Naar Funen met kinderen - Wandernan
funen

Naar Funen met kinderen

Als ik een streek of eiland mooi vond in Denemarken, dan was het Funen wel. Glooiende heuvels, prachtige zonsondergangen, heel veel groen en wat pittoreske kustdorpjes. Daarbij komt dat je er een bezoek kunt brengen aan het prachtige Odense wat een bezoek meer dan waard is. Funen met kinderen, dat is sprookjesachtig! 

Slapen op Funen

Zelf vonden wij een prachtige villa via Airbnb. Deze zijn natuurlijk niet bij bosjes voorradig. Ik geef je een paar mooie opties, centraal gelegen op Funen, zodat je een mooie uitvalsbasis hebt om het eiland te verkennen.
Funen met kinderen

Wanneer je met kinderen op Funen bent, zul je niet onder de sprookjes van HC Andersen uit kunnen komen. Zijn geboorteplaats Odense is haast een bedevaartsplaats. Om het levendig te maken voor je kinderen zou je ter voorbereiding, of tijdens de reis, best eens kunnen voorlezen uit een van de sprookjes. De Tondeldoos, Prinses op de Erwt en het Lelijke Eendje zijn slechts enkele voorbeelden. Als je deze sprookjes leest zullen je kinderen hier en daar herkenning gaan zien.

Funen - 1

Bezoeken op Funen

Ga dus zeker naar de stad Odense, voor een romantisch boottochtje over de rivier, een bezoek aan het openluchtmuseum of de de Zoo of de stad zelf. Check wel even mijn post over de stad, daar staan wat tips in over afvaartijden en welke musea je het best kunt bezoeken. Zo viel het HC Andersen museum zelf erg tegen met onze kleine kinderen en hadden we graag in plaats daarvan ‘The Tinderbox’ gedaan.

Funen - 2

Havenstadje Faaborg mag ook op je must visit  lijstje, in dit stadje kun je verschillende musea bezoeken, dwalen door het kleine en zeer fotogenieke centrum en ongelofelijk goede visburgers eten.

Funen - 7
Funen - 6


Uiteraard moet je minsens een dag uittrekken voor topattractie Slot Egeskov, check deze post voor onmisbare info voor een geweldige dag uit. Het is slot is slechts een onderdeel van een complex met diverse musea met oldtimers, een enorme speeltuin, heerlijke hoekjes om te lunchen en een fantastisch park om in te wandelen.

Funen - 4
Funen - 5

Het spoorwegmuseum in Odense.

Gorilla Park, klimparcours, lekker slingeren door de bomen. Een must met actieve kids. Reserveren wordt aanbevolen.

Het vikingmuseum in Kerteminde, wandel hier rond een echt Vikingscheepswrak.

Slapen op Funen

Waar ga je slapen? Je zou best een paar dagen in Odense kunnen slapen, deze stad heeft alles te bieden voor een gezin.
Radisson Blu is dan een goede, comfortabele keuze.

Liever kamperen of in een trekkershut overnachten? Aan de kust zijn verschillende campings te vinden.

Heb jij specifieke vragen over Funen? Stel ze gerust!

Meer over Denemarken vind je hier.

Leuk voor jouw reis naar Denemarken

Er zijn 2 reactie's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *