Een dagje naar Texel - Wandernan

Een dagje naar Texel

Wij wonen in Noord-Holland. Een uitstapje naar Texel is dus zo gemaakt. Je kunt het om 8 uur ’s morgens bedenken en er een ware vakantiedag van maken!

Overtocht naar Texel

Texel14
Texel16

Een dagje naar Texel, begin natuurlijk met een boottochtje. De auto inclusief inzittenden kost op di/wo/do EUR 25,00 en op de overige dagen EUR 37,00.
Je volgt in Den Helder gewoon de bordjes ferry, rijdt de haven in, volgt een baan en koopt een kaartje bij een van de tickethokjes. Of je bestelt er een vooruit via Teso.
Wanneer je op de boot bent, kun je uit de auto gaan en koffie gaan drinken op het dek. Wanneer je een baby mee hebt is het wel handig om een draagzak of -doek bij je te hebben. De trappen op de boot zijn smal en druk.

Sommeltjespad

Tot een jaar of 8 is het leuk om het sommeltjespad te lopen. Je rijdt hiervoor de Pelikaanweg (de Koog) op. Voorbij het hotel begint het bos, ongeveer halverwege het bos, aan je rechterhand is het begin van het sommeltjespad. Aan het begin staat een bord, met daarop het verhaal van de sommeltjes. Lees dat even voor aan je kind en maak het een beetje spannend. Je zult merken dat peuter het zeker ook heel spannend vind. Sommeltjes zijn steentjes die ’s nachts weer tot leven komen.

Texel03

TIP: Het is leuk om je kind van tevoren een sommeltje te laten maken en deze achter te laten!

In het bos zijn overal zogenaamd versteende dieren en kabouters te vinden. Echt een aanrader, de route is maar 1,5 km lang, dus goed te doen voor kleine benen.

De Koog

Wanneer je, na het lopen van het pad, toe bent aan koffie of een lunch, rij dan door tot aan De Koog. Maak een wandelingetje door het centrum. Bij slecht weer kun je leuk eten bij restaurant Quinty’s. Voor kinderen is daar een uitgebreide speelhoek.
Bij mooi weer, loop je even door over de Dorpsstraat tot je bij No Nonsense bent.

Daar is ruimte genoeg om heerlijk met de kindjes te loungen. Of met zijn twee natuurlijk.

Vakantiepark de Krim

Op de noordpunt van het eiland vind je vakantiepark De Krim. Hier kun je ook als gast naartoe. Kinderen kunnen hier eindeloos spelen in het piratenschip, of in de speeltuin. Noor vond vooral de elektrische autootjes geweldig. Waarvan akte.

Texel08

Wij waren er op een zondag in de zomer, er was een marktje met wat specialiteiten van het eiland, zoals honing en schapenvellen.
Op het park vind je ook indoor kinderspeelparadijs Texel. Gratis entree!

Zijn je kinderen into de paarden, dan kun je hier ook terecht bij manege de Krim. Je kunt een pony huren en er zelf mee door het bos lopen (voor kleine kinderen) of je opgeven voor een bosrit.

Texel07

Oudeschild

De haven van Oudeschild is op zichzelf al leuk om even rond te kijken. Het schattige plaatsje is heerlijk fotogeniek. Kinderen kunnen spelen bij een grote boot en zandspeelplaats tussen de twee havens in. Wanneer je voorbij de jachthaven gaat (waar voornamelijk plezierjachten liggen) kom je bij het mooie strandje van Oudeschild, wat vlak afloopt in zee en daarmee perfect is voor kleine kinderen. In Oudeschild heb je ook museum Kaap Skil. Echt superleuk met kids.

Strand

Natuurlijk heeft Texel nog meer prachtige, brede zandstranden aan de westkant. Je kunt er heerlijk zitten, borrelen, en eten bij een strandpaviljoen of gewoon lekker een patatje halen.

Texel12

Waarom is Texel zo leuk?

Heel Texel is eigenlijk een vakantie-eiland. Ik was er maar een dagje, maar ook twee weken zou ik er prima rond kunnen brengen. Vooral met peuters is het een eindeloos eiland! Omdat de afstanden maar kort zijn verveelt niemand zich. Er zijn legio leuke dingen te bedenken. Het juttersmuseum, tochtje op een garnalenboot, naar de zelfpluktuin, een vuurtoren beklimmen, zeehondjes kijken in Ecomare, paardrijden, surfen, suppen, you name it, Texel has it!

Bootje terug

Op de boot terug deed ik nog even een fotosessie in het avondzonnetje.

En bij het bekijken van deze foto’s kwam ik er achter, dit is alleen leuk voor mensen die Pluk van de Pettevlet kennen, dat Karel met de houten poot, wel degelijk bestaat. Zie jij hem ook?

Texel15

En nee, het is geen ongelukkig genomen foto, ik heb er namelijk nog een waar hij ook een poot mist.

Handig tijdens je dagtripMeer lezen over Texel

Er zijn 2 reactie's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *