Praag met vriendinnen - Wandernan

Praag met vriendinnen

Met vriendinnen heb je toch altijd een ander soort weekend dan met je gezin. Voor jou 5 tips om je Praag met vriendinnen tot een succes te maken!

1. Airbnb


Huur een plek groot genoeg voor al je vriendinnen. Dat gedoe met wie slaapt bij wie en geen naast elkaar gelegen kamers is daarmee passé. Daarbij is het prettig om af en toe iets zelf te kunnen regelen, borrel, ontbijt of zelfs een maaltijd samen maken. Dat heeft wel iets, vind ik! Ook is het budgetvriendelijk, altijd fijn in een groter gezelschap.

2. Ga uit brunchen, met mimosoa’s

vriendinnenweekend praag


Doe lekker Sex and the City achtig en ga uit eten met een gezellige mimosa (jus d’orange met bubbels) en echt goeie koffie. Zo kun je de dag weer aan.

3. Fiets!


Doe een fietstocht met Baja Bikes. Fiets lekker achter een Nederlandse gids aan en laat je meevoeren naar andere tijden. Zie prachtige plekjes en stekjes.
TIP: doe zo’n tour op de eerste of tweede dag, zo kun je de leukste plekjes ook nog eens te voet verkennen als je dat wilt.
TIP 2: wij fietsten ‘de geheimen van Praag’ omdat 2 personen in ons gezelschap al eerder in Praag waren geweest.

4. Ga wat drinken in een van de wijngaarden in de stad

vriendinnenweekend Praag


De Romeinen namen een cadeautje mee naar Praag: druiven! En met die druiven maakten ze wijn. Wijngaarden zie je nog op verschillende plekken in de stad. Dit zijn kleine oases van rust, waar je heerlijk rustig kunt zitten, borrelen en bijkletsen.

In de zomer zijn de boten op de Moldau ook een goede plek voor een drankje waar vooral veel Pragenaren komen.

Gin & tonic fans in de house? Bezoek dan Gin & Tonic Club (Navratilova) en probeer er een paar. Allemaal kan echt niet. Sorry.

5. Shoppen

Willen jullie voor de kids wat shoppen? Ga dan even naar Hamleys (Na Příkopě 854/14), in deze straat shop je ook bij Zara en andere grote ketens. Koop je liever iets voor jezelf? Ik vond Botanics (Tyn 640) erg leuk. Hier vind je allerlei cosmetica die niet al te duur is en je thuis niet kunt vinden.

Natuurlijk is er nog veel meer te shoppen in Praag. 

Andere toffe straten?

 Parizská Trida voor de echt luxe merken. Shopping mall Palladium voor Kiehl’s, Sephora, LaCoste, La Martina, H&M, Pandora, Swarovski, Intimissi, Gant en Camp David. Bijvoorbeeld.

Meer ideeën

Volgende stad? Budapest! Of Valencia! Beide toffe steden met je ‘girlsquad’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *