Aalborg met kinderen - Wandernan

Aalborg met kinderen

Wij waren niet zo lang in Noord-Jutland, toch hebben we Aalborg niet voor niets twee keer bezocht. Kijk je even mee naar een kleine impressie van ons bezoek aan Aalborg met kinderen?

Een bezoek aan Aalborg met kinderen

Aalborg is een havenstad gelegen aan het Limjeford. De stad ligt aan het water dat de Noordzee verbindt met het Kattengat. De Vikingen gebruikte deze stad als handelspost, vanwege deze ontzettend gunstige ligging. Zij noemde de stad Alabu.
In de middeleeuwen bloeide de stad op, wat goed terug te zien is in de architectuur.

bezoek aan aalborg - 3
bezoek aan aalborg - 10

Wat is er te doen in Aalborg

Je kunt hier leuk winkelen en fijn wat door de straatjes slenteren om de relaxte sfeer in je op te nemen. Aan de overkant van het water, in Nørresundby, vind je het Lindholm Høje museum over het rijke Vikingverleden van de stad. Daarnaast kun je het Aalborg Historisch museum bezoeken.

bezoek aan aalborg - 1

In de omgeving van Aalborg

In Noord-Jutland zijn verder tal van dingen te ondernemen. Een dagje naar Skagen en het strand, ritjes langs de ruige kustlijn, openluchtmuseum Den Gamle By, Aqua (auqarium en dierenpark), Jesperhus, het Limfjordmuseum en Zootopia in Givsgud om maar iets te noemen.

Tips voor Aalborg

Eerder schreef ik over restaurant Flammen, een ketenrestaurant welke erg kindvriendelijk is en waar je goed kunt eten. Ook vind je in deze stad Jenssen’s Bøfhus. Beide op de Østeragade.
Rij gewoon het centrum in. Sommige parkeerplaatsen zijn wel betaald, maar altijd tegen lage kosten en na 18u00 is alles gratis.
Wij verbleven op een uur rijafstand van de stad in Dayz Rønbjerg.

bezoek aan aalborg - 9

De dierentuin van Aalborg

Wanneer je in het noord-Jutland bent is een bezoek aan de dierentuin van Aalborg een geweldig leuk uitstapje. Wat kun je verwachten?

De zoo ligt midden in de stad, staat heel duidelijk aangegeven op de borden en ligt naast een zeer ruime parkeerplaats, waar je gratis parkeert. Tot zover top!

Entree – tarieven

De entreeprijzen zijn pittig. Wanneer je langere tijd in noord-Jutland bent loont het de moeite om even te kijken naar combi-tickets. De informatie op VisitDenmark is over het algemeen up-to-date.

Volwassene DKK 210,- (EUR 27,50)
Kind 3-11jr DKK 125,- (EUR 16,50)
Onder de drie jaar hebben kinderen vrij entree in de dierentuin van Aalborg.
*tarieven gecheckt op 14jun21

De zoo is kleinschalig en overzichtelijk. En ook, zoals je mag verwachten in Denemarken: enorm schoon en goed georganiseerd.
De bijzondere dieren vond ik de ijsberen en de miereneters, die heb ik denk ik niet eerder van zo dichtbij gezien.

Tenzij je Deens spreekt, kun je de voedertijden wel overslaan. Er wordt een klein praatje gehouden, maar echt alleen in het Deens (logisch ook!).

Je kunt zien dat er veel wordt verbeterd in de Zoo en dat dit met smaak wordt gedaan. Je kunt rondwandelen in een Afrikaans dorpje, in een bamboehutje, een echte Groenlandse hut bekijken en nog veel meer.
Toen wij er waren was voor het centraal gelegen grote restaurant een enorme tipi opgezet, waarin kinderen mochten voelen en kijken naar opgezette dieren, dieren op sterk water, aan bontvachtjes en nog veel meer. Voor kinderen een ware ontdekkingsreis. Zo merk je dat een schildpadschild enorm warm kan worden, en dat de tandjes van een krokodil echt scherp zijn.

Meer info: zie website

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Deze post is uit 2016 en in 2021 volledig aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *