Vakantie in Ribe Byferie - Wandernan

Vakantie in Ribe Byferie

Onze rondreis in Denemarken begon in het pittoreske plaatsje Ribe. Ik wilde er graag een huisje met aparte slaapkamers voor de kinderen. Dat ging niet, maar wel vonden we een prachtig ruim huisje. 

Locatie

Het bungalowparkje is net buiten het oude centrum van Ribe gelegen. Met een wandelingetje van vijf tot tien minuten kom je al in de stadskern van Ribe.
Vanaf Ribe ben je binnen een uurtje op Rømø of in Legoland. Een vakantie in Ribe is niet compleet zonder bezoek aan deze twee highlights zou ik bijna willen zeggen.

Het ideale park voor jouw vakantie in Ribe

Het is een kleinschalig parkje met niet al te veel faciliteiten. De kinderen concentreren zich ’s avonds rondom de enorme trampoline. Ook is er een gezellige vuurplaats waar desgewenst ’s avonds een vuurtje gemaakt kan worden. Een grote, overdekte barbecueplaats, met erg professionele apparatuur staat tot je beschikking. Hier kun je eigen gekocht vlees roosteren en aan lange tafels opeten. Denen zijn er goed in om een gezellige barbecue te organiseren.
Verder kun je er een kano huren en erg mooie fietsen voor een aantrekkelijke prijs.
Bij de receptie is ook een gezellige zithoek met gratis koffie. Op mindere dagen kun je hier even relaxen, maar ook spelletjes doen, bijvoorbeeld op de X-Box. Hier vind je ook zonnebanken en twee sauna’s.
Er is een ontbijtservice, je kunt brood, melk, jus d’orange en beleg bestellen, deze kun je na 08u00 ophalen bij de receptie.

Entertainmentprogramma

In Denemarken kun je het treffen met het weer, die kans is zelfs vrij groot. Maar het blijft ook een land waar het ‘four seasons in one day‘ kan zijn. De meeste Deense vakantieparken hebben een uitgebreid entertainmentprogramma, zodat je je niet hoeft te vervelen.
Er worden tochtjes met een koets georganiseerd en knutselochtendjes, maar ook bijvoorbeeld ‘vogel ontleden’. Kijk, daar steken de kids ook nog wat van op.
In de welkomstmap zat bovendien een ‘RibePas’ waarmee je korting kunt krijgen bij de diverse bezienswaardigheden van het stadje.
Ook zijn er via de receptie gratis kaartjes te verkrijgen voor het zwembad in Ribe en het grotere spa en wellness bad in Esbjerg, ook hier is voor de kinderen een waterfun bad.

Ons huisje op Ribe Byferie

Wij kozen voor een huisje type C voor 4-6 personen (de laatste twee op de slaapbank), dit huisje heeft een ruime benedenverdieping met voldoende speelruimte, een achtertuintje met twee ligstoelen en een fietsenschuurtje. Een ruime keuken.
Boven is een slaapkamer met een stapelbed en voldoende ruimte voor een babybed. Daarnaast is er een ouderslaapkamer.

Voor wie een aanrader?

– gezinnen met (kleine) kinderen
– wanneer je wat langer in Ribe wilt blijven
– wanneer je gesteld bent op comfort

Grote plussen

+ aan de rand van Ribe gelegen
+ veel extra’s
+ oergezellige barbecueplaats
+ ook bij minder goed weer is er genoeg te doen
+ autovrij park

TIP

Blijf hier vooral wat langer. Een vakantie in Ribe is al snel te kort, wij waren er drie nachten en ik heb echt het gevoel alsof ik de helft gemist heb van wat Ribe te bieden heeft. Ook had ik wel even in het zwembad willen kijken. Of Esbjerg willen bezoeken.

Ah well, ik zal terug moeten gaan zeker? 😉

Er zijn 2 reactie's

  1. Leuke informatie. Wij willen in de zomer van 2019 met zoon/schoondochter/hun twee zoontjes en onze dochter naar Denemarken, 5 volwassenen en twee jonge kinderen. Na het lezen van dit blog gaan we zeker iets in Ribe zoeken. We gaan een vakantiehuis zoeken voor 1 week in Ribe en dan een week noordelijker.

    1. Noordelijkek hebben we in Dayz Ronbjerg geslapen. Daar heb ik ook over geschreven, check zeker de Denemarken roadtrip pagina even! ;-). Alvast heel veel plezier daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *