Doecentrum Technopolis in Mechelen - Wandernan

Doecentrum Technopolis in Mechelen

Ik wil je graag laten zien hoe leuk Technopolis in Mechelen is. Ik mocht ondervinden dat dit Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie zeer zeker de moeite van jouw bezoek waard is. 

Waarom zo’n mond vol?

Volgens Walter van Technopolis kan dat niet korter. Dit is precies wat het is. We zitten met vier bloggers in een kamer boven Technopolis en kijken uit over het doecentrum. Walter probeert ons kort te vertellen wat de doelstellingen, doelgroep en bijzonderheden van Technopolis zijn.

Het motto van Technopolis is:
Ik hoor en ik vergeet
Ik zie en ik onthoud
Ik doe en ik begrijp
En zo heb je meteen een samenvatting waar het allemaal om draait bij Technopolis. Doen! En als er iets is wat wij leuk vinden, dan is het wel dat je overal aan mag zitten!
Als Walter zijn verhaal heeft gedaan, mogen we gaan ontdekken. Yay!

Technopolis - 1

Voor welke leeftijd is Technopolis geschikt?

Vanaf drie jaar kun je je hier flink uitleven. Er is een apart ‘kinder-doe-centrum’, waar kinderen van 4 tot 8 jaar zich kunnen ontpoppen tot pizzabakker (inclusief brommer), automonteur (je mag de banden verwisselen), maar ook is er een ambulance en een supermarkt (met lopende band, karretjes en heel veel boodschappen). Ik voelde mezelf een beetje als een kind in de snoepwinkel toen ik er liep. Wat had Noor dit leuk gevonden!

Technopolis - 2
Technopolis - 4
Technopolis - 5
Technopolis - 7

Maar, en dat vond ik ook verrassend om te zien, er waren ook heel veel senioren aanwezig, die het enorm naar hun zin hadden. Zelf zegt Technopolis zich dan ook te richten op bezoekers van 4 tot 104.

Entreeprijzen

Kinderen tot en met 4 jaar: gratis
Kinderen 4 t/m 11 jaar: EUR 13,50
Vanaf 12 jaar / volwassenen: EUR 17,00
* tarieven zijn voor het laatst gecheckt op 16 januari 2020

Xplora

Dit is ook dikke fun! Je kunt hier uitproberen of je goed zou zijn in een bepaald beroep. Je kunt testjes doen en er achter komen of dat specifieke beroep je ligt. En als het zo is, dan krijg je óók te horen aan welke beroepen je kunt denken in het verlengde ervan.
Ik testte of ik een goede modeontwerper (of iets anders in fashion) zou zijn (mijn gedroomde beroep vroeger, tot ik er achter kwam dat je dan goed in scheikunde moest zijn). Nee natuurlijk, maar radiomaken ging prima.

Tips voor jouw bezoek

Doordeweeks draaien de wetenschapsshows en workshops die er dagelijks op gezette tijden gedaan worden meer om het educatieve aspect. In het weekend gaat het over op entertainment.

Er zijn tussen de 350 tot 400 opstellingen te doen/beleven.

Bij de ingang krijg je een polsband, waarmee je bepaalde opstellingen kunt activeren en je gegevens kunt opslaan. Deze bandjes werkten niet overal (frustratie!), maar het is wel heel grappig dat je achteraf een mail thuis krijg met je gegevens. Zo weet ik nu dat mijn gehoor uitstekend is, ik hoor nog tot 19000 Hz (links en rechts) om je te kunnen verstaan heb ik 8000 Hz nodig, dus als ik je niet heb gehoord, dan heb ik er voor gekozen je niet te horen.

Is dit iets voor jou? Of heb je vragen? Stel ze hieronder!

***Ik bezocht Technopolis in Mechelen op uitnodiging van Toerisme Vlaanderen, de foto’s en lol heb ik zelf gemaakt.***

Meer over Mechelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *