Zuidwest-Jutland met kinderen - Wandernan
zuidwest-jutland-met-kinderen

Zuidwest-Jutland met kinderen

Vandaag een totaalpost: Zuidwest-Jutland met kinderen. Niet alleen is hier een hoop te doen, kinderen genieten vooral ook van de vrijheid. De sfeer is vooral, rust, eindeloze landerijen, kleine dorpjes en talloze attracties. 

Sfeer op Zuidwest-Jutland

Ik moest zelf even wennen toen we Jutland in reden. Het is een beetje kaal, en vlak. Heel veel grasland, tot zover je kunt kijken, met daartussen een rechte tweebaansweg, waar je maar zo om de minuut een tegenligger tegenkomt. Hier en daar een klein dorpje met saaie huisjes langs de hoofdweg. Maar dan! Al die rust is heerlijk. Ik ben het gewoon niet gewend. Kinderen kunnen bijna overal vrij spelen. En er is heel veel te doen. Niet allleen de standaard attractieparken zoals het bekende Legoland, maar ook uitstapjes op het wad, krabben vangen, beestjes ontleden en heel veel Vikingverhalen.

Wat kun je allemaal doen op Zuidwest-Jutland?

– ga op rangerexpeditie op Rømø. Dit eiland is met een lange brug verbonden aan het vasteland. Je kunt hier met de auto het strand op, lekker lunchen bij de bageriet of je avondeten bij elkaar scharrelen bij de verschillende kraampjes langs de wegen.

zuidwest jutland - 5
zuidwest jutland - 6

– breng een bezoek aan Esbjerg. Het visserijmuseum heb ik op verschillende blogs horen noemen als zijnde erg interessant, je kunt hier ook lekker zwemmen en Fanø bezoeken.

– Ribe is een stadje waar je zeker een dag kunt doorbrengen. Je kunt een bezoek brengen aan het Viking centrum, het Vikingmuseu de kathedraal en gewoon wat door de straatjes dwalen of samen met een gids. Dit kan ook elke avond in de zomer (20u00 en 22u00). Aanrader voor het diner, de pizzeria Pinocchio aan de Fiskergade. Lees voor meer info deze post even door: Bezienswaardigheden van Ribe.

zuidwest jutland - 1

– natuurlijk mag Legoland niet ontbreken bij een bezoek aan Jutland. What’s not to like? Dit pretpark is zeker ook een aanrader voor kleine kinderen. Onze Pippa van nog geen twee vond het er geweldig. Zeker in het Duplodorp waar ze even vrij rond kon lopen. Lees hier meer info over tips & tricks om een dag in dit pretpark ten volle te benutten: Legoland.

zuidwest jutland - 2

– nationalpark Vadehavet, in dit nationale park kun je van alles doen. Op zeehondsafari, prachtige wandelingen maken en krabben zoeken op het wad.

zuidwest jutland - 7

Slapen in Zuidwest-Jutland

Wij hadden zelf een prachtig huisje gereseveerd op vakantiepark Ribe Byferie. De review kun je lezen door op de link te klikken.
Is dit niet je smaak? Ribe Holiday Cottages zijn ook heel tof! hmet een perfecte locatie!

zuidwest jutland - 3

Ik zou zelf aanraden om in de buurt van Ribe te verblijven bij een bezoek aan Zuidwest-Jutland. Ribe is centraal gelegen ten opzichte van de verschillende bezienswaardigheden en het is een fijn plaatsje om ’s avonds nog even een ijsje te gaan halen. Mét Fløtebolle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *