Oost-Sardinië met kinderen - Wandernan

Oost-Sardinië met kinderen

Wij maakten een rondreis over het gevarieerde en prachtige eiland Sardinië. Eerder las je al welke tips ik had voor de noordkant van het eiland en welke in de omgeving van Alghero.

Verblijven aan de oostkust

Wij verbleven op camping Villagio L’Ultima Spiaggia, wat zoveel betekent als ‘camping het mooiste strandje’. Inderdaad heb je aan deze kant van het eiland ook mooie stranden. Maar deze zijn hier en daar (en zeker bij deze camping) minder geschikt voor kleine kinderen. Het strand loopt haast steil af in zee.
De camping zelf is redelijk groot. Er is de hele dag door entertainment (behalve tijdens siësta).

Deze camping is leuk als je op zoek bent naar veel vertier. Wat ik van andere gasten hoorde, was dat ze het jammer vonden dat je niet ’s avonds even een boulevard op kunt lopen. Persoonlijk vond ik dat niet zo vervelend. Wij zijn ’s avonds een aantal keer naar Tortoli gereden, waar je prima kunt flaneren.

Op het platteland achter de kust vind je verschillende agriturismo’s waar je ook kunt verblijven.

Een paar suggestie’s voor jou:

Doen in Oost-Sardinië

  • Bezoek stadje Tortoli, je kunt hier heel goede pizza’s (de beste die ik at) eten bij pizzeria Da Scattu (Via Monsignor Virgilio 36)
  • Vergeet in Tortoli niet eventjes richting Librario di Corso (Corso Umberto, 44) te lopen, daarvoor is, in de openlucht een kleine fotoreportage van autocoureur Zanardi, welke tijdens een racen een ongeluk heeft gehad. Ik vond deze enorm indrukwekkend.
  • Arbatax vond ik niet heel bijzonder, vanaf daar kun je wél een enorm mooi boottochtje maken (van horen zeggen, door mijn buren op de camping, die al aardig wat van de wereld hadden gezien) via Ogliastra, zij maakten de ‘Linea Arancio’ tocht langs verschillende eilandjes (wel opletten dat je in de juiste boot stapt!)
  • Torre di Barí, vond ik een magisch plekje. Een prachtig breed strand met daaraan een heel gezellig restaurantje Sa Tracca. Je hebt hier ook fijn veel schaduwplekjes (waar de Italianen altijd gretig gebruik van maken tussen 13:00 en 15:00!).
  • Nationaal Park Gennargentu. Ik ben er helaas alleen maar doorheen gereden.
  • Bezoek de stad Olbia, parkeer aan de havenkant (Molo Brin, Olbia), dit is niet zo duur en zo ben je direct in het centrum. Vanaf hier loop je de Corso Umberto I in. TIP: ga eten bij Art Academy, op de Via Delle Terme (zijstraat van Corso Umberto). Hier zit je heerlijk in een binnentuin en kun je fantastisch eten. Braziliaanse churrascaria.

Wandernan foto’s van Oost-Sardinië

Een van de vele prachtige baaitjes
De dames waren niet uit het zwembad te sleuren
Het is dan ook een mooi zwembad
Het strandje bij Torre de Barri, wat hadden we hier een fijne avond.
Het torentje …
oost-sardinie
De avond op Oost-Sardinië
Expositie over het leven van Zanardi
My girl in Tortoli
Onze tent op de camping
Een rit door het bergachtige achterland
Olbia by night
De ravioli bij Art Academy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *