Kaapstad met kinderen - Wandernan

Kaapstad met kinderen

De wind in je haren, een blik op de oceaan. Een stedentrip met kinderen naar Kaapstad zal je nog lang bijblijven!

10 x doen met kinderen in Kaapstad

  • ga lekker fietsen door de stad. Ook voor kids een toffe ervaring.
  • aan het strand bij Camp’s Bay kun je niet zo snel zwemmen vanwege de Arctische golfstroom die er langs loopt. Maar lekker knoeien met water en zand is natuurlijk altijd leuk voor een paar uurtjes!
  • in de haven kun je kayakken met een gids! Huur hier jouw kayak alvast.
  • in Kirstenbosch Botanical Gardens is het goed toeven. Volg hier het Boomslangpad (een soort boomkroonpad) en geniet van de rust.
  • wil je een goed beeld krijgen van het leven van kolonisten? Dan is een bezoek aan huis Koopmans – de Wet (Strand 35, Kaapstad) een leuke activiteit. Deze kun je leuk combineren met een wandelingetje door The Company’s Garden met uitzicht op de Tafelberg
  • natuurlijk neem je, zodra de sluier van de Tafelberg af is, een tripje met de kabelbaan naar boven.
  • Bugz Playpark in Kraaifontein is lekker easy entertainment. Dompel je onder in het Zuid-Afrikaanse leven en ga lekker spelen in dit kleinschalige themaparkje. De kosten zijn omgerekend ongeveer EUR 4,- voor kinderen en EUR 3,- voor volwassenen!
  • TIENERTIP: doe eens een kookworkshop. Op deze manier steun je e lokale bevolking, leer je iets en doe je iets met je handen. Bijvoorbeeld deze in Bo Kaap.
  • Belthazar’s is een superfijn restaurant aan het V&A Waterfront, een fijne en veilige buurt.
  • het Two Oceans Aquarium in V&A Waterfront is leuk te combineren met een lekkere lunch, een bezoek aan Robben Island (reserveer van tevoren een kaartje!) en het kleine speeltuintje naast de kloktoren in de haven.

Overnachten in Kaapstad met kinderen

Appartement met aparte slaapkamer: New Cumberland
Kleinschalig B&B: Milton Lodge
Centraal gelegen hotel*: Radisson RED
Budgetkeuze: Oma’s Home
Luxe beesten: Table Bay hotel in V&A Waterfront
* centraal gelegen is in Kaapstad maar relatief, je hebt verschillende wijken, waarin je allemaal een soort centrum hebt. Ik heb gekozen voor het V&A Waterfront, omdat je daar ook ’s avonds rustig over straat kunt met je gezin.

Vervoer in Kaapstad

Je hebt waarschijnlijk je huurauto al bij je. Je kunt overal prima parkeen. Kaapstad is een fijne en ruime stad. Rij niet na zonsondergang en hou je deuren altijd op slot.

Meer lezen over Zuid-Afrika? Klik HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *