Cascais met kinderen - Wandernan

Cascais met kinderen

Wij verbleven in het luxe familie resort Martinhal Cascais. In het hotel eten is prima, want er is een nanny m/v aanwezig bij het diner om de kindjes te vermaken. We vonden het echter ook wel leuk om de luxe eventjes gedag te zeggen om Cascais met kinderen te ontdekken. Dat was natuurlijk hartstikke leuk, zo ’s avonds laat…

Sfeer

Cascais is van oudsher een plaatsje waar rijke inwoners van Lissabon en leden van het koningshuis in de zomer resideerden. Er was een casino en het staat nu nog vol met de meest prachtige huizen met grote tuinen. Voordat deze plaats een jetset hideaway werd, hadden er al wat volkeren huisgehouden, de citadel die prominent aanwezig is in de stad, herinnert daar nog aan.
Wat er nu nog van over is, is een mooi stadje met een compact centrum waar het ’s avonds ontzettend gezellig is. Toeristen, Portugezen, reizigers van jong tot oud nemen ’s avonds plaats op een van de vele terrasjes. De warmte blijft nog lang tussen de huizen hangen, hier en daar hoor je live muziek. Overal vechten geuren van gegrilld vlees en ander eten om voorrang in je neus. Mijn kinderen vonden het geweldig, het is natuurlijk al snel donker in de Portugal, en met al die lichtjes en straatmuziek is er instant sfeer.

Wat is er te doen in Cascais

Typische toeristenwinkels, heel veel restaurants waarvan we de drie die we bezochten kunnen aanraden. Daarnaast heeft Cascais een lange boulevard, diverse strandjes en een citadel.

Wil je niet in bovengenoemde Martinhal Cascais blijven slapen zoals wij, dan kan ik je deze accommodaties aanbevelen. 

In de omgeving van Cascais

In het oosten is daar natuurlijk Lissabon en badplaats Estoril. Vlakbij Cascais, op ongeveer een uur rijden vind je Sintra, een dorp met verschillende paleizen waarvan ik je later meer zal vertellen. Een must als uitstapje, wanneer je in Cascais verblijft. De natuur in de directe omgeving is adembenemend en voor de liefhebber is er hier een overload aan mooie golfbanen.Tips voor parkeren / winkels / restaurants

Parkeren kan ’s avonds nog wel eens een dingetje zijn. Rij rustig een rondje tot je een garage of plekje tegenkomt, een betere tip heb ik helaas niet voor je. Pippa wilde heel graag nog even lopen, terwijl P de auto uit de warme ondergrondse garage haalde, liep Pippa met haar handje in mijn hand en wilde overal stoppen om te kijken naar de sterren. Magisch.

Restaurants:
Dom Manolo, op Rua Visconde Luz (makkelijker onthouden is: naast de Pizza Hut), hier eet je werkelijk waanzinnig lekkere kip piri piri op plastic stoeltjes met mediocre wijn. Topplekje!
Porto di Mare, Largo Camões, hier haal je heel lekker Italiaans ijs.
Bubbles & Bites, een gastrobar (Tv. do Poço Novo 16A)

Al deze restaurants liggen op maximaal vijf minuten lopen van elkaar.

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *