Wenen met tieners - Wandernan
wenen met tieners

Wenen met tieners

Eerder schreef ik een blog ‘Wenen met kinderen‘. Zijn jouw kids onder rond of onder de 10 jaar, dan zou ik dat artikel eerst of ook lezen. Ik ben nu 4x in Wenen geweest, de eerste keer was een studiereisje, de tweede keer een dagje op en neer voor de kerstmarkten, de derde keer met mijn moeder en de vierde keer met mijn meiden (12 en 9 toen). Ik geef je mijn beste tips!

Waar slapen

Ik had zo’n geweldig appartement! De voordelen: een bed, een slaapbank en nog een aparte slaapkamer met een tweepersoonsbed. Een giga badkamer met vloerverwarming. Een Nespresso apparaat. Hoge plafonds, een supermarkt letterlijk om de hoek, een fijne keuken en een tv met Netflix. Zo konden we ‘Die Kaiserin’ kijken. Vanuit bed. Met heel veel kussens.
Daarbij is het appartement op 200 meter afstand van een centraal gelegen metro station. Ideaal! Zowel voor 1 van de excursies buiten de stad, de stad in reizen (10 minuutjes) of naar de luchthaven met de CAT.

Bekijk het zelf op: SKY Appartment Vienna.

Doen in Wenen met tieners

 • deze excursie was TOP met paardenmeisjes. De fiaker-tour, waarbij we een rondleiding kregen bij dit familiebedrijf met koetsjes en we met een koetsier meereden naar zijn werk. Een uur in een koets. Wha!
 • aansluitend aan de tour gingen we brunchen bij Haas & Haas. Een schattig oud theehuis aan de Stephansplatz. Je stapt daar ook uit na de fiaker tour, dus ideaal.
 • tweede favoriete onderdeel van de dames: Instamuseum Haus der Illusionen
 • in de zomermaanden ga je lekker naar het Prater. In de wintermaanden ga je daar niet voor 17:00 ’s avonds heen, anders is het echt uitgestorven.
 • eten bij Neni am Prater. Superleuke plek. Hier hebben wij eindeloos kaartspelletjes gespeeld, genoten van het heerlijke Israëlische eten (shared dining, dus makkelijk met kinderen) en onze ogen uitgekeken toen de kermis bij het Prater begon te draaien.
 • shoppen… het is een beetje zoeken, qua kledingstijl vond Noor (12) het zeer matig. We zijn goed geslaagd bij Mango en Pippa bij Claire’s. En natuurlijk zijn we even naar Swarovski gegaan.
 • wanneer wij in een stad zijn, doen we vaak een ‘ijsjeschallenge’, we eten elke dag een ijsje en geven daar dan een cijfer aan. Het beste ijs? Wij vonden Zanoni & Zanoni (Lugeck 7) het best!
 • voor de meiden altijd een feest, want nacho’s, milkshakes met over de rand hellend slagroom en heel veel te zien, plus een rondje door de merchandise winkel: het Hard Rock Cafe.
 • deze werd van tevoren door Pippa uitgezocht… Een chocoladeworkshop. Ik vond het allemaal prima, ik hou ervan wanneer ze zelf met dingen komen die ze graag zouden doen.
 • aansluitend aan deze geweldig leuke workshop, kun je Schönbrunn bezoeken. Wij wandelden door de tuin en hebben daar de Zoo bezocht. Tegen sluitingstijd hebben we de zoo aan de ‘achterkant’ verlaten, waardoor je nog een kijkje bij de gloriette kunt nemen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Schönbrunn en Wenen.
 • bezoek de Spaanse Rijschool. Ik schreef daar ergens anders een heel artikel over. Je kunt kiezen voor een training, een performance of een stalrondleiding. Of doe ze allemaal. De paarden hebben in de wintermaanden een paar weken en in de zomer een dikke maand vrij. Regel kaartjes zeker van tevoren en meld je op tijd!
 • na je bezoek aan de Spaanse Rijschool is een taartje eten bij hofpatissier Demel een leuke aanvulling.

Van en naar de stad met de CAT

De CAT (city airport train) heeft een vliegensvlugge en fijne verbinding met de stad. Ideaal!
Op de terugweg kun je ook nog een je spullen stallen in de geweldige lockers in de CAT lounge. Perfect voor wat last minute shopping in Wien Mitte.

Of ik dit nooit heb?

Natuurlijk, wanneer jouw tieners mooie avonturen beleven, dan willen ze dit natuurlijk delen met hun achterban. Ik stel af en toe een internetkwartiertje in. Meestal voor of na het eten. En tijdens het reizen (behalve bij in- en uitstappen) doe ik niet moeilijk.

Kaartje

Kopieer en pas dit kaartje aan om niets te missen! Handig ;-).

UniekE belevinG

Boek NU een unieke tour met een bewoner van de stad! Kies je eigen local guide en zoek een tour op basis van jouw interesses en gezelschap…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *