Thorn met kinderen - Wandernan

Thorn met kinderen

Wil jij het witte stadje Thorn met kinderen bezoeken? Dan heb ik wat leuke tips voor jou.

Sfeer

Thorn is een typisch Limburgs dorpje, met kasseien en een prachtig mozaïek op het centrale plein. Het plein met allerlei restaurantjes naast de grote kerk ademt die typisch Limburgse sfeer uit. Bourgondisch met veel terrasjes, heerlijke geuren van eten en het tempo een versnelling lager. Serveersters en obers hebben nog écht even tijd om met de gasten te praten.
Wij deden het stadje aan op weg naar de Ardennen, waar we pas om drie uur in ons appartement zouden kunnen.

Wat is er te doen in Thorn met kinderen?

We zijn even naar de plaatselijke VVV gelopen. Daar werden we niet echt warm gemaakt na de vraag ‘wat kunnen we hier met kinderen doen?’. Wat een gemiste kans eigenlijk. Ik zie op de site van VVV Midden Limburg overigens wel een puzzeltocht staan in Thorn, maar wanneer je deze wilt aanschaffen in de webshop, loop je vast op een lege pagina.

We kozen voor de enige rondwandeling die de mevrouw had liggen, zonder extra informatie is deze gratis. En zo wandelden we de deur weer uit. Je komt op deze 1,6 km korte route uit op mooie plekjes, zoals Vihof, een bedrijf van een mevrouw die huizen namaakt in wit steen. Je kunt daar dus ook een miniatuur van je eigen huis bestellen. Dit bedrijf heeft een sprookjesachtige tuin, waar je welkom bent om een kijkje te komen nemen. Verder kuier je langs alle mooie gebouwen, weilanden met koeien, interessante beelden en de rivier.

Je kunt een rondvaart maken door het Maasplassengebied. Zie voor informatie de site van rederij Cascade.

Tips voor parkeren / winkels / restaurants

Gratis parkeren? Vanaf de parkeerplaats van de de Aldi (Akker 5, Thorn) loop je in zes minuten over de Akkerwal naar de VVV.

Wij hebben een ontzettend lekkere pannenkoek gegeten bij De Pannenkoekenbakker (Bogenstraat 2), er is een speelkelder en bij elke maaltijd krijgen kinderen muntjes waarmee ze in de kluis een cadeautje kunnen uitzoeken.

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Stadswandeling te koop bij de VVV
thorn met kinderen
Op ontdekking
In de sprookjestuin bij Vihof
Thorn met kinderen
Mooie doorkijkjes

Haha! Een beeld in zijn blootje!
Pronkstuk van het stadje
De Pannenkoekbakker, tijd om te gaan schuilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *