Ben je op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Ottawa? Ik vertel je waarom jij jouw gezin absoluut mee moet nemen naar het Fairmont Chateau Laurier.

Waarom Fairmont Chateau Laurier?

Ik vind het altijd eerlijk om te vertellen waarom ik voor deze accommodatie koos. In dit geval was ik op zoek naar een kindvriendelijk hotel, centraal gelegen in de stad. En dat heb ik zeker gevonden.
Toen ik de dames vertelde dat we in een heus kasteel gingen slapen, waren ze helemaal in hun nopjes. Van tevoren werden de mooiste jurken bewaard voor ‘in het kasteel’ en zelf volgde ik het Instagram account van Fairmont Chateau Laurier al een tijdje. Voorpret is soms de leukste pret. Maar dit hotel overtrof zelfs ál mijn toch al hooggespannen verwachtingen. De service was echt van een buitencategorie. Iedereen was zo ontzettend vriendelijk! De dames bij het inchecken. De piccolo (die nota bene een rondje door de kamer liep om te checken of we niets vergeten waren!), de portiers en valet jongens, de barman en de dames bij het ontbijt. De schoonmaakdames hadden altijd een lief woord over voor onze prinsessen. 
Het was in ons geval zelfs zo erg dat Noor (8) een paar tranen liet bij het verlaten van het hotel (over een rode loper), want deze behandeling was een spekje naar haar bekje. 
De ervaring is hier absoluut elke dollar waard. 

Kindvriendelijk hotel in Ottawa, de locatie

Het hotel ligt in het hart van de stad. Naast de prachtige en indrukwekkende sluizen van het Rideau Canal. Maar liefst 8 sluizen zorgen hier de hele dag voor het naar boven en beneden brengen van pleziervaartuigen.
Op 50 meter afstand van het hotel vind je het CF Rideau Center. Een fijne mall met topwinkels als MAC, Hudson’s Bay, Sephora, Bath & Bodyworks en een Disney Store. Daarbij is er een grote foodcourt wat wij wel prettig vonden. Zo aten wij een keer lekker pittig Indiaas, terwijl de kids liever een broodje kip namen bij de Subway. Ideaal!

Wat is er in de buurt nog meer te doen?

  • ga kijken op Parliament Hill
  • maak een boottocht
  • maak een wandeling over de Alexandra Bridge richting het Children’s Museum (een wandeling van 20 minuten)
  • ga kijken bij de enorme spin ‘Maman’ een kunstwerk van Louise Bourgeois voor het museum National Gallery of Canada
  • ga ‘s avonds eten en shoppen in ByWard Market

Bijzonderheden faciliteiten

Het hotel heeft een terras met uitzicht op de stad en parliament hill. Boek zeker een ontbijt bij. Dit is een feestje op zich en een heel prettige start van de dag. Onze kinderen hebben hier heerlijk vers fruit gegeten, naast wat knapperige chocolade croissants. Wij hebben elke morgen een heerlijke omelet laten maken door een omeletbakker met een hoog entertainment gehalte.
Ik heb in de lobby en in de bar mijn ogen uitgekeken. Dames met Manolo’s, Japanse kostuums, Arabische schoonheden en ik met een gintonic in mijn hand in een veredelde joggingbroek, op afgetrapte Tom’s.
Pièce de résistance; het zwembad met marmeren pilaren, wat inmiddels 90 jaar oud is.
Maak vooral gebruik van de valet service. Rij je auto voor het hotel, geef de sleutel af en laat je bagage lekker naar je kamer brengen. You only live once

Onze accommodatie

Wij sliepen in een torensuite. Deze upgrade is ons aangeboden. Een kamer met twee queensize bedden en een woonkamer ensuite met sofa, tv en bureau. Wat ik zelf heel erg fijn vond: de turndown service. Elke avond kregen we nieuwe waterflesjes voor de volgende dag. En er waren altijd voldoende schone handdoeken.

Een stukje geschiedenis van dit hotel

De visionair achter dit hotel was Charles Melville Hays. Deze meneer was eerder werkzaam bij verschillende spoorwegmaatschappijen en bouwde luxe hotels bij die spoorwegen. Hij huurde een team van mensen in om dit prachtige hotel te bouwen. De openingsparty (gepland op 26 april 1912) heeft hij niet mee kunnen maken. Hij was vlak voor het feest op weg naar Canada, en stapte op 12 april 1912 aan boord van de Titanic.

Wie gingen je voor?

Wie sliepen nog meer in dit hotel? Princess Diana, Nelson Mandela, King George VI (de vader van Elizabeth), Queen Elizabeth, Winston Churchill, Charles de Gaulle, de koning en koningin van Siam, president Hoover, John en Yoko Ono.
Foto’s hiervan vind je in een van de gangen op de begane grond. Ik raad je van harte aan om even flink door dit hotel te dwalen!

Voor wie een aanrader?

Gezinnen met kinderen. Vanwege de centrale ligging, het ontbijt én het zwembad. Plus de topmogelijkheden om uit eten te gaan in bv ByWard Market of het Rideau Center. 

Stellen op een romantische trip. In dit hotel word je in de watten gelegd. 

Ik betaalde…

CAD 1144,- voor drie nachten. 

Dat is EUR 261,- per nacht, inclusief een zeer uitgebreid ontbijt (waarbij je de door jou gewenste koffie kunt bestellen) , dagelijks water en gebruik van alle faciliteiten, zoals het zwembad (en badhanddoeken!). 

Valet parking ongeveer CAD 59 per dag (EUR 40), dat is best pittig, maar vergelijkbaar met de prijzen van de parkeergarages in de buurt. 

Boeken doe je hier:

Boek dit super hotel
 

Prinsessen op de trap

kindvriendelijk hotel in Ottawa

Uitzicht op het Rideau Canal

Parliament Hill

Binnenzijde van het u-vormige hotel

Maman!

kindvriendelijk hotel in Ottawa

Alexandra Bridge, op weg naar het Childrens museum

Links naast de mast het hotel, rechts het parlementsgebouw en daartussen het Rideau canal

Heerlijk zwembad, waar iemand klaar zit met fluffy badhanddoeken

kindvriendelijk hotel in ottawa

Wat een prachtig kindvriendelijk hotel in Ottawa

Print Friendly, PDF & Email