Esposende met kinderen - Wandernan

Esposende met kinderen

Esposende is een plaats waar veel mensen uit de steden Lissabon en Porto een buitenverblijf hebben. Het is voor ons Nederlanders en Vlamingen een perfecte plek om je vakantie rustig te beginnen.

Sfeer

Esposende is gelegen aan de monding van de Cávado rivier. Enorme zandduinen en brede zandstranden bepalen het beeld van dit dorpje aan de Atlantische Oceaan. Het centrum is maar klein, je vindt hier niet veel restaurants. Het best huur je een appartement en kook je lekker zelf. Laat de stress van alledag van je af glijden en geniet van het woeste water van de Atlantische Oceaan, maak heerlijke wandelingen door de duinen of ga het water op.

Overnachten in Esposende

Wij sliepen in dit appartementencomplex. Superfijn, met twee aparte slaapkamers, een zwembadje en vlak bij het (rotsachtige) strand. Vanaf hier was het vijf minuutjes rijden naar het centrum van Esposende. Extra leuk, er was geen Nederlander te vinden. En de prijs is enorm scherp.

Wat is er te doen in Esposende?

In Esposende kun je vooral leuk watersporten, wandelen en fietsen. Met kleine kinderen is het een aanrader om het duinpad te lopen. Rij naar Ofir en parkeer de auto. Je ziet het vanzelf waar je moet zijn! Er liggen plankiers door de duinen heen, vanaf waar je een mooi uitzicht hebt over de rivier. Op mooie dagen kun je in Ofir ook bedjes en strandtentjes huren. Er zijn zelfs massages aan het strand te boeken. Verder heeft dit plaatsje niet veel te bieden.
Esposende heeft een mooi centraal gelegen plein. Er is een groot speelschip waar de kids heerlijk kunnen spelen. Ga zeker ook even een ijsje of taartje eten bij een van de confeitaria’s in Esposende.

In de omgeving van Esposende

Vanaf hier rij je eenvoudig naar Viana do Castelo, Braga en Barcelos (markt). Alledrie zeker de moeite van je bezoek waard. Ook Porto ligt op maar een uur rijden.

Tips voor parkeren / winkels / restaurants

Parkeren is overal gratis. Er zijn twee kleine supermarkten in het dorp. Ben je op zoek naar een grotere ‘supermercado’ ga dan naar de Continente (4740-010 Gandra). Confeitaria Marbela op de Rua 1 dezembro, heeft heerlijke ijsjes, ingepakt als een Vuitton tas. Een soort Magnum, maar dan beter. (ja, dat kan dus).

Wandernan’s persoonlijke fotoboek

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *