De bezienswaardigheden van Ribe - Wandernan

De bezienswaardigheden van Ribe

Toen ik Denemarken in reed zat ik niet direct te stuiteren op mijn stoel van enthousiasme. Eerlijk gezegd vond ik het nogal kaal, vlak en sober ogen in Zuidwest-Jutland. Maar zoals altijd vond ik er, door even weg te dwalen, geweldige plekjes. Ik heb voor jou dé bezienswaardigheden van Ribe en omgeving ontdekt. 

Ons verblijf in Ribe

Eerst even iets over onze slaapplaats. Ik hou van ruime, prettige huizen met aparte slaapkamers voor de kinderen. In Denemarken is dat een heel dure grap. Uiteindelijk boekte ik een huisje op vakantiepark Ribe Byferie. Een aanrader! In mijn verslag lees je waarom. Om kort te gaan; ruime schone huisje, een mooie omgeving en een fantastische bbq-plaats op het park.

Liever een toffe B&B? Boek Hasse Christensen.

Fotogeniek Ribe

Het dorpje Ribe is erg fotogeniek. Dwaal lekker door de kleine straatjes met lage huisjes. Een ideale omgeving voor een enthousiaste fietsenfotograaf als ik. Verder kun je hier heerlijk koffie drinken in een van de oergezellige barretjes. Of je nu houdt van superhip of terug naar oma’s tijd, je vindt hier van alles.
We aten een bovengemiddeld goede pizza bij Pinocchio (Fiskergade).
Bovendien zijn er aparte winkeltjes en knusse boetiekjes. Maar duik ook even in de geschiedenis van dit Vikingdorp. Hierover schreven andere bloggers mooie verhalen. Bijvoorbeeld Sandra van Stralend Schrijven over de domkerk , de vakwerk voordeuren en het vikingverleden.

Fietsen...
Fietsen…
Fietsen...
Fietsen…
bezienswaardigheden van Ribe
Ribe - 7
Ribe - 8
Ribe - 11
IJsjes!
IJsjes!
bezienswaardigheden van ribe
Pizza'tje Pip?
Pizza’tje Pip?

De omgeving van Ribe

Mijn beste tip is om naar het eiland Rømø te rijden. In ongeveer een halve dag kun je het eiland zien, een rit met je eigen auto over het eindeloze zandstrand maken en lekker lunchen bij de ‘bagerit’. Bij stalletjes langs de weg zochten we ons avondeten bij elkaar. Aardappeltjes, een bloemkooltje. Hmmm!
Een van de hoogtepunten was ook ons bezoek aan Legoland. Vanaf Ribe is dit ongeveer drie kwartier tot een uur rijden. In dit pretpark zie je niet alleen enorme bouwwerken van Lego, maar ook een groot aantal spannende attracties, welke juist voor kleinere kinderen goed toegankelijk zijn. Voor de allerkleinsten is er zelfs een zeer aantrekkelijk speeldorp in Duplo-stijl. Enorm leuk!
Als laatste nog de tip om Esbjerg te bezoeken, ga hier ook zeker naar het Visserij- en Zeevaartmuseum (zeehondjes!).

Ik schreef eerder over Denemarken:
Rømø, eiland van de wind
Legoland
Aalborg Zoo
Roadtrip Denemarken (alle info)

Er zijn 8 reactie's

  1. Wat een mooie foto’s allemaal! Wij zijn alweer een tijd terug in Ribe geweest, inderdaad een erg fotogeniek plaatsje waar de kinderen ook erg hebben genoten. Ze vonden het Vikingcentrum vooral leuk. Ook hebben we een avond meegelopen met de Night Watchman, dat vonden ze toen erg spannend.

    1. Ja, vooral die eerste middag, daarna werd het snel minder. Maar dat is ook echt Denemarken vind ik, snel reageren op het weer.

  2. Oeh, ziet er zo leuk uit! We wilden dit jaar gaan, maar het weer vonden we te slecht. Maar voor komende zomer staat Denemarken weer op de planning. Het lijkt me zo leuk, ontspannen en super kindvriendelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *