Adirondacks met kinderen - Wandernan

Adirondacks met kinderen

Wat kun je gaan doen in de Adirondacks met kinderen? Ik vertel het je, geef je mijn beste tips en dwaal in gedachten even terug naar onze fantastische AirBnb. Wat hebben we hier een paar mooie dagen beleefd tijdens onze rondreis door Canada en USA. 

Wat is er te doen in de Adirondacks met kinderen

Wij verzamelden de leukste tips!

1. Whiteface Mountain

Een uitstekende manier om de uitgestrektheid van de Adirondacks in al zijn glorie te bewonderen, is door de op de Whiteface te gaan staan. Wanneer je hier staat, heb je een fantastisch uitzicht over Lake Placid en Mirror Lake en, bij goed weer, kun je zelfs de skischansen en bobsleebaan zien.
Er zijn twee manieren om er te komen, beide betaald. Met de kabelbaan of klimmend vanaf de Veteran’s Memorial Road. Wij deden het tweede, omdat het iets voordeliger was. De klim naar boven is bovendien erg leuk met kinderen, want een mooi avonturenpad. Zijn je kids heel klein of moe, geen nood, in de Whiteface zit een lift.

Adirondacks met kinderen
adirondacks met kinderen

2. Lake Placid

Ooit werden hier de Olympische Winterspelen gehouden. Je kunt een kaart kopen waarmee je verschillende plaatsen kunt bezoeken, zoals bv het museum. Wij hebben alleen een rondje gelopen en enorm lekker gegegetn bij Eleanor’s Pasta Kitchen (Alpine Mall -> is niet echt een mall hoor, meer een verzameling van vier winkels bij elkaar). De pasta wordt er precies gemaakt zoals je wilt. Kakelvers en snel dus. Is het warm? Dan kun je aan de zuidzijde van Mirror Lake naar een leuk strandje. Verder kun je hier gezellig shoppen en bootjes huren. Wij hebben onder andere een rondje minigolf gedaan bij Pirates Cove, een van de mooiste banen die we tot nu toe gezien hebben en zeker een aanrader met kleine kinderen. (1980 Saranac Avenue).

Adirondacks met kinderen
adirondacks met kinderen
Strandje Mirror Lake

3. Ausable Chasm

Deze hebben wij zelf niet bezocht, omdat onze jongste dochter nét iets te klein is om ten volle van deze attractie te kunnen genieten. Je kunt hier namelijk in een grote rubber band de rivier afzakken. Deze regel is overigens net gewijzigd. Kinderen onder de 18 moeten gewoon door een volwassene begeleid worden. Waar je wel rekening mee moet houden: je moet schoenen dragen die nat mogen worden, slippers zijn niet toegestaan.
Het is dus wijs even de site te checken, aangezien er nogal eens iets veranderd!

Naast tuben kun je hier ook raften, wandelen, rots klimmen en een avonturenpad lopen.

4. High Falls Gorge

Een stukje natuur wat is opgekocht en waarbij mooie paden zijn aangelegd langs de rivier. Je kunt twee ‘loops’ lopen. Ik raad je aan deze beide te doen (en niet onderuit te gaan, zoals ik deed). De ene lus gaat door het bos, de andere over plankiers langs de rivier en watervallen. Voor kids is er een speurtocht waarmee ze in de museumwinkel iets leuks mogen uitzoeken.

Adirondacks met kinderen

5. The Wildlife Center

Wij vonden dit uitstapje een beetje prijzig. Maar zeker de moeite waard. Het bestaat uit een bezoekerscentrum waarbij allerlei leuke weetjes over de Adirondacks worden uitgelegd. Onze kinderen vonden het centrale deel waar je een knutsel kunt maken erg leuk. Laat je niet verleiden naar ‘de film’ te gaan, dit is eerder een diashow te noemen en zonde van je tijd.
Neem wel lekker de tijd om buiten te kijken. Hier vind je een waanzinnig mooi boomtoppad (met verrekijkers en vogelvoerplekken), een gigantisch spinnenweb en een overmaats adelaarsnest om in te spelen. Het eten was hier niet zo bijzonder, dus neem lekker zelf iets mee en zoek een mooi plekje buiten. Er zijn verschillende picknickplekken. Je kunt het gewoon in de auto laten en hoeft er niet heel de dag mee te slepen.

Adirondacks met kinderen
Adirondacks met kinderen
Adirondacks met kinderen

6. Zwemmen

Een van de leukste zwemspots is in Wilmington is vlakbij de ijssalon op Bowman Lane. Rij die uit en zo kom je op en ruime parkeerplaats met een mooi strandje, speelplaats en een ponton in de rivier waar je lekker vanaf kunt springen. Hier hebben we een paar magische uurtjes beleefd.
Google: Wilmington Town Beach at Lake Everest.

Adirondacks met kinderen

Wandelen

Overal langs de NY-86 scenic vind je bordjes met wandelingen. Wil je je liever iets beter voorbereiden, dan is deze site een handige hulp. Zelf heb ik meerdere mensen gehoord over de 10km lange Flume Trail, welke erg mooi moet zijn met kids.

Adirondacks met kinderen

Slapen in de Adirondacks met kinderen

Wij sliepen in een geweldige AirBnb met drie kamers, een ruime woonkamer met fantastisch uitzicht en ‘oma’ Merri die ’s morgens muffins voor ons bakte. Er is een eigen badkamer en ’s avonds ben je eigenlijk altijd alleen in huis. Er is een hangmat en een vuurplaats. En de eindeloze tips en lievigheid van eerder genoemde gastvrouw. Een aanrader!

Wil je liever ergens anders slapen? Dan heeft de Hungry Trout een mooie ligging.

Ik denk dat je hier heerlijk kunt eten, het was telkens vol… (Wilmington NY)
Uitzicht vanuit onze AirBnb
Langs de NY-86

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *