Vriendinnenweekend in Amsterdam, deze buurt is geweldig! - Wandernan

Vriendinnenweekend in Amsterdam, deze buurt is geweldig!

Samen met vier vriendinnen ging ik naar Amsterdam voor ons jaarlijkse vriendinnenweekend. Dat is na twee keer toch een traditie aan het worden. Yay us. Ik mocht de accommodatie regelen. Het is geen makkelijke klus om iets te vinden voor vijf personen in november in Amsterdam. Maar het lukte, een eigen appartement! En in een heel fijn buurtje, bij de Haarlemmerdijk.

Waarom koos ik dit appartement voor mijn vriendinnenweekend ?

Ik vind het altijd wel eerlijk om bij een review ook te vermelden wat voor mij de beweegreden was om juist deze accommodatie te kiezen. Ik was op zoek naar een plaats waar ik met vijf mensen naar toe kon, ook was het een extra hindernis dat een aantal van ons twee nachten kwam en anderen voor één nacht. Daarnaast wilde ik absoluut een centrale ligging, omdat het een bliksembezoek aan de stad was. Dus kozen we voor een eigen appartement.

Ons huisje voor een weekend
Ons huisje voor een weekend

Overnachten in Amsterdam bij Yays

Yays voorziet in appartementen in de stad Amsterdam. Ze hebben panden aan de Bickergracht (waar wij zaten), Zoutkeetsgracht en aan de Oostenburgergracht (vlakbij Artis). Ook verhuren zij the Crane, een prachtige kamer ín een oude industriële havenkraan. 
De appartementen aan de Bickersgracht liggen perfect wanneer je op zoek bent naar een plek midden in een volkswijk. Hier vliegen de bakfietsmoeders je om de oren en kun je voor een goed kopje koffie en een uitgebreid ontbijt naar de Haarlemmerdijk. De tramhalte en Albert Heijn zijn op vijf minuten loopafstand.
De Haarlemmerdijk is een geweldige plek om te winkelen. Je vindt hier al die leuke, kleine winkeltjes die allang uit het centrum zijn vertrokkken. Gezellig!

yays bickersgracht - 2

Faciliteiten van Yays Prince Island

Ons appartement is voorzien van twee ruime slaapkamers, een heel ruime badkamer met dubbele wastafel, een goede bank, flatscreen tv en een keuken met Nespresso apparaat. De cupjes Nespresso en thee staan klaar. Je kunt hier een broodje opwarmen en rustig de dag beginnen. Perfect dus voor een vriendinnenweekend. Welke we afsloten met de klassieker ‘The Holiday’ met dikke sokken aan opgevouwen op de bank.

yays bickersgracht - 3
yays bickersgracht - 7
yays bickersgracht - 8

Yays Bickersgracht de + en –

+ mooie ligging in het midden van een volksbuurt en Haarlemmerdijk
+ veel ruimte, moderne inrichting
+ een eigen plekje in de stad

-/- de WiFi werkte tijdens ons verblijf niet optimaal
-/- de receptie is (nog) geen geoliede machine
-/- de ligging van de receptie op vijf minuten loopafstand

Ik vind deze minpunten overigens niet opwegen tegen de grote plussen!

Kinderen bij Yays Prince Island?

Ik heb mezelf de vraag gesteld of dit een mooi appartement zou zijn om met kinderen in de stad te verblijven. Met grotere kinderen zeker wel. Met kleine kinderen zijn er wel een paar issues, het appartement is niet childproof.

Voor wie een aanrader?

– voor je vrienden- of vriendinnenweekend (overmatig drankgebruik en geluidsoverlast worden niet gewaardeerd, ben je van plan om er een drinkfeest van te maken, blijf dan lekker in de binnenstad 😉 )
– voor gezinnen met kinderen vanaf zes jaar (hou er wel rekening mee dat de grote bezienswaardigheden van de stad wat verder lopen zijn…)
– met twee stellen, het is prima te betalen en je zit in een excellente buurt

Wat ga je doen met je vriendinnen in Amsterdam?

Ik vind een avondje naar De Hallen altijd een feestje. Al die heerlijke hapjes. Lekker zitten, een fles wijn erbij en bijpraten.
Doe een fietstocht, je bent even lekker bezig, fietst lekker achter een gids aan en leert en passant wat over de stad.
Shoppen op de Haarlemmerdijk. 
Ga naar het FOAM (Fotomuseum), of the World Press Photo tentoonstelling als die in de stad is. 
Lekker uitgebreid brunchen of een high tea bij de Bakkerswinkel.  Echt een dikke aanrader!Ik betaalde…

20 November voor twee nachten EUR 499,50. Wat wij per persoon per nacht betaalden was echt vele malen voordeliger dan een hotel van eenzelfde kwaliteit. En veel gezelliger ook in dit gezelschap!

Boek jij ook snel Yays Prince Island?

UniekE belevinG

Boek NU een unieke tour met een bewoner van de stad! Kies je eigen local guide en zoek een tour op basis van jouw interesses en gezelschap…

Er zijn 4 reactie's

  1. Ik vind het best een bedrag, maar nu je het vergelijkt met een hotel in Amsterdam valt het eigenlijk wel mee. Fijn detail dat er thee en koffie is!

    1. Ja, als je het zo in 1x ziet wel, maar omgerekend… En de hotels zijn echt heel het jaar duur in Amsterdam (en zitten vol!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *