Lekker ontbijt in Wenen: Theehuis Haas & Haas - Wandernan
lekker ontbijt in wenen

Lekker ontbijt in Wenen: Theehuis Haas & Haas

Ben je op zoek naar een lekker ontbijt in Wenen, lees dan vooral verder. Haas und Haas is een unieke en stijlvolle plek om heerlijk te ontbijten. Reserveer je wel van tevoren? Daarnaast geef ik je nog wat andere tips.

Lekker ontbijt in Wenen

Haas & Haas is gelegen aan de Stephansplatz 4, in de schaduw van de Stephansdom. In dit piepkleine zaakje drinkt de Weense incrowd hun thee. Vanaf acht uur (ma-za, op zondag vanaf 9u) is dit restaurantje geopend voor het ontbijt. En ontbijt is er in vele soorten en maten en vooral ook vanuit de hele wereld.
Koos ik de eerste ochtend nog voor een veilige omelet, de tweede morgen ging ik wat outside the box met een Tunesische shakshuka. Een pittig eiergerecht, lijkt op huevos rancheros.
Ook voor kinderen is er een speciaal ontbijt. En er is een klassieke afternoon tea voor maar EUR 15,- per persoon wanneer je met twee personen tegelijk gaat (gaat er ooit iemand alleen naar een afternoon tea?).
Let wel, de prijzen kunnen iets verandert zijn, aangezien de foto’s dateren van 2015. Het ontbijt voor kinderen kost echter nog steeds EUR 6,50 anno 2019.

Ben je met kinderen in Wenen, lees dan ook naar ‘Wenen met kinderen‘.

P1100501
P1100502
shashuka haas und haas
P1100710
IMG_3148

Schani WIEN

  • mooie kamers
  • gezellige, urban sfeer
  • nabij stadscentrum

Theewinkel

De koffie is spot on en de thee is absoluut één van de beste die ik ooit dronk. Een leuk detail, deze thee is in het naastgelegen winkeltje te koop (niet op zondag geopend!). Een kleine tip; lemon curd wordt door de douane gezien als vloeistof en mag dus niet mee naar huis in de handbagage.

Reserveren

Voor het ontbijt moet je wel even een reservering maken. Het zaakje heeft maar weinig tafels, is centraal gelegen en erg bekend.

P1100505

Andere mooie plaatsen voor het ontbijt

– Meierei in het Stadtpark, is het voordelige zusje van het met Michelin sterren bekroonde Steirereck en ligt in hetzelfde pand. Hier moet je ook zeker reserveren, wat via de website van Steirereck kan.  (LET OP! Bij uitproberen kwam ik er achter dat je op geen enkele datum via de Bookatable app kunt reserveren, stuur gewoon een email of bel even!)
die Halle in het museumquartier, ontbijtjes onder de EUR 10,-Er zijn 2 reactie's

  1. Al hou ik van het ontbijtbuffet in hotels (ik ga altijd voor minstens 3 gangen ;-)), ik kies liever voor alleen overnachting zodat ik ontbijttentjes kan uitproberen. Uitgebreid ontbijten doe ik zo graag! Fijne opties bij Haas & Haas zo te zien, leuk dat ze ook exotische ontbijten serveren!

    En wat zonde van je lemon curd… die douane controle is ook zo willekeurig soms, 10 keer is mijn pot pindakaas voor Fernando wel door de douane gegaan, maar de 11e keer was het opeens vloeibaar. Gekke Zwitser, als pindakaas vloeibaar is dan is er iets goed mis.

    1. Ah ja! Ik vind dat dan echt zijn doel voorbij streven. Of je bent een heel slechte douanier. Dat je niet ziet dat twee dames op citytrip zijn geweest en volstrekt onschuldig lemon curd hebben gekocht, haha. Achja, het was voor mijn moeder, dat vond ik vooral niet leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *