Disneyland is op zichzelf al een magische plaats waar alles klopt, waar alles perfect is. Wordt Disneyland met kerst alleen maar beter of ga je ten onder in de drukt? Ik geef je, als ervaringsdeskundige al mijn tips mee, voor een onvergetelijke tijd en de beste aanbieding, want het zijn JA-dagen bij Disney! En dat is hele veel voordeel. Lees snel verder. 

De sfeer in Disneyland met kerst

Ik had gekozen voor de Sequoia Lodge, een van de zeven Disneyhotels. Van een collega (vroeger op het reisbureau) had ik de wijze woorden onthouden ‘Newport Bay in het voorjaar en de zomer, Sequoia in het najaar en de winter’. Wanneer je op zoek bent naar een iets beter hotel zou ik het New York of, uiteraard, het Disney aanraden.
Ik vond de kamers in de Sequoia Lodge overigens prima. Ruim genoeg, leuke details. Precies goed voor ons.

Zodra ik mijn auto uit stap overvalt het Disneygevoel mij. Kerstmuziek van lang vervlogen tijden komt zachtjes uit de speakers bij de entree. In de kerstboom knipperen lichtjes in vrolijke kleuren. Links en rechts staan kerstbomen opgesteld. Een vriendelijke receptionist overlaadt mij met informatie. Mijn kamer wordt aangewezen, de uitleg over de magic hours (uren dat het park extra open is voor hotelgasten) gegeven en als ik wil reserveren bij de restaurants dan is daar de concierge service. Op een of andere manier vind ik dat altijd erg luxe klinken ‘concierge service’. Elk hotel zou dat moeten hebben.
Ik zie de open haard branden, terwijl ik mijn koffer over het tapijt rol.
‘What!’ roept Noor, bij het zien van zoveel kerstballen en strikjes.
‘What!’ roept Noor wanneer we de kamer betreden. Kijk! Bambi! En twee grote bedden.
‘Ik ga hier slapen als een prinses!’ roept ze, terwijl ze uitzinnig van vreugde op de bedden begint te stampen.

De volgende dag betreden we het park en wordt het duidelijk, alles is tot in de details doorgevoerd. Van de enorme kerstboom aan het begin van Main street, tot de kleding van Mickey & Minnie. Van de figuren in de sneeuw tot de knipperende lichtjes in het kasteel. Het is hier kerst!

Naast de versiering en de aankleding zijn er in deze tijd ook speciale shows, parades en ontmoetingen.

Tips en tricks

Wil jij dit jaar ook naar Disneyland met de kerst, dan heb ik hier wat tips voor jou…

– vlak voor kerst is het héél erg druk. Ik heb wachtrijen van 120 minuten gezien. Disneyland is al vanaf de tweede week van november omgetoverd in de kerstsfeer, dus je kunt de drukte ontlopen en eerdere gaan. Ik vond het, als je niet per sé in de grote attractie’s wilt prima met ons gezin, het is druk, maar ik vond het zelf absoluut niet storend

Maar het was zo heerlijk om in de stemming te komen vlák voor kerst!

Maar het was zo heerlijk om in de stemming te komen vlák voor kerst!

– wij hadden gereserveerd op basis van volpension plus. Lunch en diner waren inclusief. Ik heb alle restaurants van tevoren gereserveerd. Overdag koos ik voor een à la carte restaurant, zodat we even een rustmoment hadden.
‘s Avonds koos ik juist voor een buffet, zodat de kinderen konden nemen waar ze zin in hadden.
De maaltijden in de à la carte restaurants zijn uitstekend en bij je maaltijd krijg je één softdrink.
Voor kinderen tot drie jaar betaal je niet, de medewerkers mogen een bord bijplaatsen.
Van tevoren reserveren is zeker aan te raden, ik heb mensen zeer teleurgesteld weg zien lopen bij de leukste restaurants.
Aanraders: Blue Lagoon, Chez Remy (eten in het café van Ratatouille) en Cafe Mickey (met Disneyfiguren, geen extra kosten)

Bij Chez Mickey

Bij Chez Mickey

– maak absoluut gebruik van je Magic Hours. Vanaf 8 uur mag je het park in. Tussen 8 en 10u30 (het park is dan een half uur open voor alle bezoekers) kun je bij de meest attracties zo doorlopen.
Het midden van de dag, tussen 11u30 en 16u00 gebruikten wij om een show te zien, de winkels en de attractie’s zonder lange wachttijd, de Robinson boom in te klimmen etc. Als het na vieren weer wat rustiger wordt in het park, kun je weer snel wat grote attractie’s doen.

In een nog relatief rustig park

In een nog relatief rustig park

– wil je rustig shoppen? Tijdens de Magic Hours kun je de winkels vanaf de achterkant in gaan. (achter de winkels lopen links en rechts een galerij). De voorzijde is nog gesloten rond die tijd.

– ik reserveerde met een aanbieding, kinderen t/m 6 jaar gratis én gratis halfpension (waarbij ik dus een upgrade heb gekocht)
De JA-dagen zijn ook nu weer in volle gang, nog tot 3 oktober zijn kinderen gratis en 4=2 en 3=2 aanbieding, voor vertrekken tot 28 maart en ook geldig in de schoolvakantie

– de meeste grote attractie’s hebben een single rider lane. Nog handiger als de zogenaamde babyswitch.

fast passes worden pas uitgegeven vanaf 10 uur.
Een fast pass haal je dus bij de desgewenste attractie, door je toegangskaart te scannen bij een van de palen. Er staat altijd iemand bij om te helpen. Voorheen moest je extra betalen voor fast passes, maar dat is niet meer zo.
Scoor elke morgen om 10 uur een kaart voor een van de grote, drukke attracties.
Check bv alvast in de Disney app, welke attracties het meest druk zijn. Hier kun je ook realtime zien wat de wachttijden op dat moment zijn.

– boek een hotelnacht extra zonder entree. Je kunt rustig heen rijden, de sfeer in het hotel proeven en daar eten, of alvast door Disney Village lopen, zodat je de volgende morgen direct het park in kan.

– ik trof het, het was echt waanzinnig lekker weer. Maar ik had Ugg’s, mutsen, sjaals en wanten mee. Ja speciaal extra leukerds voor de foto. Haha.

Bart's en Ugg's hebben goed aan ons verdiend vorige winter

Bart’s en Ugg’s hebben goed aan ons verdiend vorige winter…

– de fotomomenten met de (pluchen) Disney-vrienden… Die rijen zijn echt lang en je fotomoment derhalve in drie keer knipperen voorbij. Drie pro tips; zorg dat je alvast wat foto’s maakt van andere toeristen en check je instellingen. Ga op ooghoogte staan en recht voor het tafereel. Gebruik je burst als het kan.
Tijdens de parades; kies je plek goed uit en zorg dat de zon niet in je lens komt… Anders ga je van armoede de achterkant van de parade fotograferen.

disneyland met de kerst - 14
disneyland met de kerst - 15

Reminder to self,... een kam mee in haar tas en even nadenken over roze winterjas/rode broek

Note to self,… een kam mee in de tas en even nadenken over roze winterjas/rode broek

In het donker is het hoe dan ook lastig fotograferen zonder statief of stevige ondergrond, en ga niet lopen flitsen, gek... geniet gewoon van de parade, ook een goed idee

In het donker is het hoe dan ook lastig fotograferen zonder statief of stevige ondergrond, en ga niet lopen flitsen, gek… geniet gewoon van de parade, ook een goed idee

disneyland met de kerst - 17
disneyland met de kerst - 18 |disneyland met de kerst - 19
merchandise. Een tip, maar dat is natuurlijk helemaal aan jezelf… Je bent natuurlijk echt een awesome ouder als je meteen de winkel in rent en een prinsessenjurk à zestig euro aanschaft, met daarbij een pruikje, handschoenen en glazen muiltjes.
Ik doe dat niet. Ik heb tegen Noor gezegd dat ze lekker in de winkeltjes mag kijken (want ik wil dat ook, haha) en dat ze de laatste dag voor een x bedrag iets mocht kopen. Meteen een beetje wijs met geld en besef van wat duur is en wat niet, ze vond het leuk om te kijken zonder te zeuren en na vier dagen kocht ze iets waar we allebei blij mee waren (ik heb het rondtollende knipperlicht gelukkig subtiel kunnen veto’en). Voor Pippa kocht ik een schattige Minnie met winterjasje. Welke binnen drie minuten in een modderplas lag.
En Noor kreeg een handtekeningenboek. (TIP 2, neem zelf even een pen mee)

disneyland met de kerst - 22

Do it! Bezorg jezelf een beetje magie!

Delivery, bezorgen, heb je 'm ;-)

Delivery, bezorgen, heb je ‘m 😉

disneyland met de kerst - 2
disneyland met de kerst - 4
disneyland met de kerst - 5
disneyland met de kerst - 7
disneyland met de kerst - 8
disneyland met de kerst - 10

disneyland met de kerst - 3

Print Friendly, PDF & Email