Kindvriendelijk Roskilde - Wandernan

Kindvriendelijk Roskilde

Voor Roskilde hoef je niet per sé om te rijden. Misschien ken je de naam wel vaag. Er wordt hier elk jaar een enorm festival gehouden.

Bar Gimle

We hadden honger en de kindjes waren het beu. Ze hadden de halve dag in de auto gezeten op weg naar Kopenhagen en op zijn zachts gezegd viel de accommodatie die ik via Airbnb had gereserveerd niet mee. Het was niet verkeerd, maar het beddengoed rook muf en de ruimte was vooral erg beperkt met twee kids. Dus,… we gingen een stukje rijden. Maar niet direct Kopenhagen in, liever iets daarbuiten. Dan maar naar Roskilde. Wat toch nog een half uur rijden is. Via TripAdvisor kwam ik op restaurant Gimle uit, wat leuk moest zijn en vooral goedkoop. We naderden het einde van de reis en goedkoop was opeens een criterium geworden die we aan ons reguliere wensenlijstje toevoegde. Bar Gimle zou het allemaal hebben. Toen we aan kwamen lopen bij de bar met twee picknicktafels buiten op een geasfalteerde parkeerplaats twijfelde ik wel even over de kindvriendelijkheid. Toen er geen Antilope (elke ouder begrijpt exact wat ik bedoel) aanwezig was, wist ik zeker dat we hier niet echt op ons plek waren. Ha! Niets was minder waar.
Bar Gimle | Helligkorsvej 2 | Roskilde

Kindvriendelijk to the max

Het werd zo’n middag waarbij men een tafeltje verderop een onschuldige vraag aan je stelt en voor je het weet hoor je bijna bij de incrowd.
‘Je klinkt niet erg Deens,’ zeg ik tegen de man die hier blijkbaar iedereen kent.
‘Ik kom uit Schotland.’
‘Hoe kom je hier dan?’
‘Ik ben in het verkeerde vliegtuig gestapt.’
‘En toen?’
‘Toen ben ik maar gebleven.’
De relaxte langharige bareigenaar doet er alles aan om Noor en Pippa te vermaken. Hij is blijkbaar dol op kinderen. Een beetje als een gekke oom. Hij vind onze prinsesjes leuk, stuiterend en al. Juíst stuiterend eigenlijk.
En als ze het eten wat we besteld hebben niet lekker vinden, dan krijgen ze een paar appels. En als ze dat niet meer willen een bus Pringles. Hoeven we niet te betalen. Die extra borrel voor onszelf trouwens ook niet.
Hij laat ons de watertoren naast de bar zien, waar grote namen uit Denemarken optreden. Op de website zie ik later dat er hier ook veel voor kinderen wordt georganiseerd. Electric boogie dansen en beeldende kunst bijvoorbeeld.

Wanneer we door de intieme concertzalen lopen vertelt hij me dat er wel eens videoclips worden opgenomen voor grote bands.

Omdat Gimle elk jaar vijf vrijwilligers in dienst neemt uit het buitenland, is het internationale karakter van de zaak al snel een feit.
Een ander gesprek is met een Masai-krijger.
‘Wat doe je hier als je in de Masai Mara woont?’
‘Geld. Alles draait om geld.’
De Masaikrijger blijkt hier kansarme en ontspoorde jongeren te helpen met zijn Masai-wijsheden.
‘Als jullie weer eens naar de Masai Mara gaan zijn jullie welkom, dan laat ik je het echte Afrika zien!’
 Haha. 

Ik hou van zulke ontmoetingen. Van die wonderlijke avonden waarbij het je niets meer uitmaakt of de kinderen een uur later in bed liggen. Dat het leuk was om andere mensen te ontmoeten op een plek waar je het niet zou verwachten. 

Het eten was overigens ook erg lekker. Streetfood op een houten picknickbank en mag ik daar een cider bij aanraden? 

Dus,… kom je ooit per ongeluk in Roskilde, ga dan zeker langs bar Gimle en go with the flow.

Nog meer kindvriendelijk Roskilde

– Roskilde museum
– Viking museum
– ijssalon Paradis
– Byparken citypark
– Ledreborg paleis en park
– zip wire parcours (de langste van Denemarken)

Er zijn 2 reactie's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *