Wat ga je doen in Toronto? Met kinderen moet je zeker het Ontario Science Centre bezoeken en met kleine kids beginnen bij KidSpark. Wij waren er in alle vroegte (want nog een jetlag) en hebben er een hele dag gespeeld. En nog waren we niet klaar.

Wat is er te doen bij KidSpark

KidSpark is een onderdee van het Ontario Science Centre wat echt énorm groot is. Dit gedeelte is voor kinderen tot en met 8 jaar. Gelukkig mocht Noor dus net nog mee. Kinderen kunnen hier van alles leren over de natuur, het menselijk lichaam, muziek, winkeltje spelen, een video clip maken, bouwen, zwaartekracht testen. Al deze onderdelen vind je ook terug in de rest van het museum, maar hier is alles op kindermaat. Het is geweldig interactief. Kinderen kunnen bijvoorbeeld kijken hoe een hand er van binnen uit ziet en alle botjes voelen. Spelen met een kassa, groenten verbouwen, een huis bouwen en met een grote knikkerbaan spelen.

Lunchfaciliteiten

Schreeuwend duur! Maar er is plek om een zelf meegebrachte lunch te nuttigen. Doe dat dus vooral. Of ga eerst lekker ontbijten bij een Tim Horton’s of Cora en neem aan het einde van de dag een poutine of beaver tail bij de foodtruck buiten het Ontario Science Centre.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

KidSpark is, zoals gezegd voor kinderen tot en met 8 jaar. Daarna is er nog een heel museum om te ontdekken. Wij hebben nog even vlug een kijkje buiten genomen (je kunt hier een wandeling door het bos maken) en bij de natuurafdeling. Daarna zijn we naar de afdeling ‘menselijk lichaam’ gegaan en hebben daar van alles bekeken over zintuigen, snelheid, angst etc.
En als allerlaatst heb ik nog even een blik geworpen in het lab. Er worden demo’s gegeven. Er is een imax theater. Kortom; een must als je met kinderen Toronto bezoekt. In ons geval was het ook een fijne afwisseling omdat het buiten zo verschrikkelijk warm was. Maar ook op koude of natte dagen is het hier natuurlijk goed toeven.

Combineren met een bezoek aan…

Je moet echt een dag uittrekken voor dit museum. Vanaf hier rijd je in 12 minuten naar het Distillery District. Daar kun je ‘s avonds erg lekker eten in een rustige omgeving (want autovrij!).

Praktische informatie

Prijzen:
Volwassenen CAD 22,- (excl. Imax)
Kinderen 13 -17 CAD 16,-
Kinderen 3-12 CAD 13,-
2 jaar en jonger: gratis

Website: Ontario Science Centre

Adres:
Ontario Science Centre
770 Don Mills Road (at the corner of Eglinton Avenue East)
Toronto, Ontario

Ons bezoek duurde: uren!

Parkeren: CAD 10,- per dag.

Wandernan’s fotoboek
Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Wil jij niets van Wandernan missen én een gratis e-book ontvangen? Klik hier om je in te schrijven op de mailinglijst.

Print Friendly, PDF & Email