Noord-Jutland met kinderen - Wandernan

Noord-Jutland met kinderen

Een totaalpost over Noord-Jutland met kinderen. Ik heb het afgelopen jaar een hoop geschreven over onze Deense vakantie. Deze keer vertel ik je alles over deze ene regio. Noord-Jutland. Een regio waar natuur de boventoon heeft. De uitgestrekte fjorden, mooie landschappen en altijd een bries(je) van zee. Ik laat je zien hoe je een vakantie met kinderen in Noord-Jutland onvergetelijk maakt. 

Waarom op vakantie naar Noord-Jutland met kinderen?

Noord-Jutland wordt van de rest van Jutland gescheiden door de Limfjord, en de regio biedt een prachtig licht en wordt gepromoot als ‘Lysets Land’, of land van licht. Noord-Jutland is een zeer mooie regio om te bezoeken als u van de natuur of van activiteiten met uw gezin houdt. Wat u ook zoekt voor een ontspannen vakantie aan het strand, leuke familieactiviteiten, grote natuurattracties, culinaire hoogtepunten of om de beroemde Deense Vikingen te ontdekken – Noord-Jutland heeft het allemaal.

Accommodatie in Noord-Jutland

In Noord-Jutland heb je de mogelijkheid om te slapen in de natuur onder de sterrenhemel, in de geweldige hotels, pensions, vakantiehuizen en op de vele campings.  Wij verbleven met ons gezin in Dayz Rønbjerg, wat aan het fjord gelegen is. Hier tref je veel faciliteiten. Ik vond de prijs van ons verblijf vrij fors, maar Dayz Rønbjerg beschikt over een zwembad, veel buitensporten, een kinderclub met bijzonder ruime openingstijden en twee restaurants. De locatie van Day Rønbjerg is perfect!
Ben je niet zo gehecht aan veel faciliteiten, dan zou je eens kunnen kijken naar deze huisjes: Marionsvej of dit ruime huis in Logstor. Beide centraal gelegen in Noord-Jutland.

Bezienswaardigheden en uitstapjes in Noord-Jutland

Noord-Jutland biedt unieke natuurgebieden, kunst en cultuur in een klasse apart en natuurlijk tal van attracties die u niet mag missen. De ervaringen staan ​​voor u op een rij en we hebben enkele hoogtepunten voor u verzameld op deze pagina.

In Denemarken hoef je nooit lang op zoek naar ‘iets leuks’ om te doen. Ten eerste kun je altijd de natuur in trekken. Zeker leuk met erg actieve kinderen.

  • bij Løkken kun je met de auto het strand op. Heerlijk een dagje banjeren aan zee, met een mand vol proviand bij je.
  • een dagje naar Skagen. Ok, dat is niet om de hoek, maar onderweg kun je stopjes maken. Ook hier kun je lekker naar het strand en in de middag of avond een visje eten aan de haven. Gewoon aanschuiven aan een van de vele picknickbankjes. Vette vis en witte wijn. Daarna een ijsje halen in het dorp.
  • Den Gamle By, bij Aarhus gelegen. Een openluchtmuseum waar je in verschillende tijden kunt rondlopen. 17/1800, 1927 en 1974. Wellicht een leuke attractie op de heen- of terugweg, aangezien Aarhus niet echt in Noord-Jutland ligt. Ik wilde deze toch even noemen (rijtijd vanaf Aalborg, 1 uur en 20 minuten)
  • Aalborg is de moeite van een bezoek waard. Een leuk klein stadje met prachtige architectuur en een Vikingmuseum.
  • in Aalborg kun je heerlijk eten bij kindvriendelijk restaurant Flammen.
  • begin de dag met een bezoek aan de compacte dierentuin van de stad.
  • breng een bezoek aan pretpark Jesperhus, hier kunnen kinderen eindeloos spelen, zwemmen, ponyrijden, 3d films kijken én naar de Jungle Zoo. Ook leuk op de wat mindere dagen. Update: zie voor een aanvulling wel de comment van een lezeres hieronder!
  • mocht je een foldertje zien van Daugbjerg Kalkgruber,… mijn tip is: rij er niet voor om. Je kunt prima verder leven zonder de mijnen van Jens Langmes te hebben gezien.
  • Limfjordmuseum in Løgstør, een expositie, krabben, paling en platvis aaien en een bezoek je aan de scheepswerf.

In de zomer naar Noord-Jutland met kinderen

In Noord-Jutland zijn de zomeractiviteiten talrijk en wachten ze allemaal op u en uw gezin. Voel het zand tussen je tenen, geniet van een ijsje aan een van de vele stranden  of wandel door het bos in de heerlijke zomerzon.

Heb jij specifieke vragen over Noord-Jutland, dan mag je de vraag hieronder stellen, of mij een mail sturen!

|*dit artikel is voor het eerst gepubliceerd op 27jul2016*|

Er zijn 2 reactie's

 1. Ik kan nu niet meteen zeggen dat Jesperhus een aanrader is. Wij gingen er twee weken geleden zwemmen. Het was duidelijk vergane glorie: een doorgeroeste reddersstoel, een buitenglijbaan waar de jongste extreem veel schrammen aan overhield. Neen, dan zijn er veel mooiere en leukere dingen te zien en te doen op en rond Mors.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *