8 x romantisch Budapest - Wandernan
romantisch budapest

8 x romantisch Budapest

Iedereen die het een beetje heeft gevolgd het afgelopen jaar weet, P en ik waren 10 jaar met elkaar en gingen vier dagen naar Budapest. Ik geef je mijn tips voor romantisch Budapest.

1. Bezoek het Géllert

Op de Géllert heuvel bevindt zich het Géllert badhuis. Een enorm complex, ik werd een klein beetje claustrofobisch bij de badhokjes en door al die gangetjes. Maar oh wat is het fijn om in die hete baden te ontspannen.
Ook leuk: Szecheny spa

2. Fietsen door Budapest

Op die manier kom je echt langs de leukste plekjes en hoor je veel van de historie van de stad. Boek hier jouw tour met een toffe Nederlandse gids: Baja Bikes.

3. Bezoek een speciaal evenement

Bij ons was er een enorme foodtruckmarkt op de Andrassy Ut én de Nemzeti Vágta, een paardenrace op het heldenplein. Niets leuker dan als toerist tussen de Hongaren te zitten joelen op de tribune.

4. Happen en stappen in Gozsdu Court

Hier zijn de leuke barretjes met heerlijke wijn, foodtrucks bij Karavan en ruïnebars all over the place. Toute hip, arm, rijk, crimineel Budapest gaat hier op stap. Eigenlijk lijkt heel Europa hier zijn vrijgezellenfeest te vieren.

5. Een fijn hotel

Wij sliepen in Hotel Moments. Een superfijn hotel in de categorie affordable luxury. Daarbij deden we onszelf ook lekker een taxi-transfer kado, geregeld door het hotel. Absoluut een aanrader voor jouw verblijf in romantisch Budapest.

6. Eten bij Bistro Fine

Bistro Fine is een enorme aanrader. Goed geprijst en absoluut waanzinnig lekker eten. Bovendien zit je lekker aan de Andrassy Ut en kun je lekker mensen kijken.

7. Kuieren door de stad

Wandel lekker ’s avonds naar de kettingbrug en blijf daar een tijdje zitten om mensen te kijken. Alle lichtjes in de stad maken het een fijn stad voor een romantisch verblijf.

Ook leuk, een avondwandeling met gids, die vertelt over de mythn van de burcht.

8. Eet taart

Als je ergens lekkere taart kunt krijgen, dan is het wel in ehh, … nouja, waar niet precies?
Hyzteria op de Andrassy Ut is in elk geval een topadres!

Niet doen

Waar je beter niet in trapt, is een ‘romantische’ cruise. Ook al zie je dit onderweg:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *