Ik hoorde telkens zulke wisselende verhalen over de Beekse Bergen dat ik me vaak heb afgevraagd of we er nu echt wel heen moesten. Met nog een pluim (cadeaubon) in onze zak en een weekend Landal Vennenbos voor de boeg, leek het een mooie gelegenheid om de Beekse Bergen toch eens te bezoeken. 

Entreeprijzen

Het begint natuurlijk bij het aanrijden. Prima parkeerplaatsen, voldoende ruimte. Parkeren kost EUR 9,- per dag. Ik wou dat ik een parkeerplaats had.
Natuurlijk betaal je zelden de volle mep voor een entreekaartje van een attractiepark. Altijd is er wel ergens een mooie korting te krijgen. Voor de Beekse Bergen leverde ik een oranje pluim in tegen drie Hyena-deals. Daarvoor krijg je entree, een halve liter frisdrank, friet, mayonaise en een snack en een raketje. Normale prijs voor deze deal EUR 31,50. Kinderen vanaf drie jaar betalen 23,50, volwassenen EUR 26,50 voor alleen de entree. Zo’n hyena-deal is dus leuk als je houdt van een all inclusive dagje met ‘slecht’ eten.
Boek je vooraf online, dan kun je ook een leuke korting scoren,  hoe verder van tevoren geboekt, hoe meer korting je krijgt. Je zet dan echter wel een datum vast. Wat als het keihard regent?
Ik zag kortingen met ING-rentepunten en bij Social Deal.

Wat kun je doen?

Bij de entree krijg je een boekje waarin duidelijk de tijden staan aangegeven van het vertrek van de boot, bus en de voedertijden.
Je kunt alles op een dag prima doen. Per afvaart mogen er 140 mensen mee. Het boottochtje duurt een krap half uurtje. De boot vaart heen en weer.
Kort gezegd kun je het park in drie delen verdelen. De boot vaart tussen de verste punten, de bus rijdt een rondje over de autoweg, waar je dus zelf ook kunt rijden. Tijdens de bustour en de boottocht worden interessante dingen verteld over de beesten. Omdat we zelf de basisdingen van de beesten onderweg wel weten, hebben we er voor gekozen alleen zelf per auto de ringweg te doen. Je kunt de helft van de ringweg doen, een stukje lopen en daarna weer instappen voor de tweede helft (Het tweede deel werd tijdens ons bezoek verbouwd er waren daardoor geen beesten te zien). Er is tijdens de autorit voldoende gelegenheid om even te blijven staan waar jij het leuk vindt.

Voor wie is het leuk?

  • met kleine kinderen
  • met kleine Freek Vonk’s
  • hobbyfotografen (ik zag er veel lopen)

Mijn tips

Neem zelf een verrekijker mee om het safarigevoel nog even extra aan te dikken.
Als je houdt van een all inclusive dagje uit is een hyena- of leeuwendeal echt interessant.
De afstanden zijn goed te doen, maar voor kleine beentjes nog best even pittig. Onze drie-jarige, die gewend is om lekker te lopen, hebben we uiteindelijk moeten tillen. Bolderwagens zijn te huur.
Het restaurant bij de entree is donker en gedateerd, zelf vond ik het Afrikadorp erg leuk (snackkiosk aanwezig en heel veel picknicktafels bij een speeltuin en kinderboerderij). Ook het restaurant bij Kongo was veel leuker. Kongo is tevens het eindpunt van de boot en hier is de parkeerplaats wanneer je halverwege wilt  stoppen met de autosafari. De voorzieningen qua eten zijn op zijn Hollands, bijna niets gezond te vinden. Dus, wil je gezond eten, neem dan iets mee van huis.
Kies een dag uit vanaf 15 graden, zodat je ook ten volle kunt genieten van de speeltuinen.

Wandernan’s fotoboek

Waar moeten we beginnen?

Pip is dol op bootjes
Onderweg op de boot is genoeg te zien

Joe! We zijn in Kongo aangekomen, even spelen!

Kijk, daar gaat de boot weer…

Spelen en wat eten in het Afrika-dorp

Wild dogs! Deze heb ik nog niet in het wild gezien. Ik vind ze altijd zo mooi! Noor is nogal teleurgesteld de berg eten die we zien liggen voor ze. Het lijkt wel een stapel chincilla’s.

De impala’s hebben lekker de ruimte. Ze rennen zich suf, erg leuk om naar te kijken

Veel leuker als naar een stapel slapende leeuwen

Dit heb ik in het wild ook vaker gezien, twee mannetjes bij elkaar. Vinden ze leuk.

Pippa vind ze maar lelijk, die vervellende kamelen.

Leuk hoor, met je auto langs de beesten rijden.

Print Friendly, PDF & Email