Wanneer je in het noord-Jutland bent is een bezoek aan de dierentuin van Aalborg een geweldig leuk uitstapje. Wat kun je verwachten?
Locatie
De zoo ligt midden in de stad, staat heel duidelijk aangegeven op de borden en ligt naast een zeer ruime parkeerplaats, waar je gratis parkeert. Tot zover top!

Aalborg Zoo - 7

Entree – tarieven
De entreeprijzen zijn pittig. Wanneer je langere tijd in noord-Jutland bent loont het de moeite om even te kijken naar combi-tickets. Afgelopen jaar was er een combinatieticket mogelijk met een aantal andere attractieparken. De informatie op VisitDenmark is over het algemeen up-to-date.

Volwassene DKK 180,- (EUR 24)
Kind 3-11jr DKK 115,- (EUR 15,50)
Onder de drie jaar hebben kinderen vrij entree.

Wat is er te zien
De zoo is kleinschalig en overzichtelijk. En ook, zoals je mag verwachten in Denemarken: enorm schoon en goed georganiseerd.
De bijzondere dieren vond ik de ijsberen en de miereneters, die heb ik denk ik niet eerder van zo dichtbij gezien.
Tenzij je Deens spreekt, kun je de voedertijden wel overslaan. Er wordt een klein praatje gehouden, maar echt alleen in het Deens (logisch ook!).
Je kunt zien dat er veel wordt verbeterd in de Zoo en dat dit met smaak wordt gedaan. Je kunt rondwandelen in een Afrikaans dorpje, in een bamboehutje, een echte Groenlandse hut bekijken en nog veel meer.
Toen wij er waren was voor het centraal gelegen grote restaurant een enorme tipi opgezet, waarin kinderen mochten voelen en kijken naar opgezette dieren, dieren op sterk water, aan bontvachtjes en nog veel meer. Voor kinderen een ware ontdekkingsreis. Zo merk je dat een schildpadschild enorm warm kan worden, en dat de tandjes van een krokodil echt scherp zijn.

Petting zoo

Petting zoo

Pippa vond het te gek, daar bij de geitjes

Pippa vond het te gek, daar bij de geitjes

Hoi zus!

Hoi zus!

Meneer miereneter

Meneer miereneter

IJsbeer op sterk water geloof ik. Oh sorry, ik weet het niet meer zeker...

IJsbeer op sterk water geloof ik. Oh sorry, ik weet het niet meer zeker…

Hoe voelt dat?

Hoe voelt dat?

De ijsberen zijn echt heel goed te zien

De ijsberen zijn echt heel goed te zien

Naar de savanne

Naar de savanne

Mock-baobab tree

Mock-baobab tree

Echt, de cutest one of them all...

Echt, de cutest one of them all… wat mij betreft

Noor in het Afrikaanse dorpje. Iets verderop is zelfs een klimmuur voor kinderen

Noor in het Afrikaanse dorpje. Iets verderop is zelfs een klimmuur voor kinderen, je ziet nog net een jongetje hangen als je goed kijkt

De savanne, hier is een prachtig terras waar je kunt picknicken

De savanne, hier is een prachtig terras waar je kunt picknicken

 

Picknicken
De beste tip die ik je kan geven is die van de picknick. Vlak bij de ingang is namelijk een groot grasveld met mooie zitjes waar je uitstekend kunt picknicken. Je hoeft niet eens de hele dag te slepen met je koelbox, die haal je gewoon uit de auto tegen lunchtijd.
Wanneer je lang blijft (in de zomer is de zoo open tot 19u00), kun je zelfs barbecuen in de buurt van de ijsberen. Hier staan twee grote grills om gezellig samen met de Denen je worstje aan te braden. Mingelen met de locals was nog nooit zo makkelijk!

Aalborg Zoo - 9
Aalborg Zoo - 20
Aalborg Zoo - 10

Spelen
Centraal in de dierentuin gelegen is een enorme uitdagende speeltuin. Rondom zijn picknickbankjes en een paar kiosken. Hier kun je zelf even lekker van de zon en een kopje koffie genieten terwijl de kids zich uitleven.

Aalborg Zoo - 1
Aalborg Zoo - 2

Tips
– picknick en/of barbecue
– er wordt op de website beschreven dat een gemiddeld bezoek aan de Zoo 3-5 uur duurt, met kleine kinderen kun je er rustig een hele dag doorbrengen, inclusief picknick en speeltijd.

In de buurt
Wil je aan het einde van de dag lekker uit eten gaan? Rij dan even door naar het centrum van Aalborg. Bij restaurant Flammen (østeragade 27) krijgen de kids desgewenst een iPad aan tafel, is heerlijke wijn en eet je zelf van een fijn buffet. Vlees en vis wordt voor je ogen gegrild en er is een enorm saladebuffet. Heerlijk!
En ja, ik vind dat soms leuk, een iPad aan tafel. Soms wil ik namelijk iets rustiger eten dan de kids geduld hebben.

Andere topattracties in Noord-Jutland
Ben je nog op zoek naar de andere attracties, ik heb ze alvast even voor je verzamelt.
– Givsgud Zoo
– duik in de natuur bij het Limfjordmuseum
– attractiepark Jesperhus
– zwemmen, spa, sauna en spelen bij Dayz Rønbjerg
– openluchtnmuseum Den Gamle By
– Aquarium en dierenpark Visit Aqua in Silkeborg
– Randers regenwoud in Randers
– een dagje strand, zee en vis eten in Skagen

Print Friendly, PDF & Email