Wil je naar Porto met kinderen, dan heb je veel aan deze post. Ik geef je mijn beste tips. Ook als de kinderen nog echt klein zijn kun je je prima vermaken in Porto! Met maar liefst 43 foto’s! Ik neem je mee…

De sfeer in Porto

Porto is een zinderende stad. Er is zo ontzettend veel te zien! En dan bedoel ik,… als je alleen al lekker met je billen op een van de trappen op de kade van de Douro gaat zitten. Je ziet een kabelbaan gaan van de zuid-kade naar bovenaan de karakteristieke brug (ontworpen door de compagnon van Gustave Eiffel), op het water is het een komen en gaan van vaartuigen, van jet-ski’s en authentieke rabelo’s tot cruiseschepen. Op de noord-kade gaat een funicular omhoog en af en toe rijdt de tram over de bovenzijde van de brug en de hop on hop off bussen aan de onderzijde. Het leeft hier! Buiten deze lekkere buzz op de kade zijn er diverse parken waar je rustig kunt wandelen. Daarnaast zijn er diverse leuke attractie’s met kinderen te bezoeken.

De 8 leukste attractie’s in Porto met kinderen

1. De Santo Ignaco Zoo In deze dierentuin kun je de kids lekker vrij laten rondlopen. Het leukste is dat er een leeuwentunnel is, gemaakt van glas, je kunt hier onder de leeuwen door lopen.

2. Sealife Porto Altijd een leuk uitstapje, het zeeaquarium. Zeker als het erg warm is, geweldig om tussen twaalf en drie uur te doen. Bij Sealife is ook nog een mooie bastion in zee welke je kunt bekijken, of neem je handdoekje mee en ga een uurtje (of wat…) naar het strand.

3. De kades Aan de kades is het, zoals gezegd, heerlijk druk. Ga lekker zitten, met je picknick erbij, uitzicht op de Ponte Luis I. Top!

4. Een boottochtje. Even relaxen aan boord van een boot en de magische stad van een andere kant bekijken? Skip de line en boek jouw tickets alvast HIER.

5. Parken In Porto vind je diverse parken waar je in de schaduw uit de drukte kunt zijn.

6. Museum World Of Discoveries Het World Of Discoveries leek me er leuk om te doen. Wij hadden net te weinig tijd om er heen te gaan. Boek jouw tickets alvast HIER.

7. Boekwinkel Lello Deze boekwinkel werd in de tijd dat JK Rowling in Porto woonde vaak door haar bezocht. De bibliotheek van Zweinstein is hier verzonnen. Ook Lello heeft boeken tot aan het plafond en in elkaar gedraaide trappen. <script>

8. Ga fietsen met een gids! Doe jij de highlights of de riverside?

Slapen in Porto met kinderen

Zoek je een hotel in Porto, dan kan ik het HF Ipanema van harte aanbevelen. De familiekamers zijn enorm ruim. De kinderkamer is apart afgesloten en heeft een lekker bankje. Voor baby's is hier zelfs een commode en magnetron! Het ontbijt is prima. En in de hal staat een paal waarmee in een paar minuten een taxi kunt oproepen. Dit werkt zo fijn! We hebben ons op deze manier bijvoorbeeld door de taxi naar de zoo laten brengen. Top!

Boek het HF Ipanema Porto

Wandernan's persoonlijke fotoboek

Onze hotelkamer in het HF Ipanema Porto

Jippie! Met de taxi! De meisjes vinden het helemaal geweldig.

porto met kinderen

Muziek! Op het Praca da Liberdade

porto met kinderen

Samen luisteren...

porto met kinderen

Wandering off door ontwakend Porto

Pip en ik zijn niet zo enthousiast over de citysightseeing, ik had het daar al eerder over.

Sé do Porto

porto met kinderen

In het São Bento station

porto met kinderen

Sealife Porto

Happy bubble

Bij het Castelo do Queijo (het kaaskasteel), een fort bij Sealife, daarnaast het strand

Een boottochtje over de Douro hoort er bij!

Porto met kinderen

Om deze foto te maken moest ik even een beetje klimmen. 'Mogen wij dat ook?'
'NEE!

Rabelo's

Noor kijkt even welke meuk ze niet mee naar huis gaat nemen

Avondzon!

Lekker laat wandelen we over de Ponte Luis, wat een enorm bouwwerk!

Strikin' a pose. Overal en altijd.

Dag! Een boot vol grumpy muppets. (echt, ik heb ze gehoord... ze waren blij dat ze naar huis mochten. KIJK DAN! Geniet nou toch... voor het te laat is)

De volgende morgen bezoeken we de Santa Ignaco Zoo

In de leeuwentunnel

Pip kan de leeuw bijna aanraken!

porto met kinderen

Foolin' around

Pip en ik zijn het wachten op de CitySightSeeing bus beu, dus we gaan lekker lopen en doen een wedstrijd met hubby en Noor die wel op de bus gaan wachten. Wie is het eerst beneden op de kade is... Vanaf El Corte Ingles is dat een half uur lopen

Over de bovenkant van de Ponte Luis!

Porto met kinderen

Wat zitten we hoog! (en wat waait het hier...)

Aan de andere kant van de brug zien we deze overwoekerde 'tuin'.

porto met kinderen

We winnen van hubby en Noor en gaan samen eten op de kade. Noor doet een stukje ballet, terwijl een saxofonist 'Imagine' van John Lennon speelt. Het had viral kunnen gaan. Als ik maar het knopje van mijn video had ingedrukt ipv deze foto te maken. Oh... crap...

porto met kinderen

Dag Porto! Wat ben je mooi en levendig en een feest voor kinderen!

Print Friendly, PDF & Email