Wij zijn drie keer drie weken in Zuid-Afrika geweest. Ik denk dat ik dus mag stellen dat ik een connaisseur ben. Ook omdat ik voor vertrek ongelofelijk veel onderzoek heb gedaan naar de beste, mooiste plekjes. Ik neem je mee en vertel je wat ik weet.

Western Cape

Ik raad mensen altijd aan hun rondreis in Kaapstad te beginnen. Zo heb je een langzame introductie in het Zuid-Afrikaanse leven. En bewaar je het meest spectaculaire stuk voor het laatst, als je al lekker uitgerust bent en het niet meer zo erg zult vinden om om vijf uur ‘s morgens op te moeten staan voor een game drive.

In Kaapstad kun je heerlijk een paar dagen bijkomen van je 12 uur durende vlucht naar Zuid-Afrika. Laat je lekker culinair verwennen bij restaurant Belthazar’s in het V&A Waterfront. Ga naar de Tafelberg en bezoek Robben Island (boek van tevoren een kaartje voor Robben Island!).

Ook leuk, verken de stad per fiets.

Vanaf Kaapstad is het ook zeer goed mogelijk de Cape Peninsula te verkennen per huurauto. Ga pinguins kijken bij Boulders Beach en stap even uit bij Kaap de Goede Hoop.

Tip voor een overnachting in Kaapstad is het Protea Breakwater Lodge. Geen chique gelegenheid, maar wel uitstekend gelegen, zodat je ‘s avonds lopend naar een restaurant in V&A kunt gaan.

Bezoek je Kaapstad met kinderen? Kijk dan ook even op Citytrips met Kinderen voor exclusieve tips!

CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop

Stellenbosch en de omringende wijnlanden zijn een must als je naar Zuid-Afrika gaat wat mij betreft. Hier kun je je onderdompelen in wijnproeverijen. Onze wijn werd gepaird met chocolade. Een hemelse combinatie die ik niet had kunnen bedenken. Wij proefden deze combi op Waterford Estate.

Tip voor een overnachting:

Eastern Cape

Durban en de Drakensbergen
Durban vond ik op zichzelf niet een heel fijne stad, hoewel ik veel mensen enthousiast heb gehoord. Het is mij te groot en als ik keuzes moet maken ben ik liever in de natuur. Wij bleven een nachtje in Uhmlanga en reden vanaf daar naar onze lodge aan de rand van Hluhluwe-Umfolozi.

Je kunt vanaf Durban ook prima naar de Drakensbergen rijden. De vraag is of je ook Lesotho in wilt rijden. Doe je dat niet, dan raad ik aan naar Winterton te rijden en vanaf daar de bergen in te rijden.
Je kunt hier Giant’s Castel en Champagne Castle (bergen) bekijken en prachtige en goed bewegwijzerde hikes maken. Of, zoals wij deden, een paard huren bij Scrumpy Jacks.

Tip voor overnachting: the Nest.

Hluhluwe
In dit nationaal park kun je zelf rijden, maar ga liever met een gids mee. Deze mag hier en daar de dirt roads volgen en weet veel beter waar hij of zij moet kijken. Bovendien krijg je vaak ook nog een heerlijke picknick aangeboden.

Wij boekten onze tour bij Eurozulu, een aanrader. Je kunt via deze organisatie zowel tours naar Hluhluwe als tours richting het prachtige St. Lucia boeken.

Tip voor overnachting in St. Lucia
Tip voor overnachting in Hluhwluhwe:

Swaziland

Greater Kruger