TIP: Geweldige hotels en écht leuke dingen in Girona met kinderen
girona met kinderen

Ontdek Girona met kinderen: 10 tips én fantastische hotels

Girona, gelegen in het hart van Catalonië, is een geweldige bestemming voor een vakantie met kinderen. De stad combineert prachtige middeleeuwse architectuur met groene parken en biedt superveel activiteiten voor de hele familie.

Hier zijn mijn top 10 tips om Girona te verkennen met jouw mini-me’s!

1. Verken de Oude Stad (Barri Vell)

Dwaal door de betoverende straatjes van de oude stad. De smalle steegjes en geplaveide straten zijn een avontuur op zich. Kinderen zullen gefascineerd zijn door de oude gebouwen en geheime hoekjes.

2. Bezoek de Kathedraal van Girona

De imposante Kathedraal van Girona, met de breedste gotische schip ter wereld, is een must-see. Klim samen met de kinderen de vele trappen op voor een spectaculair uitzicht over de stad. Vergeet niet een foto te maken!
Er is een combi-tickets vooraf te koop: Kathedraal + kunstmuseum + st. Felixkerk

3. Wandel over de Stadsmuren

Een wandeling over de oude stadsmuren geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Het is een leuke en leerzame manier om de geschiedenis van de stad te ontdekken. Kinderen kunnen op de vele uitkijkpunten en torens klimmen.

4. Ontdek de Joodse Wijk (El Call)

El Call, de oude Joodse wijk, is een van de best bewaarde in Europa. Kinderen zullen het spannend vinden om door de smalle straatjes te dwalen.

5. Steek de Bruggen over de Onyar

De kleurrijke bruggen over de rivier de Onyar zijn een lust voor het oog. De Eiffelbrug, ontworpen door Gustave Eiffel, is een van de bekendste. Maak een vette selfie!

6. Bezoek het Museum van de Cinema

Het interactieve Museum van de Cinema is perfect voor kleine filmfans. Hier leren kinderen alles over de geschiedenis van de film en kunnen ze zelf aan de slag met verschillende activiteiten.

7. Speel in hét park van Girona

Devesa Park is het grootste park van Girona en ideaal voor een ontspannende middag. Er is volop ruimte om te rennen en te spelen.

8. Fiets door de Stad

Huur fietsen en verken Girona op twee wielen. De stad heeft veel fietspaden en veilige routes. Een fietstocht is een leuke manier om de stad te ontdekken en lekker actief bezig te zijn.

9. Ga naar een pretpark

Maak een uitstapje naar een nabijgelegen pretpark zoals Water World of Marineland. Deze parken bieden volop waterpret en avontuurlijke attracties voor kinderen van alle leeftijden.

10. Ga op zoek naar de beste ijssalon

Laat de kinderen genieten van de heerlijke lokale keuken. Churros met chocoladesaus zijn altijd een hit.
Maar ijs blijft bij onze meiden altijd favoriet!

Kindvriendelijke hotels in Girona

Ik kan zelf altijd úren speuren naar het perfecte hotel of appartement. Ik geef je hier vier tips voor heerlijke accommodatie:

Vluchten

Meer citytrips in Spanje

UniekE belevinG

Boek NU een unieke tour met een bewoner van de stad! Kies je eigen local guide en zoek een tour op basis van jouw interesses en gezelschap…