Aapjes voeren op Montagne des Singes in de Elzas - Wandernan

Aapjes voeren op Montagne des Singes in de Elzas

Wanneer je in de Elzas bent, moet je zeker de Route du Vin rijden. Niet alleen prachtige uitzichten vallen je ten deel. Nee, het is een uitstekende route langs verschillende kidsproof bezienswaardigheden. Zoals Montagne des Singes.

Wat is er te doen op Montagne des Singes?

Montagne des Singes is vrij vertaald, de apenheuvel. Je kunt hier wandelen op een (vrij kort) pad door het bos. Bij de ingang krijg je een handje popcorn, en een uitvoerige instructie over hoe de aapjes de popcorn te overhandigen. Want de berberaapjes op de berg mogen geen stress krijgen van de bezoekers. Er lopen vrij veel medewerkers rond om er op toe te zien dat de apen op de juiste wijze gevoerd worden.
Daarnaast is er een voederpraatje. Deze is in het Frans.

Lunchfaciliteiten

In het park zelf kun je niet lunchen. Maar buiten het park is een speeltuin, park en restaurant. Op de dag dat wij er waren, een Franse feestdag, was het daar wel echt druk.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Vanaf 3 jaar tot een jaar of 12 is dit zeker leuk. Helemaal wanneer je het combineert met de speeltuin buiten het park, of zelf een picknick meeneemt.

Combineren met een bezoek aan…

Montagne des Signes ligt op de Route du Vin Alsace. Wanneer je deze rijdt, kom je vanzelf langs diverse bezienswaardigheden, zoals het schattige dropje Riquewihr, roofvogelpark Volière des Aigles en het kasteel van Haut Koenigsbourg. Ben je hier langer, dan kun je ook nog een dagje Cigoland overwegen (pretpark met ooievaars, geen idee hoe je dat combineert).
En nog veel toffer: Europa-Park!
Wij bezochten de route du vin vanaf onze standplaats Colmar, ook een prachtig stadje om een bezoek te brengen.

Praktische informatie

Prijzen:
Volwassenen EUR 9,-
Kinderen vanaf 5 jaar EUR 5,50

Een pittige prijs voor wat je gaat doen, maar combineer het met een picknick en de speeltuin en je hebt een budgetfähige dag.

Website: Montagne des Singes

Adres: La Wick – Kintzheim

Openingstijden: van maart tot november. 10:00 – 12:00 en 13:00 tot 17:00 (mar/par/okt/nov) of 18:00 (mei/jun/sep). Let op! Het park sluit dus tussen 12 en 13. Behalve in de zomermaanden juli en augustus. Check nog wel even de site voor je gaat.

Ons bezoek duurde: 1 uur (op de berg, buiten het park zijn we drie uur geweest)

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *