Hazyview - Wandernan

Hazyview

Wat ik zo leuk vind aan safari/gamedrives/wild spotten is jullie vast bekend, de mindere kant is het vroege opstaan. Een paar dagen is dat prima vol te houden, maar persoonlijk vind ik het dan ook weer prettig om een paar dagen een beetje uit te slapen. Dat kan prima, wanneer je een paar dagen Hazyview boekt.

Rondom het Krugerpark

Ten westen van het Krugerpark, ligt een lange weg, waaraan je de plaatsen Witrivier (zuiden), Hazyview (centraal) en Hoedspruit (ten noorden van het centrum) hebt liggen. In de buurt van Hazyview zijn plenty leuke dingen te doen, zodat je een mooie combinatie kunt maken, paar dagen in het (Greater) Kruger, paar dagen Hazyview, paar dagen Greater Kruger is mijns inziens een mooie combinatie.

Hazyview

De plaats zelf is niet erg groot,  je vind er een paar restaurantjes bij Perry’s Bridge, waarvan Kuka een aanrader is. Hier kun je een bijzonder lekker stukje kudu eten bijvoorbeeld. Er is ook een pizzeria en er zijn een paar hotels, zoals bijvoorbeeld Hippo Hollow.
Ik vond het leuk, om hier een paar dagen een selfcatered appartement te hebben, zodat we een paar dagen voor onszelf konden zorgen. In Hazyview zit winkelcentrum Blue Haze met een Pick ’n Pay (equivalant van de Albert Heijn), Clicks (Kruidvat) en een paar fastfood restaurants zoals Steers en Nando’s.

Omgeving

De omgeving van Hazyview leent zich uitstekend om er op uit te trekken. Zo kun je vanaf hier heel mooi de ‘Panorama Route’ rijden. Dat is de route langs Blyde River Canyon en de drie rondavels. Als je foto’s van Zuid-Afrika ziet, zitten een van deze hoogtepunten er meestal wel tussen. Tevens kun je Graskop bezoeken, waar je zeker pannenkoeken moet eten.
In elk boek vind je ook Pilgrim’s Rest als topplek om heen te gaan, ik vond het niet heel interessant, het is een soort openluchtmuseum, waar je in verschillende huizen kunt zien hoe men leefde in te tijd van de voortrekkers. Een hoop oude meuk dus. Bekijk van tevoren even wat je kunt verwachten, zodat je kunt bepalen of jij het de moeite van het omrijden waard vind.
Een tip voor de panorama Route: neem zelf voldoende drinken en eventueel een picknick mee. Buiten het feit dat het gewoon leuk is om ergens op te route  te stoppen en lekker je eigen meegebrachte spullen te eten, is er op de route niet bij elke stop iets te krijgen.

Verder kun je bij Hazyview prima terecht voor tal van outdoorsporten zoals bijvoorbeeld raften, quad rijden, ziplinen en paardrijden. Voor al deze activiteiten kun terecht bij Induna Adventures, een goed georganiseerd bedrijf. Je kunt er gewoon een dag van tevoren heen en een afspraak maken voor verschillende activiteiten.

Slapen in Hazyview

Wij sliepen zelf in het prachtige Sikelela Country Lodge in Hazyview, wat toentertijd werd gerund door Henk. Henk leefde al enige tijd in Zuid-Afrika, na jaren piloot te zijn geweest. Hij runde naast zijn macadamia-farm een aantal vakantiehuisjes op zijn landgoed. Deze huisjes worden niet meer via hem verhuurd.

Ik heb even gezocht naar een mooi alternatief. Een fijne accommodatie waar je zelf je eten kunt klaarmaken. Lodge aan de Vliet heeft een uitstekende ligging en goede reviews.

Boek hier alvast jouw avonturen

Veiligheid en de bushbuckridge

Even terugkomend op de veiligheid? Iedereen weet dat Zuid-Afrika niet de meest veilige bestemming is. De meeste criminaliteit komt voor in en rondom de grote steden en dan met name Johannesburg en Durban.  Echter, langs het stuk weg van Hazyview richting Hoedspruit (het noorden), de zogenaamde Bushbuckridge of Bosbokrand wonen heel veel arme mensen, welke lopend naar hun werk, school of andere bezigheden gaat. Tijdens het rijden moet je dus constant op je hoede zijn, omdat er zomaar iemand de straat op kan stappen. Ik heb er ’s avonds gereden en kan je vertellen dat het echt geen plek is waar je na donker wilt rijden. Eigenlijk zou je dat sowieso niet moeten doen, maar in dit geval hadden we ons verrekend in de tijd die het ons zou kosten om naar de volgende accommodatie te rijden.

Ik heb me in Zuid-Afrika niet vaak onveilig gevoeld, maar hier zeker wel. Kilometers en kilometers hutjes, kampvuurtjes, etc langs de weg en niet al te vriendelijk kijkende mensen.

Verder zou ik in deze omgeving even extra opletten bij het pinnen. Onder geen voorwaarde stoppen voor iemand onderweg, ook al lijkt de situatie nog zo ernstig, er worden hier veel ongelukken gefake’d om jou vervolgens te beroven. En neem niet te veel posh spullen mee, maar dat raad ik elke vakantie aan.

Op de route van Hazyview, richting Sabie/panorama route is het nogal eens mistig, rij hier voorzichtig!

Maar hey… dat is ook Zuid-Afrika. Net als dit:

Zonsondergang in Kiepershol
Ons huisje
Blyde River Canyon
Ik in mijn element
The Three Rondavels
Pilgrim’s Rest
Altijd maar die (brom)fietsen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *