Een totaalpost over Noord-Jutland met kinderen. Ik heb het afgelopen jaar een hoop geschreven over onze Deense vakantie. Deze keer vertel ik je alles over deze ene regio. Noord-Jutland. Een regio waar natuur de boventoon heeft. De uitgestrekte fjorden, mooie landschappen en altijd een bries(je) van zee. Ik laat je zien hoe je een vakantie met kinderen in Noord-Jutland onvergetelijk maakt. 

Accommodatie in Noord-Jutland

Wij verbleven met ons gezin in Dayz Rønbjerg, wat aan het fjord gelegen is. Hier tref je veel faciliteiten. Ik vond de prijs van ons verblijf vrij fors, maar Dayz Rønbjerg beschikt over een zwembad, veel buitensporten, een kinderclub met bijzonder ruime openingstijden en twee restaurants. De locatie van Day Rønbjerg is perfect!
Ben je niet zo gehecht aan veel faciliteiten, dan zou je eens kunnen kijken naar deze huisjes: Marionsvej of dit ruime huis in Logstor. Beide centraal gelegen in Noord-Jutland.

Bezienswaardigheden en uitstapjes

In Denemarken hoef je nooit lang op zoek naar ‘iets leuks’ om te doen. Ten eerste kun je altijd de natuur in trekken. Zeker leuk met erg actieve kinderen.

  • bij Løkken kun je met de auto het strand op. Heerlijk een dagje banjeren aan zee, met een mand vol proviand bij je.
  • een dagje naar Skagen. Ok, dat is niet om de hoek, maar onderweg kun je stopjes maken. Ook hier kun je lekker naar het strand en in de middag of avond een visje eten aan de haven. Gewoon aanschuiven aan een van de vele picknickbankjes. Vette vis en witte wijn. Daarna een ijsje halen in het dorp.
  • Den Gamle By, bij Aarhus gelegen. Een openluchtmuseum waar je in verschillende tijden kunt rondlopen. 17/1800, 1927 en 1974. Wellicht een leuke attractie op de heen- of terugweg, aangezien Aarhus niet echt in Noord-Jutland ligt. Ik wilde deze toch even noemen (rijtijd vanaf Aalborg, 1 uur en 20 minuten)
  • Aalborg is de moeite van een bezoek waard. Een leuk klein stadje met prachtige architectuur en een Vikingmuseum.
  • in Aalborg kun je heerlijk eten bij kindvriendelijk restaurant Flammen.
  • begin de dag met een bezoek aan de compacte dierentuin van de stad.
  • breng een bezoek aan pretpark Jesperhus, hier kunnen kinderen eindeloos spelen, zwemmen, ponyrijden, 3d films kijken én naar de Jungle Zoo. Ook leuk op de wat mindere dagen. Update: zie voor een aanvulling wel de comment van een lezeres hieronder!
  • mocht je een foldertje zien van Daugbjerg Kalkgruber,… mijn tip is: rij er niet voor om. Je kunt prima verder leven zonder de mijnen van Jens Langmes te hebben gezien.
  • Limfjordmuseum in Løgstør, een expositie, krabben, paling en platvis aaien en een bezoek je aan de scheepswerf.

Heb jij specifieke vragen over Noord-Jutland, dan mag je de vraag hieronder stellen, of mij een mail sturen!

|*dit artikel is voor het eerst gepubliceerd op 27jul2016*|

Print Friendly, PDF & Email