Kindvriendelijk hotel in Porto: HF Ipanema Porto - Wandernan

Kindvriendelijk hotel in Porto: HF Ipanema Porto

Ben je op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Porto? Dan kan ik dit hotel van harte aanbevelen. Het heeft alles wat er nodig is om jouw familiecitytrip tot een feest te maken. Lees mee!

Waarom HF Ipanema Porto?

Ik vind het altijd eerlijk om te vertellen waarom ik voor deze accommodatie koos. In dit geval was ik op zoek naar een hotel wat redelijk centraal gelegen en ook zeker betaalbaar was. En het liefst met een aparte kamer voor de kinderen. Eigenlijk wilde ik nog een zwembad en balkon ook, maar dat is in centraal Porto niet te doen. Wil je een zwembad, dan zul je moeten uitwijken naar  de ‘Gaia’ kant van de stad (ten zuiden van de Douro) of een duurder hotel moeten kiezen (de Yeatman bijvoorbeeld).

Onze familiekamer was echt te gek! Twee afsluitbare kamers, waarvan één met stapelbed, speelkleed, bank, tafel en stoeltjes, commode en magnetron. En voldoende speelruimte om dansjes te doen!

Locatie

Het hotel is gelegen op 10 minuten rij-afstand van het kloppend hart van de stad. Een taxi de stad in kost ongeveer EUR 7,50.
Met grotere kinderen zou je het natuurlijk ook best kunnen lopen, dat duurt een half uur. Je moet er wel rekening mee houden dat het steile klimmetjes zijn in de stad.
20 minuten fietsen en je bent op het strand.
15 minuten rijden van de luchthaven (!)

Kortom, een briljante locatie om met kids de stad te gaan verkennen.

Bijzonderheden faciliteiten

Het hotel heeft een fijne lobby (die heerlijk ruikt!) en een geweldige feature: de taxipaal. Toets in dat je wilt vertrekken, druk op enter en je krijgt een nummer van je taxi te zien en het aantal minuten dat er wordt verwacht dat je zult moeten wachten. Briljant! Elk hotel zou zoiets moeten hebben.
Verder is er een bar, een ontbijtrestaurant en een fietsverhuur.

Plus en min

+ geweldig leuke familiekamers (en ruim!)
+ uitgebreid ontbijtbuffet (met Nespresso)
+ kinderkamers met stapelbed en speelgoed

-/- in ons geval soms wat druk bij het buffet, waardoor je met andere mensen aan tafel moet gaan zitten (ik hou er niet van!)
-/- niet op loopafstand van de gezellige restaurants

TIP: tegenover het hotel vind je restaurant Capa Negra II, welke goede recensies krijgt op TripAdvisor. Ik zou het je niet willen aanraden. Het eten, de wijn en de kinderkaart vond ik alledrie slecht. Rekening EUR 46,15.

Voor wie een aanrader?

  • gezinnen
  • wanneer je wilt gaan fietsen in de stad

4 sterren?

Is deze accommodatie zijn 4 sterren waard? Ik twijfel een beetje. Vooral omdat het bij het ontbijt soms wat rommelig was. De kamers zijn vier sterren waard, de service ook, maar het ontbijt kan beter. Maar het is zeker een topper als kindvriendelijk hotel in Porto.

Boeken doe je hier:

HF Ipanema

Alternatieve hotels

Voor de hipster: Porto River
Budgettopper: Moov City (vanaf EUR 49,- per kamer per nacht!)

Ga je met kids naar Porto, lees dan ook even Porto met kinderen.Lezen

Ik vind de reisgid van Time to Momo altijd superfijn werken. Opgedeeld in stadsdelen, zodat je snel op zoek kunt naar een leuk adresje, of een interesssante stadswandeling kunt beginnen.

Fietsen in de stad, check Baja Bikes.

Wandernan’s fotoboek

Dit vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *