Mooie stranden in Portugal: Figueira da Foz - Wandernan

Mooie stranden in Portugal: Figueira da Foz

Ben je op zoek naar mooie stranden in Portugal, bekijk dan zeker Figueira da Foz eens. Een mooie afwisseling met een stedentrip in Porto of een onderdeel van je rondreis door Noord-Portugal.

Sfeer

In Figueira da Foz valt het eindeloos brede zandstrand direct op. Grenzend aan de strand is een brede boulevard met daarachter appartementencomplexen. Lang niet alle zijn in gebruik als vakantieappartement overigens.
’s Avonds verandert de stad in een geweldige locatie om feest te vieren. Sweet 16’s, stag & hen parties en alle andere dingen die er te vieren zijn, lijken de Portugezen hier te willen vieren.
Het hele strand is voorzien van gloednieuwe planken paden en er is een lang fietspad. Wandelaars, fietsers, skaters en hardlopers maken hier hun ronde.
De stranden zijn voorzien van heerlijke ligbedjes, windschermtentjes en stoeltjes, je kunt ze voor een laag bedrag een hele dag huren, tot de zon onder gaat.

Wat is er te doen in Figueira da Foz

Vanaf Figueira da Foz kun je eenvoudig de eeuwenoude studentenstad Coimbra bezoeken met zijn beroemde universiteit. Ook kun je de plaats Montemar-o-Velho bekijken, met middeleeuwse verdedigingsmuur en overblijfselen van een kasteel. Verder kun je vele watersporten beoefenen, stappen, fietsen, wandelen in de bergen achter de stad of het zoutmuseum bezoeken.
Leuk met kinderen: op de boulevard kun je ’s avonds een gemotoriseerde auto huren voor een paar minuutjes. Ook zijn er twee kermissen.

Tips voor parkeren / winkels / restaurants

Parkeren kan in het weekend gratis, overdag betaal je gewoon aan de automaat. In Portugal is dat nooit schrikbarend veel.
Winkels, er is een grote supermarkt Jumbo (Centro Commercial Foz Plaza) met daarbij 60 andere winkels en verschillende restaurants.

Wandernan’s fotoboek

Wat een prachtig zandstrand!
Wat een prachtig zandstrand!
Paden allemaal net aangelegd
Paden allemaal net aangelegd

mooie-stranden-in-portugal-3

Duidelijk herkenbaar te huur
Duidelijk herkenbaar en te huur
Ongerept...
Ongerept…
Een piratenmarkt in Buarcos, we kijken onze ogen uit...
Een piratenmarkt in Buarcos, we kijken onze ogen uit…

mooie-stranden-in-portugal-9
mooie-stranden-in-portugal-10

Such fun!
Such fun!

mooie-stranden-in-portugal-12


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Er zijn 2 reactie's

  1. Ja, geweldig! Ik ben er 25 jaar geleden ook geweest. Heerlijke plek. Leuk om te lezen, krijg gelijk zin om weer te boeken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *