8 x doen met kinderen in Hasselt - Wandernan

8 x doen met kinderen in Hasselt

Als je denkt aan een citytrip met kinderen, dan staat Hasselt vast niet bovenaan je verlanglijstje. Misschien heb je er alleen van gehoord in combinatie met Plopsa indoor. En dat is zo ontzettend jammer! Ik ga je 8 redenen geven waardoor jij snel met je kinderen in Hasselt bent. Of met een kind. En ach, misschien voel je jezelf nog wel kind… 

1. Hasselt, stad van de smaak

Hasselt noemt zichzelf ‘stad van de smaak’. In het verlengde daarvan is er bij Visit Hasselt de ‘Knibbel Knabbel tocht’ verkrijgbaar.
Voor EUR 6,- per kind doe je een speurtocht door de stad waarbij je langzamerhand een picknickmand vult.

2. De Japanse tuin

De Japanse tuin is een oase van rust in de stad. Hier kun je karpers voeren en bijvoorbeeld voorgenoemde picknick opeten.


3. Abdij Herkenrode en boekhandel Clavis

De abdij heeft een speurtocht, zowel door de abdij als door de inspiratietuin, daarnaast is een bezoek aan de conceptstore van kinderboeken uitgeverij Clavis een gouden tip!4. Villa Verbeelding

In dit sprookjesachtige museum komen kinderboeken tot leven. Levensgrote prenten en voorwerpen uit sprookjes nagemaakt in papier maché in snoepkleuren. Boekjes lezen, bekijken en verrassende, wisselende expositie’s is wat je te wachten staat als je de drempel van Villa Verbeelding over stapt.
Kinderen: EUR 2,- 
Volwassenen: EUR 4,-

5. Modemuseum Hasselt

Het modemuseum heeft een steeds wisselende collectie. Tijdens de (Belgische) schoolvakanties kun je er zelfs dagelijks creatieve rondleidingen voor kinderen! Voor kids is er een speciale speurtocht. Lees hier meer over het Modemuseum.
Kinderen: GRATIS

6. Domein Kiewiet

Bij het bezoekerscentrum kun je een tasje ophalen voor een speurtocht door de natuur. Met opdrachtjes en spelletjes.
EUR 3,-

7. 48 uur Hasselt kaart

Met deze kaart krijg je korting en gratis extra’s. Een gratis heldentocht bij Visit Hasselt, 50% korting op de Knibbel Knabbel tocht, een kindersoep met balletjes bij aankoop van een soepje voor volwassenen, een alcoholvrije cocktail, een moochie (frozen yoghurt!) pin bij en kidscup, 10% korting bij de boekwinkel, visvoer bij de Japanse tuin en ga zo maar verder.
Je koopt de kaart voor EUR 3,-

8. Openluchtmuseum Bokrijk

Voor een bezoek aan Bokrijk is een dag eigenlijk te kort! Je kunt er eindeloos spelen, een wandeling door de tijd maken, oude ambachten bekijken, naar school gaan, een donderpreek aanhoren en daarna kun je eindeloos spelen in de gratis naastgelegen speeltuin.
Entreeprijs voor kids: EUR 2,-
Volwassenen: EUR 12,50

Een donderpreek bijwonen van meneer pastoor, het kan allemaal
speeltuin bokrijk
De speeltuin is vanaf 2 jaar ontzettend leuk!

Overnachten met kinderen in Hasselt

Tips voor overnachting met kinderen in Hasselt: Holiday Inn en de Groene Hendrikx zijn beide centraal gelegen én hebben een familiekamer.

Tips voor restaurants met kinderen in Hasselt

  • De Kwaakvos (speeltuin)
  • Het Aldenhof (speeltuin)
  • Theatercafé (met binnenspeeltuin)
  • Koe-vert (domein Kiewiet)

Er zijn 2 reactie's

  1. Wat een leuke tips! Die japanse tuin ziet er gaaf uit zeg 🙂 ik ga ze onthouden voor als ik eens in Hasselt ben met het gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *