Het Kinderboekenmuseum in Den Haag - Wandernan

Het Kinderboekenmuseum in Den Haag

Een bezoek aan het Kinderboekenmuseum in Den Haag mag niet ontbreken bij jouw bezoek aan de hofstad met kinderen. Ook met grotere kinderen kun je hier mooie avonturen beleven. 

Wat is er te doen in het Kinderboekenmuseum?

De allerkleinsten kunnen spelen bij Kikker. Varen in het bootje, schaatsen op de vijver, taarten bakken, trampoline springen en zelfs een tukje doen in de tent.
Zijn de kinderen wat groter, dan kunnen ze letterlijk door de verhalen heel kruipen, lopen en sluipen. Tentoonstelling ABC laat de bekende kinderboeken tot leven komen. Rupsje Nooitgenoeg, Nijntje en nog veel meer. Kinderen kunnen hier overal aan draaien, op klimmen, puzzels maken, in een brandweerauto zitten, door het hoge gras struinen. Het is echt waanzinnig leuk!
Kunnen kinderen zelf al lezen? Dan haal je een sluper op (een enorm soort horloge met chip) en ga je op jacht in Papiria. Trek hier even tijd voor uit. Je kruipt in een spannend verhaal en moet allerlei puzzels oplossen, je oplossingen sla je op in je slurper en zo kun je de code kraken en Papiria redden.

Lunchfaciliteiten

In het Kinderboekenmuseum kun je niet lunchen. Het is echter op steenworp van het station af gelegen waar verschillende faciliteiten zijn.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

De speelplaats van Kikker is geweldig vanaf een jaar. ABC is voor kinderen vanaf twee jaar zeer herkenbaar. Voor Papiria is het handig als je redelijk snel kunt lezen, vanaf een groep vier kind tot een jaar of veertien heb je hier een heel leuke uitdaging.

Combineren met een bezoek aan…

Wij bezochten Den Haag voor twee dagen en deden daarbij een stadswandeling, speelden in de Paleistuin en bezochten Madurodam. Den Haag heeft voor elke leeftijd heel veel leuks te doen. Het gemeentemuseum en museon zijn bijvoorbeeld ook erg moeite waard, op een warme dag kun je lekker naar het Zuiderstrand gaan.

Praktische informatie

Prijzen:
Tot en met 1 jaar gratis
Van 2 t/m 6 jaar EUR 6,50
Van 7 t/m 18 jaar EUR 7,50
Volwassenen EUR 9,-
Museumkaart: gratis

Website: Kinderboekenmuseum

Adres: Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag

Openingstijden:
di t/m zo 10:30 – 17:00

Ons bezoek duurde: 2 uur (maar we hadden er best drie uur willen blijven, zeker voor Papiria moet je die tijd uittrekken!)

Wandernan’s fotoboek

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

Er zijn 2 reactie's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *