CenterParcs Park Eifel: doe maar niet - Wandernan

CenterParcs Park Eifel: doe maar niet

Na ons weergaloze bezoek aan Europa-park, wilden we niet direct naar huis rijden, als je eenmaal zover Duitsland in gereden bent, is het de moeite waard er even te blijven, leek me. En op die manier kwamen we bij CenterParcs Park Eifel…

Waarom CenterParcs Park Eifel?

Ik vind het altijd eerlijk om te vertellen waarom ik voor deze accommodatie koos. In dit geval was ik op zoek naar een huisje waar we in konden vanaf dinsdag. Eerst had ik bij Landal gecheckt, maar zij konden geen flexibele aankomst aanbieden. Ook AirBnb had niets naar mijn zin. Daarbij kwam,… CenterParcs heeft een overdekt zwembad én een speelparadijs, wat me wel fijn leek, na een paar dagen Europa-Park. En zeker ook vanwege het ontbreken van een mooiweergarantie in de periode.

Locatie

De huisjes liggen mooi op de heuvels van de Vulkaaneifel. Loop je even buiten het park, dan heb je direct fantastisch uitzicht op de omgeving. Ook in de buurt van het park slinger je langs weilanden en heuvels, wat erg idyllisch is. Op een dag zagen we er zelfs een vosje in het veld lopen!

Bijzonderheden faciliteiten

 • Subtropisch zwemparadijs
 • Kids Factory met miniclub
 • verschillende restaurants
centerparcs park eifel
Market Restaurant
kids factory centerparcs park eifel
Kids Factory
Podium in de KIds Factory
Spelen, spelen, spelen! Waanzinnig leuk!

Plus en min

+ flexibele aankomstdagen
+ gezellige kidsfactory
+ ruimere huisjes dan je wellicht van CenterParcs gewend bent

-/- ons huisje (comfort cottage, de minst luxe categorie) was echt slecht. Het sanitair was sterk verouderd en rook vies, de bank was  amper een bank te noemen en in de keuken vond ik een pan met etensresten van de vorige bewoners. De foto’s op de site kloppen niet met het huisje wat je krijgt. Alles oogt gedateerd (alsof het meubilair sinds de jaren 90 niet meer is vervangen).

-/- internet is op het park enorm slecht geregeld. Met mijn eigen provider (KPN) had ik geen bereik. Geen 4g, geen 3g, soms een E. De WiFi kost EUR 15,- per dag (!), in de Market Dome zegt men gratis (voor maar 30min per dag, bizar!) WiFi te hebben, maar ook dat is niet te bereiken met mijn iPhone. Ik vind dat men in deze tijd overal gratis WiFi moet kunnen verstrekken.

-/- de supermarkt is heel slecht gesorteerd, amper groenten, en wat er lag was niet vers, de bakker is wel prima.
Andere supermarkten als Lidl en Aldi vind je in de buurt. Wil je een equivalent van de AH, kijk dan even naar de REWE in Mayen of richting Daun.

De omgeving

Je kunt in dit gebied mooie wandelingen maken. Met kleine kinderen is dat wellicht minder geschikt (beetje afhankelijk van wat jouw kleine gewend is natuurlijk!), ga dan naar Terra Vulcania (in Mayen) en het plaatjes Mayen of naar wildpark Daun.

Annemarie van Is Het Nog Ver schreef deze post over de Teufelsschlucht.

Michal van Reiswijzer Kids & Co schreef over kastelen in deze omgeving: Een druilerig bezoek aan twee kastelen.

Voor wie een aanrader?

Tja. Ik probeer het te bedenken. Ik zal niemand aanraden hier naartoe te gaan.
Ik denk dat er in de omgeving mooiere parken te vinden zijn, voor misschien zelfs minder geld. Landal Eifeler Tor heeft ook een overdekt zwembad.
De omgeving is echt prachtig!

Misschien ook interessant

Er zijn 12 reactie's

 1. Ohhhh wat een pech zeg! Wij zijn vorig jaar naar dit park geweest en mijn wederhelft het jaar ervoor met vrienden. Eigenlijk was het voor ons allemaal oke. Behalve de wifi inderdaad. Dat is wel bagger dramatisch. Het meubilair is inderdaad wat oud haha.. wij waren non stop op pad dus niet erg veel in het huisje zelf. De omgeving moet wel veel goed hebben gemaakt denk ik 😉

 2. Wij zijn net terug van parceifel eifel.
  Wij hadden een 6persoons comfort huisje aan de rand. Echt met een schitterend uitzicht.
  Heb zelf reeën zien rennen. De omgeving is echt een aanrader. Het huisje is wat gedateerd maar was nog niet versleten. Het zwembad is een aanfluiting en geen centerparcs waardig. Het lokale zwembad hier in de buurt is groter en heeft meer te bieden. We zijn ook elke avond uit eten geweest. Dat was prima en voor een redelijke prijs. Als je voor de natuur gaat is het een aanrader. Als je voor luxe gaat kan je beter naar een ander park uitkijken.

  1. Bedankt voor je aanvulling René. Ik ben echt benieuwd hoe je huisje er van binnen uit zag en of wij het dan zo slecht hebben getroffen. Heb je voor mij de naam van het lokale zwembad waar je over praat? Dat is misschien nog leuk voor de lezers om te weten. Groeten, Nanda

 3. Center Parcs investeert voornamelijk in de faciliteiten buiten de bungalows. Maar blijft nog steeds een behoorlijk bedrag vragen voor eenvoudige huisjes

 4. Net terug na een week in een 8 persoons Comfort huisje. Inrichting oud en erg vies. Het was erg heet en er was wel een open pergola zonder dakje en geen parasol. Parasols waren alleen maar voor de VIP huisjes. Bij regen maar wel een lekkere temperatuur konden we dus niet buiten zitten. Wij betaalde ruim 1500 euro😣 Slechte service en alle activiteiten erg duur .
  Eens maar nooit meer naar Center Parcs.

  1. Gelukkig is dit park niet representatief voor heel Center Parcs, maar die viezigheid is dus nog niet opgelost. Zo zonde. En jammer van jullie welverdiende vakantie. De omgeving maakt hopelijk een hoop goed!

 5. Het is nu twee jaar na je recensie, Nanda. Wij gaan half juni met vijf motorvrienden en hebben hier een midweek in een grote cottage geboekt om van daaruit motorritten te maken. We gaan het meemaken hoe het huisje er voor staat. We hebben ook een ontbijtpakket geboekt.

  1. Hi Arriën, ik ben ontzettend benieuwd! De omgeving is in elk geval super voor mooie ritten. En ontbijt wat klaar staat helemaal lekker. Indien in gelegenheid, hoor ik heel graag wat jullie er van vonden! Hoe dan ook, heel veel plezier en veel mooie uitzichten toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *