Een stedentrip met kinderen hoeft niet per se ver te gaan. Zo heeft Hasselt in België verrassend veel te bieden. En omdat het centrum compact is, is het zeer geschikt voor zelfs maar 1 nacht.

10 x doen in Hasselt met kinderen

 • haal bij Visit Hasselt (Maastrichterstraat 59) een toffe rondwandeling op voor kids, er is er ook een waarbij je langs diverse winkeltjes gaat om lekkers op te halen! (De Knibbel Knabbel tocht). Zijn de kinderbenen moe? Kids kunnen een speeltrapauto lenen bij het Groenplein, achter het stadhuis.
 • ga naar Bokrijk. Dit openluchtmuseum laat het leven van vroeger in verschillende Belgische regio’s zien. Naast de ingang is ook een grote (gratis!) speeltuin die tot laat open is. Voor Bokrijk hoef je van tevoren geen tickets te kopen. Het is bij de kassa nooit heel druk. Volwassenen betalen EUR 12,50 per persoon, kinderen maar EUR 2,-! (Bokrijklaan 1, Genk)
 • ga wandelen bij domein Kiewiet, hier kun je ook weer een speurtocht doen (Putvennestraat 108, Hasselt).
 • Stadsmuseum Het Stadsmus is tof met kids, ze kunnen er een mussenkussen ophalen, waarbij ze opdrachten kunnen uitvoeren terwijl ze naar Sus de stadsmus luisteren. (Guido Gezellestraat 2)
 • Villa Verbeelding is een museum gericht op prentenboeken. Hier kunnen kinderen heel veel zien en beleven. Aanrader! (Bampslaan 35)
 • De Japanse tuin is een prachtige plek om even te ontspannen. Kinderen kunnen hier de koi-karpers voeren. TIP: neem een eigen picknick mee. Er is ruimte ingericht om deze te nuttigen. De tuin is gelegen in het Kapermolenpark waar ook een speeltuin en skatepark is.
 • Hasselt heeft een zeer interessant Modemuseum. Tof voor grote en kleine fashionista’s. (Gasthuisstraat 11)
 • het Theatercafe heeft een aparte speelruimte. Reserveren is gewenst! (Kunstlaan 5)
 • TIENERTIP: heb jij modebewuste tieners bij je? Trek dan tijd uit voor La Bottega. Een prachtige concept store. Daarnaast kun je ook de een trendy, alternatieve of exclusieve wandeling ophalen bij het Visit Hasselt, hierbij kom je langs de leukste shopadresjes. 
 • abdijsite Herkenrode heeft een speurtocht én er is een geweldige boekwinkel van uitgeverij Clavis gevestigd. De moeite van je bezoek beslist waard!
 • BONUSTIP: Hasselt staat bekend als ‘stad van de smaak’, bij het VVV kun je een speciale, door Gault Millau uitgegeven restaurantgids voor kids ophalen! Je kunt hem ook vast hier downloaden.

Overnachten in Hasselt met kinderen

Kleinschalig hotel met een uitstekende reputatie en ligging: Hotel ‘t Menneke
Familiekamer in een comfortabel en centraal gelegen hotel: Holiday Inn Hasselt
Kleinschalige en sfeervolle B&B buiten het centrum: Winning De Zwaan

Vervoer in Hasselt

Je kunt gemakkelijk naar Hasselt rijden en de auto (gratis) parkeren, waarna je lopend naar het centrum gaat.

Er is nog veel mee te doen in Hasselt en Belgisch Limburg

Print Friendly, PDF & Email