Labstelle, een goed restaurant in Wenen - Wandernan

Labstelle, een goed restaurant in Wenen

Op zoek naar een goed restaurant in Wenen? Labstelle ticks all the boxes wat mij betreft. De online reservering is makkelijk, de ontvangst hartelijk, het interieur hip en minimalistisch, een heerlijke kaart, fantastisch eten en daarbij personeel wat je echt in de watten legt. Ik neem je mee naar de Lugeck 6, in de schaduw van de Stephansdom. 

Verrassingsmenu

De ingrediënten voor de gerechten van Labstelle komen zo veel mogelijk uit de buurt. Op de website kun je precies lezen waar alles wordt ingekocht. Je weet dus wat en waarvandaan je eet bij dit fijne restaurant.
Op de kaart staan heerlijke gerechten, maar ik vind het leuk om me te laten verrassen, op het moment dat er een bevlogen kok in de keuken staat. Er is keuze uit een vier- of zesgangen verrassingsmenu. Mijn moeder en ik kozen voor een viergangenmenu (op dit moment EUR 59,-, wijnarrangement EUR 39,-)

Drankjes

Als aperitief kozen we voor een prosecco, welke echt goed was. Tijdens het eten hadden we een heerlijke Grüner Veltliner. Een aanrader, als je nu eenmaal toch in Oostenrijk bent. Of verras jezelf lekker met een wijnarrangement.

Amuse

Voordat het viergangenmenu wordt opgediend, eerst nog een amuse. Geitenkaas en bietjes.

Voorgerecht

Haring. Kuch. Ik hou dus niet van haring. Maar als je als een ware culi-avonturier voor een verrassingsmenu hebt gekozen, moet je niet zeuren. Ik werd niet teleurgesteld. Waanzinnig lekker!

Tussengerecht

We kregen een bord met een paar blokjes pompoen en wat andere groenten erop. Ik vond het er wel heel minimalistisch uitzien. Maar nee! Er hoorde ook nog een kannetje bij. De soep werd over de ingrediënten geschonken. De textuur en smaken konden we maar lastig thuisbrengen. Het een viel uit elkaar als bleekselderij (maar was het niet!) het ander smaakte als friszure bommetjes die in je mond uit elkaar spatten. Topper.

Hoofdgerecht

Uit een soort halfslachtig principe eet ik geen lam, kalf, big of kuiken. Tenzij het me aan tafel wordt aangeboden en ik er niet onder uit kan. Zoals met zo’n verrassingsmenu. Ik vind het raar om te zeggen, ‘ik wil een verrassingsmenu,  maar ik wil geen eend, hert, meloen, schaal- en schelpdieren, jongvee, witlof en nog ongeveer dertig andere dingen’.
Ik kreeg dus kalf. Het smaakte super. Echt. Su-per. Sorry kalfje.

Nagerecht

Een millefieulle, koffieijs en koffiebavarois. Om-nom-nom.

Zoetigheden van het huis

Terwijl we rekening vroegen werd er nog een schaaltje met een paar mini-puntjes chocoladetaart en cheesecake neergezet. Leuk, van die poppentaartjes. Lekker ook.

Fooi

Dingetje; bij de rekening wordt alvast 10% extra gerekend. Ik weet niet of dat standaard is, of dat ze dat alleen bij toeristen doen of omdat ik met Visa betaalde. Ik vond ze er niet minder lief om. Sterker nog,… anders hadden ze meer gekregen. Maar dat wilden ze niet hebben.

Nog eentje dan…

Terwijl we al naar buiten liepen kwam de ober nog met twee glazen fluweelzachte dessertwijn aanzetten.
‘Ik had deze nog voor jullie!’
Geen probleem, onderweg naar de uitgang is een bar. Daar nemen we weer plaats.

Vega en vegan opties

Er is een leaf-to-root verrassingsmenu, waarbij je alleen groenten eet! Deze is ook als vegan optie te reserveren.

Slapen in Wenen

Ben je op zoek naar een fijn en luxe hotel in Wenen? Kijk even naar hotel Topaz & Lamée. Lekker luxe en vlak bij dit restaurant!

Voor wie is Labstelle een aanrader?

– iedereen die houdt van lang tafelen
– wanneer je prijs stelt op eerlijke ingrediënten
– wanneer je met je lief in Wenen bent

TIP 1: In Wenen eet men vrij vroeg. Wij hadden bij Labstelle een reservering om 19u30 en deden ongeveer tweeënhalf uur over het eten. Tegen tienen begint het al weer rustiger te worden. Bij Labstelle zou je dan nog wel uitstekend aan de bar terecht kunnen.

TIP 2: Je kunt ook ontbijten bij Labstelle, een aanrader voor een luie brunch in een goed restaurant in Wenen.

Impressie van ons diner:

Meer lezen over Wenen?

Er zijn 2 reactie's

  1. Lijkt me heerlijk om een keer zo uitgebreid te tafelen 🙂 En het nagerecht ziet er verrukkelijk uit, ik krijg meteen zin in zoet.

    Ohja, die twee glazen prosecco zijn qua prijs wel iets teveel van het goede 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *