5x Bakkeveen met kinderen - Wandernan

5x Bakkeveen met kinderen

Wat kun je allemaal doen in Bakkeveen met kinderen? Ik geef je mijn vijf toptips voor een heerlijk verblijf in of rondom dit gezellige plaatsje!

Wat is er te doen in Bakkeveen met kinderen?

Ga je met kinderen naar de camping of een mooi huisje in Bakkeveen dan ben je een geluksvogel! In deze omgeving is zo veel te doen! Ik laat je zien wat er alleen al in het dorp te beleven valt.

1. De Slotplaats


Maak een heerlijke wandeling in het natuurgebied ‘de Slotplaats’. Er is een 6km lange wandeling welke door het bos, mos en langs vennetjes gaat. Afwisselend en netaan vol te houden voor korte beentjes.

2. Zwemmen in Dundelle


Het zwembad is niet duur, heeft een lekkere speelweide en het diepe bad heeft rond patrijsport raampjes waar je door kunt kijken en kunt zien hoe anderen in het water terecht komen na een sprong van de hoge duikplank. Er zijn schaduwplekjes. Er is een ondiep kinderbad (hoewel deze niet gevuld was bij ons bezoek!)

Los kaartje: EUR 5,50 per persoon

3. Afternoon tea bij de Slotplaats


Bij natuurgebied ‘de Slotplaats‘ hoort ook een echte Slotplaats, waar je een heerlijk afternoon tea kunt bestellen. Je moet deze wel even van tevoren reserveren. Voor EUR 28,50 heb je een etagère vol lekkers. Kinderen tot 10 jaar EUR 23,50. Zelf mag je ook eerst voor koffie en daarna voor thee kiezen. Verwenning!
Mocht je een afternoon tea teveel vinden, dan kun je ook kiezen voor een quiche, soep van de dag, of een potje thee met muffin en scone. Hier kom je niet om even snel iets te eten, maar heerlijk te genieten. De kids waren lekker zoet met de stapel Donald Duckjes die er lag.

4. Doolhofpark


Dit vond ik de tópper… Knoeien met water en zand, speuren door het doolfhof, wiebelpaadjes door het water. Wel even op blijven letten met kinderen zonder zwemdiploma.
Toegang is gratis maar je wordt wel geacht iets op het terras te nuttigen. Lijkt me geen probleem toch?

5. Uitzichttoren


Op hetzelfde sportcomplex als waar het zwembad en de doolhofpark zijn, vind je ook een uitzichtstoren. Vanaf hier kun je zien hoe de mensen miertjes lijken.

De Slotplaats zelf
De dames na een uur zwembad testen
Het doolhofpark
Met speeltuin
Drie doolhoven
En heel veel spelen
Zwaaien
Balanceren
Nog meer zoeken
Kiekeboe!
Goud zoeken!
Zoek jij lekker door Pip!
doolhofpark bakkeveen
Dan doen wij even een broodplankje en een borrel…
Het doolhofpark van boven
‘De mensen zijn miertjes!’
Als jij naar beneden gaat mama en een foto van ons maakt… OK dan…

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Er zijn 2 reactie's

    1. Hi, ja, dat vond ik lastig, aangezien er op dat moment heel veel kinderen in badkleding rondliepen. Daar plaats ik uit principe geen foto’s van. Daarom heb ik zelfs speciaal gewacht tot het bijna dicht ging en ik vanaf de toren een foto kon nemen ;-). Mochten jullie zelf een foto hebben welke ik kan plaatsen, dan doe ik dat graag! De midgetbaan heb ik zelf niet gezien, ik kom graag eens terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *