Wij waren niet zo lang in Noord-Jutland, toch hebben we Aalborg niet voor niets twee keer bezocht. Kijk je even mee naar een kleine impressie van ons bezoek aan Aalborg met kinderen?

Een bezoek aan Aalborg met kinderen

Aalborg is een havenstad gelegen aan het Limjeford. De stad ligt aan het water dat de Noordzee verbindt met het Kattengat. De Vikingen gebruikte deze stad als handelspost, vanwege deze ontzettend gunstige ligging. Zij noemde de stad Alabu.
In de middeleeuwen bloeide de stad op, wat goed terug te zien is in de architectuur.

bezoek aan aalborg - 3
bezoek aan aalborg - 10

Wat is er te doen in Aalborg

Eerder schreef ik al een stuk over de dierentuin van Aalborg, welke vooral mooi compact is en daardoor een uitstekende dag uit met kleine kinderen.
Je kunt hier leuk winkelen en fijn wat door de straatjes slenteren om de relaxte sfeer in je op te nemen. Aan de overkant van het water, in Nørresundby, vind je het Lindholm Høje museum over het rijke Vikingverleden van de stad. Daarnaast kun je het Aalborg Historisch museum bezoeken.

bezoek aan aalborg - 1

In de omgeving van Aalborg

In Noord-Jutland zijn verder tal van dingen te ondernemen. Een dagje naar Skagen en het strand, ritjes langs de ruige kustlijn, openluchtmuseum Den Gamle By, Aqua (auqarium en dierenpark), Jesperhus, het Limfjordmuseum en Zootopia in Givsgud om maar iets te noemen.

Tips voor Aalborg

Eerder schreef ik over restaurant Flammen, een ketenrestaurant welke erg kindvriendelijk is en waar je goed kunt eten. Ook vind je in deze stad Jenssen’s Bøfhus. Beide op de Østeragade.
Rij gewoon het centrum in. Sommige parkeerplaatsen zijn wel betaald, maar altijd tegen lage kosten en na 18u00 is alles gratis.
Wij verbleven op een uur rijafstand van de stad in Dayz Rønbjerg.

bezoek aan aalborg - 9
bezoek aan aalborg - 5
bezoek aan aalborg - 4

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Print Friendly, PDF & Email