De overtocht van Puttgarden naar Rødby - Wandernan
puttgarden rodby

De overtocht van Puttgarden naar Rødby

Denemarken is een land van eilandjes, bruggen en veerboten. Om er te komen zullen de meeste Nederlanders de route via Hamburg nemen en zo Jutland in rijden. Wanneer je alleen een bezoek wilt brengen aan Kopenhagen of een rondreis maakt, zul je al snel zien dat er meer mogelijkheden zijn om Denemarken aan te reizen. Ik vertel je in het kort even de in’s en out’s van de route Puttgarden – Rødby.

Scandlines

Er is één ferrymaatschappij die de route van Puttgarden naar Rødby op Lolland onderhoudt: Scandlines.
De overtocht duurt maar 45 minuten.
De aankomst is erg duidelijk geregeld. Je rijdt in grote ‘lanes’ richting de kade en rijdt zo de boot op. Alles gaat heel geordend.

overtocht puttgarden naar rødby - 1
Reizen

Aan boord van de ferry

Aan boord moet je uit je auto. Hou daar dus rekening mee! Berg iPad’s en dat soort zaken even op voor je de boot op gaat.
Met een baby vind ik het aan boord van een ferry altijd wel prettig om ze in een draagzak mee te nemen. Trappen zijn vaak smal en de mensenstromen groot. Ook als ze net lopen is dat veruit de best manier om ze mee te nemen. Je wilt er niet aan denken dat je je kind moet gaan zoeken in die drukte.

Er zijn toiletten, welke niet erg schoon zijn.
Je kunt eten aan boord. Maar dat zou ik, zeker met een gezin, niet zo snel doen. De overtocht duurt maar 45 minuten, voor je je eten hebt afgerekend en een tafel hebt gevonden, is het al weer tijd om je auto op te zoeken.

De koffie aan boord is slecht en duur. Wanneer je je eigen eten en drinken meeneemt kun je deze op een van de dekken buiten opeten.

Want dat is natuurlijk wel avontuur, met de kids, om even boven op die grote boot te kijken.

overtocht puttgarden naar rødby - 3
overtocht puttgarden naar rødby - 2


Kosten overtocht Puttgarden naar Rødby

De kosten variëren nogal. Allereerst is de tijd belangrijk, overdag is duurder dan ’s nachts (hij vaart de hele nacht heen en weer), maar dat verschil is niet erg groot.

Wanneer je vroeg boekt kun je nog een economy tarief boeken van EUR 67,- voor een enkele reis (personenauto max 6mtr met inzittenden). Het economy tarief kun je niet wijzigen.

Wij reserveerden een flexibel ticket via Buro Scanbrit. Je kunt de afvaarttijden dan nog wijzigen. De kosten voor wijziging zijn EUR 10,- plus eventuele meerkosten voor die afvaart.

Met andere woorden; je wilt gewoon op tijd komen.

Voor ongeveer EUR 140,- koop je bij de poort een kaartje en kun je zo doorrijden. Je mag dan aanstluiten op een aparte rijstrook. Is de boot vol met gereserveerde plekken, dan zul je moeten wachten, maar dat komt echt niet zo vaak voor.

Wat te doen aan de beide zijden van de overtocht?

In Duitsland zou je een mooie stop in Lübeck kunnen overwegen. Deze hanzestad heeft veel te bieden voor een korte stedentrip.

Powered by GetYourGuide

Op Lolland is Maribo een mooie plaats om je rondreis in Denemarken te beginnen of eindigen.

Tip voor een geweldige accommodatie in Maribo: B&B Skelstrupgaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *