Het land van Bartje - Wandernan

Het land van Bartje

Eind april was ik een aantal dagen in het Land van Bartje. Mijn ouders hadden er een mooie boerderij gehuurd en wij mochten langskomen. Dat laten we ons natuurlijk geen twee keer vragen!

Accommodatie bij Land van Bartje

We verbleven in een 6DL. Bij Landal Greenparks staat de L voor luxe, die luxe vind je vaak terug in de badkamer(s). Beneden is een ruime keuken met combi-magnetron en senseo-apparaat. Er is een slaapkamer met aangrenzende, ruime, badkamer met ligbad en een separaat toilet. Boven vind je eveneens twee zeer ruime slaapkamers en een balzaal van een badkamer met zonnebank en sauna, bovendien is hier een douchehoek, toilet en een wastafel.

Reis je met kinderen? Dan zijn de speciale kindervilla’s misschien iets voor je. Deze liggen standaard aan een speelplaatsje of hebben een speelattribuut in de tuin en zijn voorzien van handige en veilige extra’s.

Faciliteiten op het park

  • een klein binnenzwembad met twee peuterbadjes en een grote glijbaan plus een overdekt buitenzwembad. De watertemperatuur is er 28 graden, dus prima voor een winterse duik. Er is een grote glijbaan, twee grote peuterbaden met speeltoestel en glijbanen en ligbedden.
  • Bartje’s boerderij, een binnenspeelplaats met zand en water, gratis WiFi en koffie, wat wil een mens nog meer?
  • diverse speeltuintjes
  • bij het hoofdgebouw is een grote speeltuin met enorm springkussen en waterpompjes
  • een kleine supermarkt met heerlijke verse broodjes, helaas was de winkel in onze periode gesloten van 12-15u, wat nogal onhandig is. Voor groenten en andere verswaren, raad ik de AH in Borger aan


Doen in de omgeving

  • in Borger (10 minuten met de auto) kun je prima je dagelijks boodschappen doen, er is een AH, een Etos, bakker, slager en voor regenachtige dagen kun je bij de HEMA en de speelgoedafdeling van de Blokker iets kopen voor de kids. Er is ook een natuurvoedingzaak en op Hoofdstraat 20 vind je de gezellige theewinkel Lekker Hip
  • Wildlands in Emmen is geweldig en de moeite van je bezoek waard. Lees in deze post slimme tips voor korting op kaarten
  • monumentendorp Orvelte
  • eten bij Robin Hood in Drouwen, een belevenis op zich!
  • wandelen in de bossen. Wij hebben hertjes gespot. Hoe doe je dat? Ga tegen de schemering het bos in (loop richting de golfbaan, volg de weg, einde weg links en dan het zandpad op het bos in), je kom daar grasveldjes tegen, waar hertjes graag grazen.

Voor wie is dit park een aanrader?

– voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt
– voor mensen die van enige luxe houden
– gezinnen met kinderen tot een jaar of 8
– honden zijn welkom op het park, vraag om een plekje aan de achterzijde, zodat je direct het bos in kunt lopen

Voor méér informatie en foto’s van Landal Het Land van Bartje kun je een kijkje nemen bij Parkvakanties.

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *