Ik was, samen met A, in Lissabon. Via via had ik Casa das Janelas com Vista gevonden, waar ik direct een heel goed gevoel bij had. Dat is bij mij sowieso een unicum, meestal wil ik zeker weten dat ik alle hotels in de stad gezien heb, voor ik een keuze maak. Zo niet bij dit bed and breakfast in Lissabon. 

B&B in de Bairro Alto

Ik wilde heel graag een accommodatie in de Bairro Alto (oude wijk), omdat ik wist dat daar veel restaurants gelegen zijn. Voor de avond vind ik het lekker als je niet meer zo ver hoeft te lopen. Deze bed and breakfast in Lissabon is gelegen in een rustige straat in een oude arbeiderswijk en inderdaad bevonden veel restaurantjes zich op loopafstand. De taxi bracht ons voor EUR 15,- vanaf de luchthaven in ongeveer een twintig minuten tot de voordeur, daar hoef je dus geen bus voor te nemen.

We zijn er!

Bij aankomst wordt ons een warm welkom geheten. We werpen we een blik in de hippe en gezellige woonkamer, waar op dat moment wat mensen een drankje nuttigen. Het ziet er heel aanlokkelijk en huiselijk uit. 

Er zijn verschillende hoekjes met heerlijke wegzakbanken, hockers en zelfs een schommelstoeltje.

Midden in de kamer is de receptie, waar de hele dag iemand aanwezig is. Bij vragen word je hier zeer vriendelijk geholpen. Het is als thuiskomen in dit twaalf kamer tellende B&B.

We hadden een ‘standard double’ geboekt zonder ‘speciaal’ uitzicht.

Heerlijke kamer!

Overal in de ‘casa’ ruikt het van de prachtige oude, houten vloerdelen die hier liggen. Dit is tevens voor lichte slapers even een ‘ding’, hoewel het, zelfs toen de B&B volgeboekt was op de vrijdagavond, enorm rustig was na elf uur, kan het natuurlijk een keer voorkomen dat er wat druktemakers zijn, die je, mede met dank aan die prachtige houten vloeren, wel zal horen. Ik verwacht echter niet dat dit vaak zal gebeuren. Wil je dit toch een klein beetje in de hand hebben, vraag dan een kamer ‘zo hoog mogelijk’, zodat je wat verder van de voordeur zit. Wij hadden kamer 6, welke prima was. Ik slaap zelf vrij licht en heb bijna niets gehoord.

De badkamer is voorzien van een regendouche, wat echt een fijn begin van de dag is!

Wanneer je fris en fruitig onder de douche vandaan komt, ruik je de versgebakken cake en de koffie al. Je daalt de trappen af naar de woonkamer en schuift lekker aan. Het ontbijt is verser dan vers. Om half acht staat men het fruit nog te snijden. De zoetigheden zijn zelfgemaakt. De broden zijn echt heerlijk. En de setting is zo gemoedelijk, ik hou er van!

Lekker naar huis instagrammen, hoe fijn ’t is…

In de woonkamer en ook in onze kamer, kun je gratis gebruik maken van de Wi-Fi, zonder irritante inlogcodes, wat ik echt een grote plus vind. Zo konden we aan het einde van de middag even rustig de dag aan ons voorbij laten gaan, onder het genot van een fijn wijntje, wat echt bijna niets kost als je het vergelijkt met drankjes aan andere hotelbars.

Wanneer ik terug ga, slaap ik ook zeer zeker in deze heerlijke bed and breakfast in Lissabon.

Dit is iets voor jou als je houdt van:

– persoonlijk aandacht
– kleinschaligheid
– een vers ontbijt
– solo reizigers

Overslaan:
– als je een bad in je kamer wilt
– een centrale ligging tussen de bezienswaardigheden wilt, dan zou ik kiezen voor een hotel in de wijk Baixa. Houd er dan wel rekening mee dat je voor de restaurants even een taxi zal moeten nemen.

Boek Janelas Com las Vista

Ben je met kinderen in Lissabon? Kijk dan ook even op Citytrips met kinderen


Boek hier alvast jouw avonturen: