Londen in de winter - Wandernan

Londen in de winter

Het was voor mij de derde keer dat ik naar Londen ging. Helemaal nog niet zo vaak dus, maar nu ben ik echt een beetje verliefd op de stad. Wat is het er leuk! En in december was het extra speciaal, maar hoe is dat nu eigenlijk? Londen in de winter, ik neem je mee.

Easyjet naar London Luton

We vlogen met Easyjet, wat ik echt heel erg fijn vond. In ieder geval qua tarief. We betaalden EUR 65,12 per persoon om er te komen. Inchecken doe je zelf, dus alles wat je doet, is doorlopen op Schiphol. Easy!
De toestellen van Easyjet staan ver weg. Dat is niet erg. Klein minpuntje is dat er maar een beperkt aantal zitplaatsen zijn om te wachten. Kom dus niet te vroeg aan op de pier. Op Schiphol is er maar weinig te beleven op de lowcost pier.
Ook iets om rekening mee te houden; Easyjet is streng in het bagagebeleid, dus denk niet dat er vast nog wel een tasje extra mee mag, dat mag echt niet.

LON236

Je kunt best voor London Luton kiezen, het maakt weinig verschil in reistijd met Gatwick en Heathrow. De douane op Luton is vrij grondig. Dus neem je tijd voorafgaand aan de vlucht. Op de luchthaven is genoeg te doen.

Easybus

De Easybus is, als je het mij vraagt, een absolute no go. Heen hebben we zeker een uur op een busje staan wachten. De procedure is bijzonder. Gewoon niet doen.
Boek liever deze transfer voor nog net geen zestien euro!

Fijn hotel in Londen

Wij sliepen, in hotel Hoxton Holborn. Een aanrader! Vooral omdat de lobby zo eindeloos gezellig is. Ik vond de prijskwaliteitverhouding prima. Er zijn natuurlijk heel veel andere hotels te vinden die budgettechnisch wat beter te behappen zijn. Deze valt wat mij betreft in de categorie ‘affordable luxury‘.
Qua ligging maakt niet zo heel veel uit. Zorg dat je dicht in de buurt van een metrostation zit en je komt overal.
Ik zou wel aanraden om ten noorden van de Thames te blijven en niet voorbij Kensington park.
LON239

Vervoer in Londen

Wij hebben een aantal kaartjes met de credit card uit de ticket machine gehaald. Daarmee kost een ritje met de metro zo’n EUR 5,40 per keer.
Voor EUR 15,- per dag heb je al een dagkaart en voor EUR 40,- kun je 7 dagen onbeperkt hoppen binnen de twee zones in het stadscentrum. Te koop via de Visit Britain shop.
Het duurzame alternatief; koop een Visitor Oyster card. Deze is verkrijgbaar vanaf EUR 23,50. Daar staat een tegoed op van GBP 15,-. De Oyster card werkt als een OV chipkaart.Een ritje in de metro kost dan ipv GBP 4,70, maar GBP 2,20. Zeker een aanrader wanneer je de stad vaker bezoekt. Deze kaarten zijn ook van tevoren aan te schaffen via Visit Britain.

Eten in Londen

We hebben goed ontbeten in ons ‘eigen’ Hubbard & Bell, je kunt hier ook lunchen en dineren. Kleine kaart, super smaakvol. Je kunt hier dus ook fijn borrelen en mensen kijken! De Hubbard & Bell zit in het Hoxton.

Ook lekker in Covent Garden: Wildwood Kitchen op de 184 Shaftesbury Avenue. Een heel goede Italiaan! Ik kom op een of andere manier altijd bij de Italiaan uit. De derde avond aten we bij de Thai, welke prima was, maar niet zo heel gezellig en ook de bediening was wisselend.

Doen in Londen in de winter

We bezochten het V&A, een enorm museum waar je gratis toegang hebt, behalve tot tijdelijke exposities. Ik zou aanraden om van tevoren een klein stukje museum uit te kiezen en dat te gaan bekijken. Het V&A heeft een buffetrestaurant waar je heerlijk kunt lunchen onder een prachtige koepel. De gang onder het museum vond ik ook fotowaardig.

LON215
LON214
LON213
LON226
LON225

Wanneer je het leuk vindt om het lokale Londense leven onder de loep te nemen, doe je iets ‘normaals’. Zo belanden wij spontaan bij de Aveda mammoetstore aan de 174 High Holborn. Niet voordelig. Wel heel erg leuk om te doen! Omdat het een spontane actie was, was er maar voor een persoon plaats. En zo liet mijn moeder haar nagels doen terwijl ik mijn ogen uitkeek.

Aansluitend gingen we ontbijten bij Le Pain Quotidien, welke in hetzelfde pand zit.

In deze wijk vind je het British Museum (gratis!), hier zijn vooral oudheidkundige zaken te vinden van over de hele wereld. Wij hebben de Chinese en Afrikaanse afdeling bekeken. Ook zijn we, onder een paar dikke grijze regenwolken, naar Buckingham Palace gelopen. En daarna naar Winterwonderland, waar ik tegen de tijd dat het weer kerst is, nog een extra post over zal plaatsen. Ja, dat duurt gelukkig nog even!

LON211
LON210
LON201
LON221
LON220

Kerstshoppen in Londen

In Londen kun je overal heel goed winkelen. Maar vlak voor de kerst pakt iedereen extra uit. Ga zeker kijken bij Harrods. Ik vond de foodafdeling geweldig. Ik ben heel leuk geslaagd bij Banana Republic, daar kocht ik een mooie sjaal. Er zijn winkeltjes van Burt’s Bees (zeker met de kerst heel veel toffe aanbiedingen. En heel Muji had ik leeg willen kopen (het Japanse antwoord op Flying Tiger).
In Covent Garden vind je de 7 Dials, wat geweldig leuk winkelen is. Zeven straatjes die vanaf een plein lopen (in vogelvlucht ziet het er uit als een set spaken).
Ik zou zeker Spitalfields Market bezoeken, ook hier vind je de kleinere winkels.  Foodies moeten Borough Market gaan bekijken. En verder… moet je natuurlijk vooral je eigen gang gaan! Feit blijft, in Londen in de winter kun je uitstekend terecht voor je kerstinkopen en vind je geheid aparte cadeautjes voor iedereen.

LON216
LON217
LON218
LON219
LON223
LON222

Winter Wonderland in Londen

Een van de leukste dingen vond ik Winter Wonderland. Een heel stuk van Hyde Park is omgetoverd tot Winter Wonderland. De geur van gepofte kastanjes, fish and chips, gesuikerde nootjes en oliebollen vechten in je neus om aandacht. Je hoort de schaatsen knerpen op het ijs van de ijsbaan en overal kerstmuziek. Of gegil van kindjes in kermisattracties. Het is geweldig om hier rond te lopen! 
TIP: ga tegen de schemering of ’s avonds, dan is het extra gezellig. Het is geopend tot tien uur ’s avonds! 

Reisgids Londen

Voor stedentrips raad ik altijd de Time to Momo aan. Een compacte gids voor een fijne prijs, met écht goede insider tips die ik vaak gebruik voor restaurants.Er zijn 7 reactie's

  1. Leuke tips Nanda, klinkt als een heerlijk weekend! Ik was in december voor de zesde keer in Londen en het verveelt nog niet. Na elk bezoek ga ik toch weer met een lange to do-lijst naar huis, voor de volgende keer!

  2. Yep! Ik wil! Eigenlijk wil ik mijn moeder meenemen. Ik zit al stiekem te spieden in het AirBnB-arsenaal, want mijn moeder houdt van ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. En sinds afgelopen winter heb ik goede ervaringen met AirBnB, dus wie weet. Ik had iets op het oog in Notting Hill wat natuurlijk nu allang is volgeboekt. Mams twijfelt nog en ik eigenlijk ook. Zou de eerste keer reizen zijn zonder mijn peuter. En op de een of andere manier is dat toch een beetje (te) spannend…

    1. Haha! Dat zei je de vorige keer ook. Je moet maar zo denken Rory, soms is vakantaseren bijna net zo leuk (en soms zelfs leuker trouwens).

  3. Mijn ouders zijn in december 40 jaar getrouwd en om dat te vieren gaan we (ik, ouders, broer en schoonzus) dan een weekend naar Londen. Dat deden we ook toen ze 20 jaar getrouwd waren (minus de schoonzus dan). Londen heeft altijd iets magisch, maar in december nog meer. Mijn ouders, broer en ik zijn gek op Londen en zijn (apart van elkaar) al meer dan 10x geweest 🙂

  4. Oke oke ik ben verkocht 😉 De tickets zojuist geboekt……🎉 Er is geen weg meer terug. Wij gaan Londen ontdekken in de Herfst ! Ook vast geweldig 😃 We nemen je tips mee, bedankt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *