Düsseldorf in kerstsfeer: een magische belevenis - Wandernan
dusseldorf in kerstsfeer

Düsseldorf in kerstsfeer: een magische belevenis

Wanneer de winterse kou zijn intrede doet en de dagen korter worden, transformeert Düsseldorf in een betoverende kerststad. Voor gezinnen met kinderen is deze Duitse stad rondom feestdagen een absolute aanrader. Hieronder nemen we je mee op een magische reis vol kerstpret in Düsseldorf met kinderen.

De betoverende Kerstmarkten

Düsseldorf staat bekend om zijn veelzijdige kerstmarkten, verspreid door de hele stad. Elk markt heeft zijn eigen thema en charme. Voor kinderen is de ‘Engelchenmarkt’ aan de Heinrich-Heine-Platz een must-visit. Het blinkt uit in sprookjesachtige decoraties en engelachtige figuren. Hier kunnen kinderen zich vergapen aan fonkelende lichtjes, terwijl ze smullen van versgebakken koekjes.

Bij de Schadowplatz wacht een winterwonderland waar kinderen kunnen genieten van een authentieke carrousel en vele andere attracties. Voor de oudere kinderen en de ouders is er de mogelijkheid om te schaatsen, terwijl de kleintjes lachen om de vrolijke clowns en entertainers die over het plein zwieren.

Slapen in Düsseldorf

Centraal gelegen, een aparte slaapkamer én goede reviews, dat vind je bij Helvetia Suites!

Kinderactiviteiten in overvloed

Naast de kerstmarkten biedt Düsseldorf tal van andere activiteiten voor kinderen. Het Aquadome transformeert tijdens de feestdagen in een magisch waterparadijs met speciale kerstshows en -activiteiten. Het is een ideale plek om even te ontspannen na een dag vol sightseeing.

Culinaire verrassingen

Düsseldorf’s kerstkeuken is een feest voor jong en oud. Probeer zeker de traditionele ‘Reibekuchen’, een soort aardappelpannenkoekje, vaak geserveerd met appelmoes. Kinderen zullen ook dol zijn op de versgebakken ‘Stollen’, een zoet kerstbrood gevuld met gedroogd fruit en vaak bestrooid met poedersuiker.

Een stad vol licht en muziek

Overal in Düsseldorf vind je lichtinstallaties en kerstmuziek. Een wandeling langs de Rijnoeverpromenade tijdens zonsondergang is adembenemend. De reflectie van de feestverlichting op het water, gecombineerd met het geluid van kerstmuzike op de achtergrond, zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Een waar paradijs

Düsseldorf in kerstsfeer is een waar paradijs voor gezinnen met kinderen. Van sprankelende kerstmarkten tot sprookjesachtige activiteiten, de stad biedt een scala aan ervaringen die zowel jong als oud zullen betoveren. Boek je trip naar Düsseldorf deze kerst en dompel je gezin onder in een wereld vol magie en verwondering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *