Wil jij met mooi verzorgde nagels en voeten op reis? Dan kan ik je de salon van Rituals van harte aanbevelen! Ik heb deze uitgeprobeerd en was erg blij met mijn manicure op Schiphol!

Slow travel

Ik hou van slow travelling. Op tijd op Schiphol aankomen, (of gewoon slapen in het in CitizenM) geen gestress bij de douane en/of security, mijn Condé Nast Traveller inslaan en wat koffie drinken is een beetje mijn ritueel. Deze keer waren we echt erg vroeg, want ik moest rond de donderdagse ochtendspits naar Schiphol rijden. Dan reken je gewoon een uurtje extra. Misschien vind je me een beetje raar, maar ik heb ooit een keer een ongeluk vlak voor mijn neus in de tunnel zien gebeuren, wij mochten er nog langs, maar achter ons parkeerde een truck in de tunnel om verdere ongelukken te voorkomen en de mensen achter ons hebben minstens een uur muurvast gestaan in het verkeer. (bijzonder detail, ik heb toen een half uur een hand van een gewonde vast zitten houden, die toevallig dezelfde vlucht als wij had moeten halen). Sindsdien neem ik altijd ruim de tijd.
Mijn auto parkeerde ik op P2. Ik was een beetje laat met mijn smartparking op P3. Dat zou mij EUR 49,- kosten, parkeren op P1 en P2 maar EUR 15,- meer. Dan maar lekker voor de deur.
De incheck had ik thuis al gedaan. Het was een kwestie van onze code scannen en doorlopen. We hadden dus wat tijd te spenderen.

Tijd genoeg voor selfies

Tijd genoeg voor selfies

De Rituals manicure op Schiphol

Vlak voor de B-pier (en net na die briljante champagnebar) vind je de shop van Rituals. Achter de toonbank is een kleine beautysalon, waar je kunt kiezen voor verschillende mani- en pedicure behandelingen.

Rituals schiphol - 2

De behandelingen
Ik koos voor de ‘Happy Hands’ behandeling van EUR 25,-. Een heerlijke scrub, nagelriembehandeling en daarna vier lagen lak. Perfect!
Je zit heerlijk rustig, de drukke Schiphol buzz hoor je hier even niet, terwijl je wel lekker mensen kunt kijken. De dames zijn erg vriendelijk!
Deze behandeling duurt ongeveer 20 minuten en je krijgt ook nog een kopje thee. (bare in mind, een gemiddeld kopje thee op schiphol kost EUR 3,50, dus eigenlijk laat je voor 21,50 je nagels doen)
De keuze uit kleuren is niet heel erg groot, maar wel up-to-date.

Overige behandelingen, ook pedicure vanaf EUR 25,-.

Openingstijden tot wel 22:00!

Mijn mening
De korte behandeling vond ik perfect. Zo had ik precies wat ik nodig had voor mijn citytripje naar Wenen. Verzorgde nagels, waar ik zelf niet aan toe was gekomen. Eigenlijk zei mijn moeder exact hetzelfde.
Mijn nagels hebben er een week lang perfect uit gezien.
Een volgende keer zou ik het zo weer doen!

TIP: zodra je nagels gelakt zijn moet de lak natuurlijk wel even uitharden. Voor een mooie pedicure zou ik dus wel even wat tijd uittrekken en het liefst slippers dragen erna (dat is niet altijd even praktisch op Schiphol, daarvan ben ik me bewust!). Maar als er geen andere klanten zijn mag je best even blijven zitten.
Ga na de pedicure of manicure niet meer shoppen. Ritsen van tassen, openen van portemonnee’s etcetera is niet echt handig met net gelakte nagels.
Betaal ook voor de lak er op gaat, de dame van Rituals helpt je daar wel even aan herinneren.

(AFF)

Print Friendly, PDF & Email