Lille met kinderen - Wandernan
lille met kinderen

Lille met kinderen

Lille met kinderen bezoeken is een feestje! Deze Franse stad heeft een hoop vertier te bieden voor kids. Zowel in de zomer- als in de wintermaanden is er genoeg te beleven in deze Franse stad, waar je met gemak Engels kunt spreken. De hoofdstad van het noorden is een van de best bewaarde geheimen van Frankrijk.

Waarom naar Lille met kinderen?

Lille is een geweldige bestemming voor een gezinsweekend die je in alle seizoenen kunt ontdekken. Als je op zoek bent naar een authentiek Frans weekendje weg met het gezin, is Lille zeker een kanshebber. Wat is de moeite waard om met het gezin te doen? Ik geef je 10 tips om te doen in Lille met kinderen!

10 x doen in Lille met kinderen

  • maak een stadstour per lelijk eendje (maximaal 3 passagiers): boek deze tour.
  • ga naar de (gratis!) dierentuin (Avenue Mathias Delobe) en bezoek vervolgens de speelplaats en citadel die er naast ligt.
  • ga lekker fietsen met een (Nederlandse!) gids. Boek je tour via Baja Bikes.
  • in Parc Jean Baptiste Lebas kunnen kinderen even lekker spelen.
  • kinderen maak je vaak blij met een natuurhistorisch museum (19, Rue de Bruxelles), entree is niet duur (maximaal EUR 5,- voor een volwassene!).
  • ga je vlak voor kerst? Dan is er een fantastische kerstmarkt en een reuzenrad!
  • in Lille kunt je eindeloos shoppen. Ga zeker langs Le Furet du Nord, een boekhandel van vier verdiepingen met álles op het gebied van knutselen en papierwerk. Of ga helemaal los in shopping center Euralille
  • ga eens lekker uitgebreid ontbijten bij Le Pain Quotidien.
  • TIENERTIP: Spreken de kids Engels? Dan kan ik je de escape room ‘Get Out’ van harte aanbevelen.
  • als je in Lille bent, kun je een bezoek aan patisserie Meert niet overslaan. Eet hier de gauffres met Madagascar vanille en je belandt in foodheaven.

Overnachten in Lille met kinderen

Basic accommodatie met leenfietsen voor de deur: Eklo
Appartement met 2 kamers: Apart’City Lille
4 sterren hotel met een heerlijk ontbijt en ruime kamers: BW L’Arbre Voyageur
Centraal gelegen: BW Hotel Why

Vervoer in Lille

Lille is uitstekend te bereiken met de auto en de trein. Wanneer je besluit om met de auto te komen, moet je er wel rekening mee houden dat de snelwegen rondom Lille tijdens de spits erg druk zijn. In de stad zelf is het openbaar vervoer goed geregeld! Je kunt met de Lille City Pass goedkoop de stad door reizen. Het centrum van Lille is overzichtelijk niet heel erg groot. Daarnaast liggen de meeste bezienswaardigheden vrij dicht bij elkaar. De meeste musea en toeristische attracties zijn dan ook vrij gemakkelijk te voet te bereiken.

Wanneer je een centraal gelegen accommodatie kiest, heb je eigenlijk geen ov-kaart nodig en is alles te bewandelen. De city pass die aangeboden wordt, biedt (op dit moment) te weinig voor gezinnen, tenzij je alle musea in de buurt ook wilt bezoeken. Wij hebben er voor gekozen de kaart niet te publiceren.

Voor wat betreft het vervoer naar Lille: neem de trein als het kan!

UniekE belevinG

Boek NU een unieke tour met een bewoner van de stad! Kies je eigen local guide en zoek een tour op basis van jouw interesses en gezelschap…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *