Iedereen verklaarde ons voor gek, dat we níet naar de Niagara Falls zouden gaan. Ik prijs mezelf gelukkig dat we op een bloedhete dag in Toronto lekker voor de eilanden hebben gekozen. Wat hebben wij gedaan op de Toronto Island met kinderen?

Sfeer op de Toronto Islands

Wanneer je in de vroegte met de ferry naar de Islands gaat is het er nog heerlijk rustig (ok, in ons geval was er nog niets open). Vanaf de ferry heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Toronto met zijn karakteristieke CN Tower. De islands zijn er vooral voor het vertier van de inwoners van de stad. Heel Toronto loopt uit om hier een dagje te relaxen in de buitenlucht. Hier en daar zijn wat vakantieverblijven. Sommige mensen nemen vanaf Toronto een kayak naar de eilanden.

Wat is er te doen in op de Toronto Islands met kinderen?

Wij zijn begonnen bij de fietsverhuur op de noordkant van het grote eiland. Voor twee uurtjes huurden we een fiets. Helaas was er voor Pippa (5 jaar, 1m10 geen fiets te krijgen, zodat we een vierwieler hebben gehuurd, een beachcruiser (want lekker Barbie) en een mountainbike (voor Noor). Kinderen moeten verplicht een helm op.
Fietshuur CAD 9,- per fiets per uur.

Op de noordkant zijn stranden, wij fietsten over de boardwalk richting Ward Island en hebben daar uitzonderlijk lekker gezeten en gegeten bij het Island Café. Je kunt over de bruggetjes de verschillende eilandjes verkennen. Wij kwamen helaas niet zo ver, omdat er door water mismanagement een deel van de eilanden al het hele seizoen onder water stond. Ik ga er van uit dat volgend jaar (2020) alles weer bereikbaar is. In elk geval was er nog genoeg te ontdekken voor ons. Je kunt helemaal door fietsen tot de luchthaven bij Hanlan’s Point.

Na het inleveren van de fietsen, liepen we naar Centreville Amusement park. Dit is vrij toegankelijk. Je kunt attracties (een boomstam, wat draaimolens, een achtbaantje) bezoeken door coupons te kopen. TIP: is het warm? Ga dan naar de gratis splash pad. Je kunt hier heerlijk in een deckchair toezicht houden. Neem dus wel even zwemkleding, een ziplock zakje en eventueel een handdoek (hydrofiele doek) mee. Er zijn kleedhokjes aanwezig.
Wij kochten 25 coupons (rides vanaf 3 coupons) voor CAD 27,50.

Je kunt verder boten huren, op het strand liggen, naar Franklin’s Childrens Garden (leuk met de allerkleinsten) en de Far Enough Farm (kinderboerderij)

Tips voor parkeren, hoe kom je op de Toronto Islands?

Wij hebben onze auto geparkeerd bij de Pinnacle Centre Car Parking (4627, Lake Shore Boulevard East). Dat was een fijne plek voor niet al te veel geld (CAD 25,- per dag, goedkoper dan het openbaar vervoer en een stuk eenvoudiger).

Vanaf daar was het vijf minuutjes lopen naar de ferry terminal. Je kunt niet om de kaartjesverkoop heen. Wij betaalden CAD 8,19 voor een volwassene en CAD 3,95 per kind voor een retour.

Wij zijn ‘s avonds naar het Distillery District gereden om te eten. Hier parkeer je voor een prikkie. Distillery zelf is autovrij en dus een fijn stukje om te kuieren met de kinderen. Hier vind je toffe boetiekjes én heel erg lekker eten. Iets waar we na een paar dagen Subway / Tim Horton’s wel aan toe waren. We hebben heerlijk gegeten bij Mexicaans restaurant El Catrin (niet per se kindvriendelijk overigens, ze zetten ons gezin op onhandig hoge barkrukken in de felle zon, maar ok, het eten maakte echt álles goed!).

Meer info en actuele ferrytijden vind je hier: Toronto Islands.

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Wandernan’s fotoalbum

Toronto Islands met kinderen
Goedemorgen! Wachten op de ferry
Toronto Islands met kinderen
Lekker staren!
Toronto Islands met kinderen
We zijn er een beetje vroeg, de fietsverhuur is nog niet open…
Toronto Islands met kinderen
Dan maar even een fotootje…
Joe! We kunnen! Fietsen over de boardwalk…
Toronto Islands met kinderen
In 2019 waren de eilanden overstroomd hier en daar
Toronto Islands met kinderen
Ontbijt. Ze hebben hier broodjes pindakaas!
Genoeg te ontdekken
Toronto Islands met kinderen
Pippa en de skyline
Overal bootjes
Toronto Islands met kinderen
Hier zie je hoe rustig het water is
Toronto Islands met kinderen
Fietsen inleveren en door…
Toronto Islands met kinderen
Centreville amusement park
Draaimolen
Eerst even wat rides testen
Toronto Islands met kinderen
En dan heel snel afkoelen
Toronto Islands met kinderen
Terug naar de ferry komen we deze geschenken van Willem-Alexander en Máxima tegen
Toronto Islands met kinderen
Hallo Toronto
Toronto Islands met kinderen
Daar zijn we weer.

 

Print Friendly, PDF & Email