Beekse Bergen - Wandernan

Beekse Bergen

Ik hoorde telkens zulke wisselende verhalen over de Beekse Bergen dat ik me vaak heb afgevraagd of we er nu echt wel heen moesten. Met nog een pluim (cadeaubon) in onze zak en een weekend Landal Vennenbos voor de boeg, leek het een mooie gelegenheid om de Beekse Bergen toch eens te bezoeken. Een paar jaar later zijn we terug gegaan en inmiddels hebben we er ook geslapen (zomer 2020). En dat was zó tof! Lees het hier: Beekse Bergen Resort.

Entreeprijzen

Prima parkeerplaatsen, voldoende ruimte. Parkeren kost EUR 9,50 per dag. Ik wou dat ik een parkeerplaats had…

Natuurlijk betaal je zelden de volle mep voor een entreekaartje van een attractiepark. Altijd is er wel ergens een mooie korting te krijgen. De eerste keer leverde ik een oranje pluim in.

De tweede keer boekte ik met korting van de Optimelpunten. Maar ik zie ook vaak deals via Social Deal, korting met de Postcodeloterij of iets dergelijks. Wat je ook doet, scoor korting.

Anders:
Vanaf 10 jaar: EUR 24,00
Kinderen 3 t/m 9 jaar: EUR 20,50

Wat kun je doen?

Bij de entree krijg je een boekje waarin duidelijk de tijden staan aangegeven van het vertrek van de boot, bus en de voedertijden.
Je kunt het park in 1 dag doen als je je best doet. Wij namen eerst de boot en gingen vanaf daar langzaam lopend terug. Dan de auto pakken, om zelf nog een rondje te rijden. Halverwege zijn we wel uitgestapt om nog even een hapje te eten en te spelen. (op dit moment is dat, ivm coronamaatregelen, niet mogelijk).

Per afvaart mogen er 140 mensen mee (nu 12 gezinnen). Het boottochtje duurt een krap half uurtje.

Wat ik verrassend leuk vond: de safaribus. Je krijgt een hoop extra informatie van de biologen die de tour begeleiden.

Kort gezegd kun je het park in drie delen verdelen. De boot vaart tussen de verste punten, de bus rijdt een rondje over de autoweg, waar je dus zelf ook kunt rijden. Tijdens de bustour en de boottocht worden interessante dingen verteld over de beesten.

Voor wie is het leuk?

  • met kleine kinderen
  • met kleine Freek Vonk’s
  • hobbyfotografen (ik zag er veel lopen)

Mijn tips

Neem zelf een verrekijker mee om het safarigevoel nog even extra aan te dikken.

De afstanden zijn goed te doen, maar voor kleine beentjes nog best even pittig. Onze drie-jarige, die gewend is om lekker te lopen, hebben we uiteindelijk moeten tillen. Bolderwagens zijn te huur. Toen ze vier was ging het heel goed.

Het restaurant bij de entree is donker en gedateerd, zelf vond ik het Afrikadorp erg leuk (snackkiosk aanwezig en heel veel picknicktafels bij een speeltuin en kinderboerderij). Ook het restaurant bij Kongo was veel leuker. Kongo is tevens het eindpunt van de boot. De voorzieningen qua eten zijn op zijn Hollands, bijna niets gezond te vinden. Dus, wil je gezond eten, neem dan iets mee van huis.

Kies een dag uit vanaf 15 graden, zodat je ook ten volle kunt genieten van de speeltuinen. 

Drukte: bij tijd en wijle is het érg druk op het park in de zomer. Toen wij er, juli 2020 waren, stond men in een grote file bij de autosafari en ook de wandelpaden waren sommige dagen zo druk dat anderhalve meter afstand houden nogal lastig was. 

Wandernan’s Beekse Bergen

Waar moeten we beginnen?Onderweg op de boot is genoeg te zien
Joe! We zijn in Kongo aangekomen, even spelen!
Kijk, daar gaat de boot weer…
Spelen en wat eten in het Afrika-dorp
Wild dogs! Deze heb ik nog niet in het wild gezien. Ik vind ze altijd zo mooi! Noor is nogal teleurgesteld de berg eten die we zien liggen voor ze. Het lijkt wel een stapel chincilla’s.
De impala’s hebben lekker de ruimte. Ze rennen zich suf, erg leuk om naar te kijken
Veel leuker als naar een stapel slapende leeuwen
Dit heb ik in het wild ook vaker gezien, twee mannetjes bij elkaar. Vinden ze leuk.
Pippa vind ze maar lelijk, die vervellende kamelen.
Leuk hoor, met je auto langs de beesten rijden.
In de bus wordt vanalles uitgelegd, over struisvogels bijvoorbeeld
Beekse bergen
Tussendoor overal avonturenpaadjes!
Beekse bergen
Beste plek voor een ijsje? Met uitzicht over de apenrots.
Beekse Bergen
Over het berenbos

Er zijn 3 reactie's

  1. Leuk!!! Wij gaan tijdens hemelsvaart heen. Als je een jaarkaart van een andere dierentuin als aquazoo of dierenrijk en nog andere heb, krijgt je 50% korting. Dat gaan wij doen 🙂
    Ik hop wel op mooi weer want wij gaan kamperen

    1. Oeh wat lekker! En je bent nu ook al weer weg las ik in de VriMiBo! Altijd weg en onderweg ;-). Waarom ben ik jou nog nooit op een event tegengekomen? hihi. Ik duim voor mooi weer!

  2. Een dagje dierentuin is altijd leuk! Heerlijk naar buiten aankomend Paasweekend. De Beekse Bergen is een van onze favorieten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *