Toronto met kinderen, 7 x doen - Wandernan

Toronto met kinderen, 7 x doen

Ben je in Toronto met kinderen, dan zul je al snel denken aan een bezoek aan de Niagara Falls. Wij kozen daar niet voor, wegens te ver en P had ze al gezien. Wij vonden andere leuke dingen in de stad!

1. De Toronto Islands

De Islands zijn bereikbaar per ferry. Je kunt er lekker fietsen, spelen, naar het strand gaan of naar het pretpark. Een perfect uitstapje om je jetlag gedag te zeggen. Lees hier meer over de Toronto Islands.

2. Toronto Zoo

We zijn in Nederland best verwend met mooie dierentuinen. De Toronto Zoo zal je wat dat betreft niet kunnen verbazen, maar… er is wel een geweldige waterspeelplaats! Ik vond het een perfect uitje, de dag nadat we in Toronto waren aangekomen per vliegtuig.

3. Ontbijten bij Cora’s

Voor ik naar Canada ging had ik echt een beeld van uitgebreide ontbijtjes met pannenkoeken, donuts en bagels. In werkelijkheid belandden we vaak bij Tim Horton’s (een soort Starbucks) voor een sesambagel en wat koffie. Maar in Toronto hebben we ontzettend genoten van een perfect onbijt bij de Cora’s. Er zijn er verschillende in de stad!

4. Het Ontario Science Center en KidSpark

Ben je in Toronto met kinderen dan mag je dit museum eigenlijk niet missen. Heerlijk als het te warm of te koud is. In het Ontario Science Center is voor elke leeftijd iets interessants te vinden. Kinderen tot met acht jaar mogen KidSpark betreden. Hier kunnen ze in een winkeltje spelen, een reuzenknikkerbaan maken, doktertje spelen, leren over de natuur, bouwen en muziek maken.
Zijn je kinderen wat ouder? Dan is het gedeelte over het menselijk lichaam of het lab erg leuk! Er is ook een pad buiten waar je kunt leren over de natuur.

5. Distillery District

In het Distillery District kun je lekker vrij rondlopen. Perfect als je even echt lekker wilt eten. Dat vond ik persoonlijk best een uitdaging in de stad zelf, maar op dit oude fabrieksterrein is het geen punt.
Hier zijn ook veel leuke boetiekjes en pop-ups.

6. Jamie Bell speeltuin in High Park

Dit park is een uitgestrekte groene long in de stad. Je kunt hier perfect spelen bij Jamie Bell Park. Echt een vette speeltuin in de vorm van een kasteel.
Locatie: Deer Pen Road

7. Lake shore boulevard

Parkeer je auto bij Lake Shore Boulevard W parking en wandel een stukje langs Humber Bay. Er zijn hier verschillende speeltuintjes, strandjes en cafeetjes. Bij Toronto Adventures kun je een SUP-board of kano huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *