Jullie hadden het al gezien. Wandernan was voor de derde keer in Europa-Park. Ik ben er niet weg te slaan inderdaad (of,… zoals de PR-man zegt ‘Jij wilt hier wel wonen hè?’ Ja…das stimmt genau H. en dan jok ik niets). Mijn liefde voor Europa-Park zit inmiddels diep. Ik vind de manier van ondernemen zo fascinerend. De innovaties zijn om van te watertanden. Zoals nu ook: Rulantica. 

Waterpark Rulantica

(beeld: Europa-Park)

Maquette van het buitenbad

Maquette van het peutertrollenbad

Het begint al bij hoe dit waterpark wordt ingezet. Al twee jaar is men bezig met de bouw (en god mag weten hoe lang al met het bedenken en saaie dingen als vergunningen regelen), maar het is nu bijna, bijna klaar. In het park word je langzaam voorbereid op dit fantastische waterpark. Zo kun je de maquette bekijken in het Historama (voor kenners, naast Foodloop) en is er een musical bedacht om de zogenaamde voorgeschiedenis te vertellen. Ik heb deze musical helaas niet kunnen bekijken (so much to do so little time).
Maar ik heb me wel staan vergapen bij de tekeningen. Wat doen alle indoor waterparken? Zij volgen een subtropisch thema. Wat doet Europa-Park dan? Draai het eens 180 graden om. Een ijshal. Glijbanen vanaf een namaak gletsjer, een trollentuintje voor kinderen. Alles in Scandinavisch thema. Ik kan niet wachten tot het klaar is! En ook leuk: dit waterpark zal het hele jaar geopend zijn. 20.000 Vierkante meter gethematiseerd waterresort, 17 glijbanen.
Due date: 28 november 2019

Hotel Krønasår

(beeld: Europa-Park)

Ken je de film Night at the Museum? Volgens dit thema is het hotel gebouwd. Alsof je een nachtje (liever meer natuurlijk!) in een museum mag slapen.
Iedereen die al eens een kamer heeft proberen te boeken bij een van de hotels van Europa-Park weet het… vol vol en nog eens vol. De hotels kennen een bezettingsgraad van 95%. En dat is balen voor iemand die over een maand heen wil. Dat gaat echt niet.

Met de komst van dit nieuwe hotel met 1300 kamers, hoopt Europa-Park te kunnen voorzien in wat extra capaciteit

Dit hotel is nu geopend en te boeken.

Can Can coaster

(beeld: Europa-Park)

Liefhebbers van Europapark zullen het al opgemerkt hebben. Rollercoaster Euro-SAT reed vorig jaar zijn laatste rondjes. Goed nieuws. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een vernieuwde coaster. Ook mogelijk met VR-bril. (handig, daarvoor reed je toch al in het donker). Voor de deur opent een Moulin Rouge café (in samenwerking met de echte Moulin Rouge) en zo is het plaatje weer compleet.

Madame Freudenreich

Misschien heb je het dinoparkje in het Franse themagebied al eens gezien. Men vond dat er een beter verhaal moest komen rondom dit parkje en zo zijn de bouwers aan de slag gegaan.

Enzian Alpen Express Coastiality

Kon je vorig jaar nog kiezen uit twee verhalen bij de VR-rides van de Alpenexpress? Dit jaar zijn er maar liefst vijf om uit te kiezen. Onze favorieten: Schellen Usli en Het geheim van Slot Balthazar.
Due date: al verkrijgbaar bij de speciale ingang voor VR-rides.

Shows


Zoals elk jaar zijn er weer vernieuwde shows. Wij zagen Paddingtons Marmelade Mission in het Griekse Themagebied. Een dikke aanrader met kleine kinderen.

Jim Knopf

Een beetje suf dacht ik. Maar Noor wilde erin. Jim Knopf kennen wij ook niet, maar is in Duitsland toch een kinderboekenheld als Wiplala of Pinkeltje bij ons. Een film van deze Jim Knopf kwam eind maart in de Duitse bioscopen uit. Een geweldig moment om een klein treinspoortje te vullen. Het ziet er erg mooi uit. En het leuke is… details details, kinderen kunnen eindeloos aan de bel van hun stoomlocomotiefje trekken en af en toe komt er echt stoom uit.

Wat ik dit jaar nog meer ontdekte in Europa-Park

– bij de hotels is elke avond kinderdisco
– en animatie bij het Bell Rock (schat zoeken)
– alle zwembaden bij de hotels zijn open tot wel 22:00!

Prijswinnend park

Al die prijzen: Europa-Park heeft moet een enorme prijzenkast hebben. Ik was dit jaar getuige van de overhandiging van de ANWB -prijs voor het leukste uitje over de grens. Maar ze winnen jaar in, jaar uit prestigieuze prijzen, dit jaar wonnen zij onder andere de Oscar van de amusements wereld,  de Golden Ticket Award voor beste attractiepark ter wereld.

Wil je meer lezen over Europa-Park?
Europa-Park met kleine kinderen
Ierland in Europa-Park
20 redenen om voor Europa-Park te kiezen
het Camp Resort van Europa-Park
slapen in het Colosseo

Je mag jezelf simpelweg geen pretparkjunkie noemen als je hier niet bent geweest!

Heb jij vragen over slapen, eten, verblijven en reizen naar Europa-Park? Stel ze mij gerust, ik help je graag!

** je hebt ongetwijfeld gelezen dat er een grote brand is geweest in Europa-Park. Een van de attracties is daarbij verloren gegaan. De attracties die door de brand aangetast zijn (Fjord Rafting en de Delfts blauwe theekopjes, zijn inmiddels weer in gebruik genomen) **

Print Friendly, PDF & Email