Ik hoorde telkens zulke wisselende verhalen over de Beekse Bergen dat ik me vaak heb afgevraagd of we er nu echt wel heen moesten. Met nog een pluim (cadeaubon) in onze zak en een weekend Landal Vennenbos voor de boeg, leek het een mooie gelegenheid om de Beekse Bergen toch eens te bezoeken. Een paar jaar later gaan we al weer terug!

Entreeprijzen

Het begint natuurlijk bij het aanrijden. Prima parkeerplaatsen, voldoende ruimte. Parkeren kost EUR 9,50 per dag. Ik wou dat ik een parkeerplaats had.
Natuurlijk betaal je zelden de volle mep voor een entreekaartje van een attractiepark. Altijd is er wel ergens een mooie korting te krijgen. Voor de Beekse Bergen leverde ik een oranje pluim in tegen drie Hyena-deals. Daarvoor krijg je entree, een halve liter frisdrank, friet, mayonaise en een snack en een raketje. Deze deals bestaan niet meer.
De tweede keer boekte ik met korting van de Optimelpunten. Maar ik zie ook vaak deals via Social Deal, korting met de Postcodeloterij of iets dergelijks. Wat je ook doet, scoor korting.
Anders:
Vanaf 10 jaar: EUR 24,00
Kinderen 3 t/m 9 jaar: EUR 22,50

Wat kun je doen?

Bij de entree krijg je een boekje waarin duidelijk de tijden staan aangegeven van het vertrek van de boot, bus en de voedertijden.
Je kunt het park in 1 dag doen als je je best doet. Wij namen eerst de boot en gingen vanaf daar langzaam lopend terug. Dan de auto pakken, om zelf nog een rondje te rijden. Halverwege zijn we wel uitgestapt om nog even een hapje te eten en te spelen.

Per afvaart mogen er 140 mensen mee. Het boottochtje duurt een krap half uurtje.
Wat ik verrassend leuk vond: de safaribus. Je krijgt een hoop extra informatie van de biologen die de tour begeleiden.

Kort gezegd kun je het park in drie delen verdelen. De boot vaart tussen de verste punten, de bus rijdt een rondje over de autoweg, waar je dus zelf ook kunt rijden. Tijdens de bustour en de boottocht worden interessante dingen verteld over de beesten.

Je kunt de helft van de ringweg doen, een stukje lopen en daarna weer instappen voor de tweede helft. Er is tijdens de autorit voldoende gelegenheid om even te blijven staan waar jij het leuk vindt.

Voor wie is het leuk?

  • met kleine kinderen
  • met kleine Freek Vonk’s
  • hobbyfotografen (ik zag er veel lopen)

Mijn tips

Neem zelf een verrekijker mee om het safarigevoel nog even extra aan te dikken.

De afstanden zijn goed te doen, maar voor kleine beentjes nog best even pittig. Onze drie-jarige, die gewend is om lekker te lopen, hebben we uiteindelijk moeten tillen. Bolderwagens zijn te huur. Toen ze vier was ging het heel goed.

Het restaurant bij de entree is donker en gedateerd, zelf vond ik het Afrikadorp erg leuk (snackkiosk aanwezig en heel veel picknicktafels bij een speeltuin en kinderboerderij). Ook het restaurant bij Kongo was veel leuker. Kongo is tevens het eindpunt van de boot en hier is de parkeerplaats wanneer je halverwege wilt  stoppen met de autosafari. De voorzieningen qua eten zijn op zijn Hollands, bijna niets gezond te vinden. Dus, wil je gezond eten, neem dan iets mee van huis.

Kies een dag uit vanaf 15 graden, zodat je ook ten volle kunt genieten van de speeltuinen.

Wandernan’s fotoboek

Waar moeten we beginnen?Onderweg op de boot is genoeg te zien

 

Joe! We zijn in Kongo aangekomen, even spelen!

Kijk, daar gaat de boot weer…

Spelen en wat eten in het Afrika-dorp

Wild dogs! Deze heb ik nog niet in het wild gezien. Ik vind ze altijd zo mooi! Noor is nogal teleurgesteld de berg eten die we zien liggen voor ze. Het lijkt wel een stapel chincilla’s.

De impala’s hebben lekker de ruimte. Ze rennen zich suf, erg leuk om naar te kijken

Veel leuker als naar een stapel slapende leeuwen

Dit heb ik in het wild ook vaker gezien, twee mannetjes bij elkaar. Vinden ze leuk.

Pippa vind ze maar lelijk, die vervellende kamelen.

Leuk hoor, met je auto langs de beesten rijden.

In de bus wordt vanalles uitgelegd, over struisvogels bijvoorbeeld

Beekse bergen

Tussendoor overal avonturenpaadjes!

Beekse bergen

Beste plek voor een ijsje? Met uitzicht over de apenrots.

Beekse Bergen

Over het berenbos

Deze post verscheen het eerst op 10 mei 2017 en is aangepast op 25 april 2019.

Print Friendly, PDF & Email