Kerst in Lille - Wandernan

Kerst in Lille

Vanaf eind november is de Noord-Franse stad Lille omgedoopt in kerstsfeer. Wil jij zien wat je kunt verwachten met kerst in Lille? Lees dan zeker even verder en zet het op je lijstje. Ik verklap je mijn adresjes! 

De kerstmarkt van Lille

De kerstmarkt van Lille is knus! Er is een grote verscheidenheid aan kraampjes en er zijn echt leuke én lekkere dingen te koop! Daarnaast kun je op de markt in het reuzenrad stappen voor een ongelofelijk mooi uitzicht over de stad. De geuren van raclette, glühwein en wafels vechten in je neus om aandacht. Er heerst een gezellige en relaxte sfeer. De inwoners van Lille zijn overwegend vriendelijk, open en welwillend Engels te spreken wanneer je Frans niet toereikend is.

Slapen in Lille

Wij sliepen in een AirBnb net iets buiten het centrum, omdat wij met zijn vijven waren en graag met dikke sokken op de bank wilden zitten en chillen. Ben jij met een kleiner gezelschap op pad, dan zou ik eerder kiezen voor een hotel in de stad. Grand Hotel Bellevue of het Carlton hebben een perfecte ligging. En ik ben ook een beetje verliefd op deze typisch Franse B&B La Bourgogne en Ville.

Doen in Lille

  1. Wij hebben met ons gezelschap een enorm leuke escape room gedaan. Bij Get Out kun je in het Engels spelen. Voor EUR 20,- per persoon ben je een uurtje bezig in een bloedstollende escape room.

2. De kerstmarkt natuurlijk! Heerlijk even de kraampjes checken, een glühwein halen of iets anders. Enjoy!

3. Shop till you drop. Van de grote Primark en Zara in winkelcentrum Euralille tot de schattige kleine winkeltjes in de oude stad. Mijn persoonlijke favoriet, waar ik best gewoon het hele weekend had kunnen spenderen: Furet du Nord (Grand Place). Een enorme boekwinkel met vier verdiepingen. Moleskines, pennen, pennen, pennen… eat your heart out! Voor speelgoed is La Grande Récé (11-15 Rue Faidherbe) een leuke optie.
Wil je luxe winkelen, loop dan de Rue de la Grande Chaussees af. Daar vind je naast Hèrmes, La Perla, Louis Vuitton ook de snoepwinkel voor ballerina’s: Repetto.

4. Food! Taart of een wafel (gauffre) eten bij Meert (27, Rue Esquermoise). Een begrip. De wafel met Madagascar vanille proef ik nog wanneer ik mijn ogen dichtdoe. Magisch! Ook leuk, boek deze tour van With Locals: 10 Tastings en ga met een lokale gids op pad!

5. Ben je met kinderen in Lille? Ga dan even spelen in Parc Jean-Baptiste of check Lille met Kinderen voor meer optie’s.

6. Ontbijten en brunchen kun je uitstekend doen bij Paul of Le Pain Quotidien. Beide ketens hebben meerdere vestigingen in de stad.

7. Doe een 1 1/2 uur durende tour met een 2CV, geen betere manier om de stad te verkennen!

8. Voor een heerlijk Thais hapje verwijs ik je naar Meet People. (21, Rue de Grand, Vieux Lille)

9. Ga lekker fietsen met een gids. Voor maar EUR 22,- per persoon!

10. Boek hier alvast jouw citycard.Proef de sfeer met kerst in Lille!

Verweerde luikjes, in kleurrijk Lille
Joepie! De escape room!
Eerst even wat chillen met een drankje…
Hard aan het werk…
Shop till you..
…drop!
De grote markt
Patissier Meert
Niet bij Meert maar een winkel vól Macarons!
Hallo kerstmarkt!
Knipoogje van Joni!
Of veel selfies nemen en elkaar warm houden in de rij voor het reuzenrad…
Hij gaat best snel, kan ik je vertellen.
Kijk! Daar zie je de kerstmarkt!
Lekker eten bij Meet People
Massaman curry, en een hele goede ook!
Deze foto is volgens mij niet van mij. Wie moet ik crediten, honeys?
Brunchen bij Le Pain Quotidien, roerei en zuurdesembrood.
En koffie!!!
Farmer breakfast van L.
Yes… we’re got out. But only just in time…

Er is 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *