Het Oertijdmuseum in Boxtel - Wandernan

Het Oertijdmuseum in Boxtel

Tijdens ons jaarlijkse vriendenweekend bezochten wij het Oertijdmuseum in Boxtel. Dit uitje was uitgezocht door de pubers in de groep. Het is best lastig om een uitstap te verzinnen die zowel de jongste (5 jaar) als de oudste kinderen (13 jaar) en het liefst ook de volwassenen aanspreekt.

Wat is er te doen in het Oertijdmuseum?

Wij begonnen met de wandeling en speurtocht (verschillende speurtochten voor verschillende leeftijden) in het Oertijdbos. We staan oog in oog met enorm veel dinosoorten. Mijn kennis reikt niet verder dan de T-Rex en wat andere figuranten van Jurrasic Park, dus zelfs voor mij is het best aardig om even rond te lopen. Er zijn een aantal klim en klauter dino’s onderweg.

Hier en daar oogt het wel wat slordig. Er staan wat dino’s in bubble wrap klaar om uitgepakt te worden. En in de vijver drijft een krokodil die stuk is, waardoor we het schuimrubber er doorheen zien.

Verder ziet alles er keurig uit en is het verrassend groot.
Bij een van de dino-speelplaatsen is een terrasje met picknickbanken waar je je eigen meegebrachte lunch rustig kunt nuttigen.

Ook is er een kleine speeltuin waar de kids even kunnen uitrazen.

Binnen kun je verschillende fossielen bekijken. En, vond ik erg leuk, een kijkje nemen in het laboratorium waar men op dit moment druk doende is een diplodocus skelet (uit Wyoming) van 20 meter te prepareren. Dat en wat andere ‘klusjes’ zoals het prepareren van fossielen uit Marokko en Frankrijk. Daarnaast kun je een (replica van) een dino skelet bekijken. Spelletjes doen (mijn computer deed het helaas niet). Kortom, er is een hoop te zien!

Lunchfaciliteiten

Er is een restaurant bij. Je kunt daar even snel een tosti, soep of een worstenbroodje bestellen.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Tot en met een jaar of 10 of met bovenmatige interesse in dinosauriërs. Met die laatste categorie zou ik vooral het binnenmuseum bekijken.

Combineren met een bezoek aan…

Niet ver hier vandaan vind je doe-boerderij de Steenuil. Misschien is het te veel op 1 dag, maar als je je dag lekker wilt afsluiten, is dit zeker een aanrader.

Anders is ook een etentje bij boerderij De Gerrithoeve (Kollenburgsebaan 11, Oisterwijk) aan te bevelen

Praktische informatie

Prijzen:
Volwassenen vanaf 12 jaar EUR 11,50
Kinderen 3 t/m 11 jaar EUR 8,50
Geen gratis toegang met museumjaarkaart.

Website: Oertijdmuseum

Adres: Bosscheweg 80, Boxtel

Openingstijden: zie website

Ons bezoek duurde: 2 uur. Dit had langer kunnen duren als we niet met zo’n grote groep waren. Op een gegeven moment wilden de eersten al weer naar huis.

Parkeren: voldoende ruimte en gratis

Wandernan’s fotoboek

4 hectare tuin
En op sommige lieve dino’s mag je gewoon zitten
Zelf even de paleontoloog uithangen
Hello captain caveman!
Deze drie musketiers hebben het naar hun zin!
Mooi door gethematiseerd
Binnen…

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *